Datacenter Security

Beveiliging en datacenter zijn twee handen op één buik.

Het datacenter van de organisatie vormt het hart van jouw IT. Hier worden gegevens en applicaties opgeslagen die nooit in verkeerde handen mogen vallen. Hierdoor is de beveiliging van het datacenter essentieel voor het vertrouwen van klanten, de bescherming van jouw reputatie en ten slotte ook voor een goede relatie tussen het management en de IT. Het hebben van een eigen datacenter kan jou mogelijk maximale controle en beveiliging geven. In veel sectoren hebben organisaties geen andere keuze dan hun eigen systemen te beheren. Cloud is niet voor alle bedrijven en gegevens een optie. Hoewel niet elke organisatie hetzelfde budget voor IT-security heeft als gespecialiseerde cloudproviders, worden we wel allemaal blootgesteld aan dezelfde bedreigingen. Welke stappen zou je moeten ondernemen om jouw datacenter zo goed mogelijk te beschermen? Met een partner als Bechtle aan je zij die werkt met de beste IT professionals, heb jij meer tijd voor jouw business – wij zorgen voor de beveiliging van jouw organisatie. Samen bedenken wij de beste IT-security oplossing voor jouw organisatie. 

Overzicht van de voordelen van een strategisch concept voor de beveiliging van het datacenter:

 

De best beschikbare bescherming door het gebruik van moderne technologieën.

Totaalaanpak in plaats van eilandoplossingen voorkomt zwakke plekken.

Ontlast jouw IT door competente, externe ondersteuning.

Business Manager IT Security

Christian Grusemann

Samen bedenken wij de beste IT-security oplossing voor jouw organisatie

Datacenter security – beveiliging van de kern van jouw IT.

Centrale databases, ERP-systemen of applicatieservers voor belangrijke toepassingen: systemen die organisaties op hun eigen hardware beheren, zijn cruciaal en kritisch voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Naast beschikbaarheid is de beveiliging van het datacenter het belangrijkste criterium waaraan de IT in noodsituaties wordt gemeten. Deze twee zaken worden pas door het management en de collega's opgemerkt als er een voorval plaatsvindt dat de aandacht richt op iemands onzorgvuldige gedrag. Organisaties die investeren in hun eigen hardware en de IT in eigen beheer hebben, hebben niet alleen speciale eisen, maar ook hoge interne verwachtingen voor wat betreft beveiliging en beschikbaarheid. Als het management beslist om het risico te nemen en de infrastructuur zelf te beheren, dan moet hiervoor wel een haalbaar veiligheidsconcept en hoge beschikbaarheid gevonden worden.

Data-Center Protection

Datacenter Protection van Bechtle kan de beveiliging van jouw datacenter waarborgen.

Security is geen vrije oefening, geen lastige extra stap en geen kostenpost die geen hogere productiviteit oplevert voor de organisatie. Integendeel: De beveiliging van gegevens en services is de basis voor een vertrouwensrelatie met klanten en compliance. Zonder toereikende datacenter security riskeren organisaties contractuele boetes en lopen ze het risico om de wet te overtreden. Inbreuk op de privacy en veiligheidsincidenten die publiekelijk bekend zijn, kunnen een dramatische en blijvende impact hebben op de business en reputatie van jouw organisatie. Bechtle biedt klanten oplossingen op maat van ervaren en gecertificeerde professionals voor veilige datacenters aan. Bechtle ondersteunt jouw IT-afdeling met maatwerkservices, -implementatie en -beheer van beveiligingsoplossingen en heeft speciaal daartoe een datacenter security framework ontwikkeld dat gebaseerd is op gevestigde security-leveranciers.

Datacenter security opnieuw beleven – alleen met Bechtle.
Maar waarom draait het eigenlijk bij datacenter security?

Intelligente datacenter security anticipeert op potentiële bedreigingen en weert deze af met de juiste technische maatregelen. Daartoe behoort enerzijds de fysieke IT-beveiliging: wat bescherming tegen fysieke schade inhoudt, zoals brand, inbraak en stroomuitval, maar zorgt ook voor geschikte airconditioning in het datacenter. Net als dat het design van de serverruimte gemaakt is voor zijn doel, is het belangrijk dat het beveiligingsaspect opgenomen wordt bij de keuze van de hardware en software architectuur. 

Zo verschilt een datacenter security-architectuur van een traditionele perimeter-security-architectuur, omdat hierbij een hoge mate van beschikbaarheid van het datacenter op de voorgrond staat. Hiertoe heeft Bechtle het datacenter security framework ontwikkeld, waarbij rekening wordt gehouden met zowel het binnenkomende als ook het uitgaande dataverkeer. De firewalls zijn hoog beschikbaar en opgebouwd uit meerdere lagen; terwijl applicaties beveiligd worden via Loadbalancer die ook een webapplicatie firewall en authenticatiemodules herbergt. In het framework zijn ook technologieën geïmplementeerd om DDoS-aanvallen op datacenters en hier gehoste applicaties af te weren.

Technische beveiliging valt onder de verantwoordelijkheid van de IT. De redundantie van kritische systemen is noodzakelijk voor een betrouwbare bedrijfsvoering en resistentie tegen storingen. Firewall-oplossingen weren netwerkaanvallen af, terwijl consequente monitoring waarschuwt voor potentieel gevaarlijke gebeurtenissen. Gesynchroniseerde processen en toezicht zijn essentieel voor datacenter security: Door de configuratie en instellingen te wijzigen, kun je onbewust de achterdeur openzetten voor kwaadwillenden. Dit toont aan dat ook jouw eigen medewerkers onderdeel zijn van het veiligheidsconcept.

Virtualisatie is de sleutel tot de datacenter-architectuur. Het hebben van eigen hardware in de kelder of bij een host is nauwelijks minder abstract dan cloud infrastructuren. Platforms en applicaties zien hardware alleen als abstractie. Van netwerk tot aan opslag hebben de meeste installaties alle hardware-niveaus gevirtualiseerd. Bechtle ontwerpt deze architectuur en beheert de datacenter security voor klanten – van kleine bedrijven tot grote datacenters. Wij kijken terug op vele succesvolle projecten en best practices waarvan onze klanten profiteren. Bechtle werkt samen met gecertificeerde, ervaren professionals en partners om een individueel veiligheidsconcept op te stellen dat past bij jouw behoeften.

The Datacenter
  1. Het datacenter – de kern van veel organisaties.

  2. De komende jaren zullen bedrijven en organisaties nog steeds een eigen datacenter hebben. Sinds grote mainframe computers verhuisden naar de kelders van grote ondernemingen enkele decennia geleden en eigen datacenters de nieuwe norm werden rond het jaar 2000, is een eigen gecentraliseerde IT-infrastructuur een belangrijk onderdeel van de zakelijke IT. Ondanks cloud computing blijft eigen hardware belangrijk. Veel organisaties kunnen geen volledig gebruik maken van cloud architecturen, omdat ze kritische infrastructuurbedrijven of overheidsinstellingen zijn dan wel wettelijk gebonden door contracten en zeer gevoelige gegevens, waardoor ze hun eigen infrastructuur moeten beheren. Cloud computing heeft voordelen ten opzichte van een eigen datacenter. Van de andere kant maakt het hebben van een eigen datacenter het mogelijk voor jouw IT-afdeling om bedrijfskritische applicaties veilig en betrouwbaar beschikbaar te stellen, en zo bij te dragen aan jouw zakelijke succes. Het gaat ten slotte om het hebben van volledige controle over de technologie, zonder verhoogd risico met betrekking tot de klantstrategie. Bechtle ondersteunt organisaties met de juiste bescherming door een moderne datacenter-strategie te leveren.

Wil je advies over datacenter security?

Neem dan contact op met onze expert om te weten te komen hoe je jouw IT-infrastructuur modern en veilig kunt vormgeven.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.