CYOD blog_mainbanner.jpg

Of stel je deze situatie voor: je bent drie jaar aan de slag bij een organisatie. Je krijgt een melding dat het tijd is om je zakelijk toestel in te ruilen voor een nieuwe. In de mail vind je verder een bundel terug waar je zelf een toestel uit kunt kiezen. Natuurlijk kies je voor de 15 inch laptop, want daar werk je het productiefst mee. Je geeft je adres nog door en nog geen week later wordt je nieuwe toestel thuis geleverd en je gaat meteen aan de slag. Je oude toestel stuur je eenvoudig terug naar het kantoor.
Welke van bovenstaande situaties zou jij verkiezen? Ongeveer 74%* van de medewerkers verkiest situatie twee, in grote bedrijven (>500 medewerkers) is dat zelfs 86%. Bij Choose Your Own Device kan de medewerker in een bedrijf zelf een toestel kiezen uit een vooraf, nauwkeurig opgestelde lijst. Doordat de medewerker zelf de keuze krijgt, verhoogt zijn job tevredenheid. Dit is belangrijk om in het achterhoofd te houden als je weet dat er momenteel een War on Talent bezig is op de arbeidsmarkt.

Wat zijn de voordelen van Choose Your Own Device?

  • Stijging van productiviteit bij medewerkers

De ene medewerker is de andere niet, een Sales medewerker maakt heel anders gebruik van zijn laptop of telefoon als iemand die op de facturatiedienst werkt. Volgens een Jamf-onderzoek* geeft 68% van de medewerkers aan dat ze productiever werken als ze zelf inspraak hebben gehad bij de keuze van hun werktoestel. Wanneer je je medewerkers betrekt bij het proces, voelen ze zich meer betrokken. Ze kiezen voor het juiste toestel met de juiste tools, zodat ze snel en efficiënt te werk kunnen gaan.

 

  • Aantrekkelijkere werkgever

Millennials zijn momenteel de grootste generatie in de beroepsbevolking. Deze groep is opgegroeid met technologie. Voor hen is technologie geen oplossing, maar een verlengde van hun dagelijkse leven. Dit heeft invloed op hun keuze bij de zoektocht naar een job, maar ook op medewerkerstevredenheid één keer ze in dienst zijn. Indien je toptalent wil aantrekken in je bedrijf is het een must om je medewerkers zelf te laten kiezen met welk toestel ze willen werken. Volgens een studie van Harvard Business Review uit 2018 blijkt dat medewerkers ook meer geneigd zijn om op hun job te blijven indien ze de keuze hebben in hun devices.

 

  • Meer overzicht over hardware

Door te kiezen voor CYOD, kies je ook voor standaardisatie binnen je organisatie. Door je medewerkers op te delen in persona’s, ga je via bundels toestellen koppelen aan persona’s. Uit deze gepersonaliseerde bundel kunnen je medewerkers hun favoriete toestel kiezen. Dit zorgt ervoor dat er minder wildgroei is aan devices en kun je makkelijker overicht behouden over je hardware landschap én over je hardware uitgaven.

Denk jij na over de integratie van een CYOD-beleid? Dan is onze DAAS-oplossing misschien iets voor jou. Bij Device as a Service kijken we samen naar jouw organisatie, definiëren we persona’s en koppelen we enkele devices aan deze categorieën. Daarnaast kent deze oplossing verder nog veel andere voordelen.

DEVICE AS A SERVICE

Meer weten? Lees hier meer info over Device as a Service.

DEVICE AS A SERVICE