Testimonial: Toon Hendrikx & An Rosseau

Bij Bechtle werken betekent ook samenwerken met je collega’s – en bij team Corporate is dat de norm. Elk Corporate Accountteam bestaat uit een Key Accountmanager en een Inside Sales. Wij vonden het een goed idee om eens samen te zitten met één van deze teams. Tijd voor een gesprekje met Toon Hendrikx en An Rosseau! 

An Rosseau & Toon Hendrikx
Laten we bij het begin beginnen: wie zijn An en Toon?

Toon: Ik ben een heel enthousiast iemand, die altijd actief met veel dingen bezig is: veel hobby’s, vrienden, familie, … Stilzitten staat niet in mijn woordenboek. Ongeveer vijf jaar geleden startte mijn Bechtle avontuur als hunter. Enkele maanden later verhuisde Bechtle naar het nieuwe pand en kreeg ik meer klanten, dus meer verantwoordelijkheden. Daarna zijn er nog enkele switches gebeurd binnen de teams en zijn de segmenten SMB, Mid-Market en Corporate ontstaan. Ik ben dan als Accountmanager binnen het Mid-Market team geplaatst. In 2019 ben ik ook gestart als International Customer Coordinator, samen met mijn collega Dennis. In de zomer van 2022 ben ik gestart binnen het Corporate team als Key Accountmanager en begon mijn samenwerking met An. Dit was in eerste instantie een grote aanpassing, want ik hou zelf graag de touwtjes in handen. Gelukkig heb ik dat leren loslaten. Het was een leuk traject tot nu toe en we hebben samen ons half jaar gehaald.

An: Ik ben ongeveer 2,5 jaar Inside Sales bij Bechtle direct. Eigenlijk is mijn job gelijk aan die van de andere Accountmanagers, buiten het feit dat ik niet naar klanten ga en projecten mee begeleid. Dat neemt Toon op zich. Ik sta eerder in voor het transactionele: de running business en contractafspraken met klanten.

 

Kunnen jullie eens een gemiddelde werkdag schetsen? 

An: Ik start mijn dag met de everyday stuff: mijn mailbox checken, quotes controleren op dingen die gaan vervallen of moeten worden opgevolgd en de orderopvolging. Tijdens de orderopvolging kijk ik of er ergens stock ligt waar wij onze bestelling niet hebben geplaatst. Als dat zo is, probeer ik die om te zetten als onze klant daar sneller mee is geholpen. Dit kan ons soms geld kosten, maar is wel vaak positief voor de klantrelatie dus dat is soms wikken en wegen. Daarnaast komen er doorheen de dag ad hoc zaken binnen waar ik snel op moet reageren zoals bijvoorbeeld een klant die belt met een dringende vraag. Zelf probeer ik elke dag één of twee klanten actief te bellen om eens te horen hoe het ermee gaat of om te kijken of er nog iets speelt.

Toon: We proberen steeds meer QBR meetings in te plannen met klanten en die voor een heel jaar vast te leggen. Voor mij is dat gemakkelijk in de planning en administratie omdat ik hiervoor rapportages voorbereid. Mijn dagen zijn gevuld met klantenmeetings of interne meetings met onze projectmanager, contractverantwoordelijke, legalafdeling, … De meetings met de klanten zijn tegenwoordig wel vaker online dan fysiek. De opzet gebeurt meestal wel fysiek maar achteraf gaan de meeste meetings online door omdat ze terugkerend zijn en dat is dan eenvoudiger voor beide partijen.

 

Wat vinden jullie het leukste aan werken bij bechtle? 

An: De collegialiteit is hier groot. Je geeft, maar je krijgt ook veel terug.

Toon: Ook de vrijheid die je hier krijgt. Je doet natuurlijk niet wat je wilt, maar als je ideeën hebt, mag je die uitwerken. Daarnaast is er ook een heel leuke werksfeer.

 

Teambuilding Highland Games in Pelt

 

Hoe ziet jullie toekomst binnen bechtle eruit?

An: Ik zit op mijn plek en doe mijn werk graag. De tandems binnen het Corporate team vind ik de ideale situatie. Ik groei nog elke dag en blijf bijleren in mijn functie. Mijn gesprekken met klanten gaan er binnen twee jaar niet hetzelfde uitzien als nu, net zoals ze er nu anders uitzien als twee jaar geleden. Ik hoef ook niet meteen alles te weten, ik heb mijn collega’s en iedereen kan iedereen bijstaan.

Toon: Ik kan altijd blijven groeien in kennis en specialiseren op bepaalde gebieden maar voor nu zit ik prima waar ik zit.

 

Nog een vraagje om af te sluiten: hoe zouden jullie de samenwerking omschrijven?

An: We noemen onszelf Antoon. Die naam gebruiken we ook op kantoor, bijvoorbeeld bij het boeken van meetings. Als Antoon zitten we samen op een tandem. We trappen beide even hard, maar Toon zit vooraan en stuurt een beetje meer. 

 

Lees het volledige interview met Toon en An hier.

DOWNLOAD

LEES HIER NOG MEER TESTIMONIALS!