Een interview met Kirsten en Melissa van HP en Nicolas, accountmanager bij Bechtle met focus op HP.

HP is één van de bekendste en grootste technologiebedrijven ter wereld met een uiteenlopend, veilig en duurzaam productportfolio. Onze relatie met HP is al vanaf het begin zeer hecht, waardoor onze salesafdelingen nauw samenwerken en onze klanten kunnen rekenen op de beste producten, oplossingen en support. We zijn er dan ook trots op dat wij ons “Power Partner van HP” kunnen noemen. Zo ben je bij Bechtle aan het juiste adres voor advies op maat voor jouw organisatie én de meest aantrekkelijkste HP voordelen.

We gaan in gesprek met Kirsten Asselman, onze Partner Business Manager voor het onderdeel PC en Melissa Santamaria Rodriguez, onze Partner Business Manager voor het onderdeel Print binnen HP. Ook onze accountmanager Nicolas schuift aan voor het gesprek en vertelt graag meer over de samenwerking met HP en zijn rol als HP champion binnen Bechtle. 

Hoe onderscheiden zowel HP als Bechtle zich als bedrijf? 

Kirsten: 

HP wil ’s werelds meest duurzame en rechtvaardige technologiebedrijf zijn door zich in te zetten voor het klimaat, mensenrechten en digitale gelijkheid. Sinds 2016 heeft ons ambitieuze programma in Haïti geholpen om het groeiende probleem van oceaan gebonden plastic (OBP) aan te pakken. Sinds 2016 hebben we 1.298 ton OBP gebruikt in onze producten – wat overeenkomt met meer dan 102 miljoen (500ml) flessen – om te voorkomen dat dit materiaal in waterwegen en oceanen terechtkomt. Tegen 2025 willen we een zero waste in alle activiteiten van HP. Op vlak van mensenrechten zijn we erg bezig met een cultuur van inclusie, sociale rechtvaardigheid en gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Daarnaast zetten veel collega’s zich wereldwijd vrijwillig in om organisaties te ondersteunen voor digitale gelijkheid. 

Als laatste leveren wij met onze Wolf Security Suite de meest veilige endpoint devices. Afhankelijk van de behoeften van de klant kunnen we de beveiliging van een apparaat sterk uitbreiden. Van de unieke HP Endpoint Security Controller als hardwarecomponent (standaard op onze apparaten) tot uitgebreide aanvullende functies en software boven, in en onder het OS.

Nicolas:

Bechtle is een van de meest succesvolle IT-dienstverleners van Europa en onderscheidt zich door zijn lange termijn visie. Samen met onze klanten willen we de toekomst vormgeven en dit doen we door de juiste partnerships aan te gaan, zoals deze met HP. Verbonden, ervaren, ondernemend- en toekomstgerichte partnerships daar gaan we voor, waarbij onze green sustainability beloftes een grote rol spelen. 

Wat is de sterkte van de samenwerking tussen HP en Bechtle? 

Kirsten: 

Bechtle is een gerespecteerde naam en internationale speler met voeten in de Belgische markt.

In onze samenwerking zijn ze een betrokken IT-partner, dit altijd met een menselijke touch. Net zoals HP hebben ze de resources en structuur van de hele internationale groep als support. Door de lokale collega’s kunnen we samen onze klanten met een professionele en persoonlijke aanpak bedienen. 

Nicolas:

Bechtle heeft inderdaad het voordeel dat we een grote internationale speler zijn. We kunnen steeds beroep doen op alle kennis die we internationaal in huis hebben. Ook HP is een internationale speler, dit zorgt voor een sterke internationale samenwerking over de grenzen heen.

We zijn als Bechtle Power Service Partner, wat houdt dit in voor onze klanten? Wat zijn de voordelen voor hen? 

Kirsten: 

Door deze partner status kan Bechtle de klanten ontzorgen van A-Z. 

Melissa:

Als Power Service Partner heeft Bechtle toegang tot een geoptimaliseerd contractueel portfolio dat enkel verkocht kan worden binnen een Managed Print Services contract. Met deze Managed Print Services neemt Bechtle het volledige printerbeheer uit handen van de klant zodat deze volledig ontzorgd wordt. En dit door het bieden van een complete service, onderhoud en automatische toezending van toners. 

Nicolas:

Door deze Power Service Partner status krijgen wij als Bechtle de meest aantrekkelijke HP voordelen, zoals de beste productprijzen, oplossingen en support. We krijgen product update trainingen, zodat we als eerste op de hoogte zijn van nieuwe producten of wijzigingen in het gamma. Hierdoor kunnen wij onze klanten het beste advies geven.

Wat houdt de rol van HP Champion in? 

Kirsten: 

De HP Champion is onze ‘go-to’ in 2 richtingen. Nicolas is onze eyes and ears in het bedrijf, maar geeft ook alle nodige operationele info door aan de collega’s. Hierdoor zijn we via een korte en rechtstreekse lijn verbonden met het hele sales force binnen Bechtle. Nicolas heeft ook de meeste HP Sales Certificates op zijn naam staan, dus hij bezit de grootste knowhow over het hele HP portfolio. 

Nicolas:

Als HP champ ben ik inderdaad de link tussen HP & de Sales op een dagelijkse basis. Bij vragen over het HP portfolio, ontwikkelingen van het partnership en de business kunnen collega’s en klanten bij mij terecht.

Als Bechtle zijnde hebben we een goede partner relatie met verschillende vendoren, waarom de persoonlijke voorkeur voor HP? 

Nicolas: 

HP heeft bij mij een persoonlijke voorkeur omdat het bedrijf altijd bekend heeft gestaan voor innovatie, design en de meer premium partner in de markt.

Wat ziet HP/Bechtle als belangrijkste trends voor 2023?

Kirsten: 

Voor HP zijn er drie belangrijke trends voor 2023. De eerste gaat over hybride werken. ‘Hybride working is here to stay’, met ons nieuwe portfolio bieden we alle tools waarmee werknemers efficiënt kunnen werken: van randapparatuur, en in het bijzonder onze overname van Poly, tot extra samenwerkingsfuncties op onze endpoints. Daarnaast gaan we ons ook focussen op een security report en workforce-oplossingen: everything-as-a-service.  

Nicolas: 

Een securitytrend waar we helaas in 2023 nog niet vanaf zijn: ransomware-aanvallen. Ransomware zal naar verwachting in 2031 jaarlijks 265 miljard dollar kosten. 
Ook Cloud omgevingen worden inmiddels slachtoffer, waarbij malware en phishing e-mails populaire manieren van aanvallen zijn. Bechtle voorziet audits bij onze klanten om te checken of er datalekken en openingen bestaan.