Maak jouw werkplek groener met Project Replay.

 

Maak jouw werkplek groener met Project Replay

MVO staat voor de vrijwillige integratie van processen en strategieën die bedrijven verplichten om na te denken over hun impact op de maatschappij en hun werkomgeving. Project Replay is onze stap naar een groenere manier van werken waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt.

Een van de doelstellingen van Project Replay is om onze uitstoot te beperken en te compenseren. Omdat onze producten niet inhouse worden geproduceerd, hebben we slechts een beperkte invloed op het productieproces, maar gelukkig hebben we wel een manier gevonden om duurzamer te opereren. 

Met onze DAAS-oplossing kunnen we onze CO2-voetafdruk per IT-centrum in kaart brengen. Hoe? We hebben vier componenten geïdentificeerd die een impact hebben op onze CO2-emissies: hardware, logistiek, verpakking en Replay Services

Laten we de verschillende componenten eens verder bekijken.

CO2-voetafdruk

Hardware

 

Wat hardware betreft, richten we ons voor het berekenen van de CO2-voetafdruk op onze primaire apparaten (telefoons, tablets, laptops en desktops). We werken samen met betrouwbare leveranciers die ook een beleid op het gebied van duurzaamheid voeren en transparant zijn over hun CO2-uitstoot.


Enkele leveranciers waar we mee samenwerken binnen onze DAAS-oplossing zijn:

 • Apple
 • HP
 • Lenovo
 • Samsung

Logistiek


In onze tweede component analyseren we de totale levenscyclus van onze DAAS-oplossing om te zien hoeveel CO2 we uitstoten op basis van de volgende verschillende fasen:

 • Onboarding
 • SWAP
 • Starters/leavers
 • Einde contract apparaten
   

Bovendien onderzoeken we hoe de apparaten zijn verzonden (per vrachtwagen, trein of vliegtuig). We besteden ook veel aandacht aan onze logistieke partners, die allemaal hun eigen MVO-benadering hebben en waarvan sommige hun transportemissies al hebben geëmitteerd.

 

Sustainability

Verpakking

 

Om onze bezorgservice duurzamer te maken, werken we voor 80% met gerecyclede dozen en papier. Dit geldt zowel voor onze losse als voor onze bulkdozen. Om onze volledige CO2-voetafdruk in kaart te kunnen brengen, moeten we al onze verpakkingsmaterialen in beschouwing nemen. 

 

Waaronder:

 • Milieuvriendelijk karton voor DAAS onboarder/starter, SWAP/mover, leaver/refresh en end of life verzendingen – bulk en losse verpakkingen
 • Innovatieve bulkverpakkingen van karton en vervoerd op eco-pallets (zonder gebruik van houten pallets)
 • Bulkverpakkingen kunnen tot vijf keer worden hergebruikt
 • HP PageWide printtechnologie en Articona inkt in opnieuw gevulde, gerecyclede cartridges voor het printen van alle begeleidende documentatie in onze Maastricht Service Hub
 • FSC-papier voor de begeleidende documentatie, bestaande uit 80% gerecycled materiaal en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen (heraanplant van bomen)

Replay Services

 

De laatste component voor de berekening van onze CO2-voetafdruk is ‘Replay Services’. Bij dit component richten we ons op de volgende diensten:

 • Audit van de apparatuur: specificatie van bedrijfsmiddelen op uniek identificatienummer (IMEI, serienummer, MPN, enz.)
 • Wissen van gegevens: complete en permanente systematische verwijdering van alle gegevens met behulp van door ADISA goedgekeurde software en processen
 • Vernietigen van gegevens: in het geval dat systematische verwijdering van gegevens niet mogelijk is, kunnen de datamodules onder toezicht verwijderd, gelogd en vernietigd worden
 • Diagnose en beoordeling: systematisch testen van de functionaliteit en cosmetische beoordeling
 • Repareren: gecertificeerde reparatie van apparaten

Alle componenten samen zorgen voor een duidelijk beeld van de CO2-uitstoot die door onze DAAS-oplossing wordt geproduceerd. De volgende stap in ons traject naar duurzaamheid is om onze uitstoot te compenseren of volledig te elimineren.

Projecten voor koolstofcompensatie en verwijdering 

Wat is de volgende stap? Door de CO2-voetafdruk van onze DAAS-oplossing in kaart te brengen, weten we hoeveel ton CO2 we per IT-centrum moeten compenseren.  

Zodra we weten hoeveel we uitstoten, kopen we koolstofcredits om onze CO2 te compenseren. Deze kredieten zijn bedoeld om de toeleveringsketens klimaatvriendelijk te maken en onvermijdelijke emissies uit de keten te compenseren. Deze koolstofkredieten worden besteed aan klimaat- en ontwikkelingsprogramma's over de hele wereld.

Onze partners in duurzaamheid

Het is belangrijk te weten dat wij samenwerken met non-profitorganisaties die zich richten op internationale projecten die de CO2-uitstoot verminderen (bijvoorbeeld schoon koken op biogas of zonne-energie ter vervanging van houtverbranding). Deze projecten richten zich op hernieuwbare energie, energiebesparing en bosaanleg en -behoud.

De projecten voldoen aan de Gold Standard. Bovendien zijn er aanvullende vereisten op sociaaleconomisch vlak, zoals een eerlijke prijs voor koolstofkredieten en de manier waarop boeren hun betalingen ontvangen. 

Neem contact op met onze specialisten

Wil je meer weten over Device as a Service? Neem dan contact op met één van onze specialisten.

NEEM CONTACT OP

Veelgestelde vragen

 • Welke merken worden aangeboden bij DAAS Compute?
 • Welke services vallen on der de Bechtle DAAS-oplossing?

Naar veelgestelde vragen >

 

Device as a Service van Bechtle is onderdeel van de Just press play solutions: Praktische oplossingen die direct inzetbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Met als belangrijkste doel onze klanten ondersteunen bij het doen waar zij goed in zijn.

Wij ontzorgen en helpen je bij het maken van IT-keuzes zodat jij je kunt richten op de zaken die écht belangrijk zijn.

 

Just press play

Device as a Service van Bechtle is onderdeel van de Just press play solutions: Praktische oplossingen die direct inzetbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Met als belangrijkste doel onze klanten ondersteunen bij het doen waar zij goed in zijn.

Wij ontzorgen en helpen je bij het maken van IT-keuzes zodat jij je kunt richten op de zaken die écht belangrijk zijn.