Sophos ZTNA

Digitalisering is hot in de IT, alles verplaatst naar de Cloud, inclusief gevoelige data. Vroeger beveiligde men een netwerk via een verbinding richting het internet met een firewall. Door het vele thuiswerk van tegenwoordig en met de opties om te werken van waar je maar wil, heeft iedereen constant toegang nodig tot het bedrijfsnetwerk. Hiervoor is een simpele firewall niet meer voldoende om je cloud te beveiligen.

Als IT-manager weet je dat externe en interne bedreigingen elke dat toenemen. Door deze aanvallen krijgt IT-security meer en meer aandacht en wordt er steeds meer in geïnvesteerd. Een antwoord op de vraag: “Hoe kan ik mijn cloud en netwerk dan juist beveiligen?”, is ZTNA.

ZTNA baseert zijn veiligheidscontrole op vier perimeters:

  • Toegang op basis van identiteit;
  • Beveiligde toegang tot bestanden en applicaties;
  • Continue evaluatie van de gebruiker en zijn toegang gedurende de dag;
  • Sterke toegangscontrole.
  1. Indien je organisatie bezig is met digitalisatie, mag je zeker niet vergeten om ook te investeren in een moderne beveiliging. Zoals de naam zelf al zegt, vertrouwt ZTNA niets of niemand, dus geen enkele persoon, apparaat of applicatie in je enterprise network. Door deze fundamentele gedachte, is de beveiliging zo sterk. Je kunt het netwerk enkel betreden met behulp van de juiste authenticatie én autorisatie. De zero trust-architectuur heeft het traditionele toegangscontrole mechanisme verandert naar een adaptieve vertrouwde toegangscontrole op basis van identiteit. 

Wil je graag meer weten over hoe jij jouw netwerk het best beveiligd?

Neem dan contact op met onze Security sepcialist.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.

In samenwerking met: