BE | Nederlands
PERSBERICHT.

Bechtle brengt met ARTICONA zelf een merk voor IT-accessoires op de markt

 

  • Een uitgebreid portfolio aan IT-accessoires en connectiviteitsoplossingen
  • Een hoge kwaliteit en een voordelige prijs
  • Constante uitbreidingen van het portfolio
Neckarsulm, 3 september 2018 – ARTICONA is de naam van het nieuwe merk van Bechtle. Het portfolio omvat om te beginnen 1.400 producten rondom IT-accessoires en verbindingstechniek. De verkoop van producten verloopt via de salesteams van de Bechtle IT-systeemhuizen, Bechtle direct en ARP, en ook via de online platforms van Bechtle en ARP. De ambitie is om met het merk ARTICONA een hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs aan te bieden.

 

Onder de merknaam ARTICONA verkopen Bechtle en dochteronderneming ARP per direct een breed productportfolio voor de IT-werkplek: van invoerapparatuur zoals toetsenborden, touchpads en muizen, accessoires voor het mobiele werken zoals beschermhoezen, privacyfilters, powerbanks en adapters tot kabels, opslagmedia, inkt en toners. “ARTICONA producten maken indruk met hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding – daarvan profiteren onze klanten, die met ARTICONA op hun budget kunnen besparen, zonder in te leveren op kwaliteit”, aldus Marc von Aschwege, Senior Director Business Development, Bechtle E-Commerce Holding AG. 

 

Kwaliteitscontrole in drie fases

Bij de kwaliteitswaarborg voor ARTICONA producten wordt gebruik gemaakt van een kwaliteitscontrole op drie niveaus. Bij de eerste stap wordt een sampletest uitgevoerd, waarbij de productmonsters nauwkeurig worden gecontroleerd. Een tweede controle vindt plaats tijdens de ingangscontrole van goederen in de logistieke centra van Bechtle en ARP. Bovendien controleren externe specialisten ter plaatse in Azië regelmatig de kwaliteit van de goederen. “Door de voortdurende controles is de belangrijkste waarde van ARTICONA gewaarborgd: de hoge kwaliteit", legt Andrea Matt uit, Head of Brand, Bechtle E-Commerce Holding AG.

 

Een eigen kantoor in Taiwan

Met een kantoor in Taiwan onderhoudt ARTICONA directe contacten met fabrikanten en kan zo markttrends snel vertalen en de nieuwste technologische ontwikkelingen snel implementeren. Opslag vindt plaats in de beide logistieke centra van de Bechtle Groep in Neckarsulm (Duitsland) en in Rotkreuz (Zwitserland), om een hoge beschikbaarheid van de producten te garanderen. De accountmanagers zorgen bovendien voor de uitbreiding van het assortiment. “Tussenstappen via handelaren komen zo te vervallen. De daardoor gewonnen kostenbesparingen berekenen we door aan de klant, die daarmee hoogwaardige producten voordelig kan aanschaffen”, legt Andrea Matt uit.

 

Dichtbij de klant, de trends volgend

Bij de verdere ontwikkeling van het portfolio richt Bechtle zich ook bij ARTICONA op klantgerichtheid. “We hebben een intern netwerk opgebouwd met zogenoemde Brand Ambassadors. Ze zijn een belangrijke schakel tussen onze sales en account managers, en helpen ons om feedback van klanten doelgericht door te geven, kennis te delen en zodoende het portfolio klantgericht verder te ontwikkelen”, zegt Marc von Aschwege. Het productportfolio van meer dan 1.400 ARTICONA producten zal in de komende maanden voortdurend worden uitgebreid.

 

***

 

Over ARTICONA:

Het merk van de Bechtle Groep biedt een breed productportfolio rondom IT-accessoires en verbindingstechniek. Een hoge kwaliteit tegen een voordelige prijs is gewaarborgd door een drievoudige kwaliteitscontrole. Met het oog op IT-trends en de door de klant gestelde eisen wordt het portfolio van ARTICONA voortdurend uitgebreid. Door de opslag van ARTICONA producten in de logistieke centra van Bechtle is een hoge beschikbaarheid van de producten gewaarborgd.

 

Over Bechtle:

Bechtle AG is met ca. 70 IT-systeemhuizen actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, en met E-Commerce vennootschappen in 14 Europese landen een van de Europese marktleiders in E-Commerce. De in 1983 opgerichte onderneming met hoofdkantoor in Neckarsulm (Duitsland) heeft momenteel circa 8.800 werknemers in dienst. Bechtle biedt zijn meer dan 70.000 klanten (overwegend industrie, handel, overheid en de financiële sector) een compleet portfolio rondom IT-infrastructuur en IT-diensten, fabrikant overkoepelend en op één adres. Bechtle is genoteerd op de TecDAX (Duitse aandelenindex waarop de 30 grootste technologiebedrijven zijn genoteerd). In 2017 bedroeg de omzet circa 3,6 miljard euro.

Andrea Matt
Head of Own Brand
Marc von Aschwege
Head of Business Development
Articona
Articona
Articona