Testimonial: Sanne Claes

Het salesteam van Bechtle spitst de pijlen op 3 markten: Midmarket, Corporate en SMB. Bij het Midmarket-team is Sanne Claes aan de slag. We nodigen haar uit voor een gesprek om te horen hoe zij het werken bij Bechtle ervaart.

 

Terwijl jouw thee aan het trekken is, vertel eens, wie is Sanne?

Ik ben Sanne Claes, 32 jaar en mama van drie kleine kinderen: twee meisjes en een jongen. Dat geeft wel wat drukte. Bij Bechtle ben ik accountmanager en werk ik in het midmarket salesteam. Ik beheer dus een eigen portefeuille van middelgrote klanten. Hier en daar zitten er grotere en kleinere klanten bij. Daarnaast regel ik dagdagelijks de IT-projecten en bestellingen van A tot Z.

Sanne Claes
Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

Bij sales zijn geen twee dagen hetzelfde. De ene dag ben ik op de baan om klanten te zien en de andere dag ben ik op kantoor te vinden en verloopt het klantencontact per mail of aan de telefoon. Vaak begin ik de dag met het kijken naar wat er in de mailbox zit. Zo behandel ik de nodige offerte- of projectaanvragen. Bovendien word ik ondersteund door het Sales Support team. Zij nemen de orderverwerking en een aantal administratieve taken op zich. Dankzij die samenwerking krijg ik de tijd om de relatie met de klant te onderhouden.

 

Hoe ben je bij Bechtle gekomen?

Dat is per toeval gebeurd. Ik heb namelijk rechtspraktijk en vastgoed gestudeerd en ik werkte ook een tijdje in die sector. Op een bepaald punt maakte ik een switch en kwam ik in de customer service terecht. Dat vond ik heel erg leuk. Na een kleine omzwerving in de juridische sector, kwam ik erachter dat mijn interesse daar niet lag. Bechtle contacteerde mij vervolgens op een slecht moment, want ik was op dat moment hoogzwanger, waardoor ik de boot even afhield. Pas na mijn zwangerschap contacteerde ik Bieke (van HR) en mocht ik op gesprek komen. Binnen een week was het beklonken!

 

Hoelang is dat geleden? Kortom, hoelang werk je ondertussen bij Bechtle?

Op 7 januari 2019 ben ik samen met Jasper begonnen. In 2024 vieren Jasper en ik ons vijfjarig jubileum! Het eerste halfjaar bestond voornamelijk uit hunten om een eigen klantenportefeuille op te bouwen.

 

Je komt uit de juridische kant van vastgoed en vervolgens start je in de IT-sector: iets compleet anders. Was het voor jou gemakkelijk om de IT-kennis te vergaren?

Er zijn al heel wat trainingen gepasseerd. Ik ben niet de meest technische, maar mijn sterkte ligt dus in het klantencontact en het stellen van de eerste vragen. Wat heeft die klant nodig? Daarna weet ik de juiste persoon mee aan tafel te zetten. Ik zal, waar nodig, heel snel iemand van ons technisch team erbij halen.

 

Van die afgelopen vijf jaar: waar ben je trots op?

Lubrizol, één van mijn hunts, is tot op de dag van vandaag nog steeds een goede klant van mij. Zij komen vaak naar de evenementen die we organiseren. Die evenementen vormen trouwens een ideale gelegenheid om klanten op een andere manier te leren kennen.

 

Van samenwerking is ook op de bedrijvenpadel sprake waar we jou al in actie hebben gezien. Wat vind je van dat initiatief?

Met mijn tennisverleden leek het me leuk om me aan te sluiten bij het padelteam van Bechtle. Ik vorm een goede aanvulling op het bestaande team. Ontspannen na een drukke werkdag of als drukke mama kan ik het beste met sporten.

 

Wat vind je, naast het werken, leuk bij Bechtle? Wat maakt Bechtle uniek?

Ik maak deel uit van de personeelsvereniging. Zo bedenk en organiseer ik mee de after work drinks, uitjes en de leuke feestjes die we hebben. Daarnaast heb ik een goede band opgebouwd met een heel aantal collega’s. Plus, ik werk vlakbij huis en dat heeft, zeker als mama van drie, een heel deel voordelen natuurlijk!

 

Dat was de achteruitkijkspiegel. Laten we de blik naar voren werpen. Wat zou je nog graag willen bereiken? Hoe zie jij jouw toekomst nog evolueren? Of zit je op je hoogtepunt?

Nee, zeker niet! Misschien groei ik naar een keyaccountfunctie meer in de buitendienst. Want bezig zijn met projecten geeft mij veel energie. Daarvoor zal waarschijnlijk hier en daar een aanvulling nodig zijn op mijn huidige klantenportefeuille.

 

LEES HIER MEER TESTIMONIALS!