Software- en licentiebeheer

 

Software- en licentiebeheer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoe behoud jij overzicht over de gebruikte software binnen jouw bedrijf? Ontvang je soms onverwachte offertes voor vernieuwingen van licenties? Indien er een audit zou plaats vinden ben je dan compliant? Beschermt jouw huidige security oplossing nog voldoende tegen hedendaagse bedreigingen? Hoe beheer je momenteel jouw licenties? Worden alle licenties effectief gebruikt? Ben je ervan overtuigd dat je de correcte licentieovereenkomsten bezit? Laat je begeleiden door onze gecertificeerde Solution Advisors. Zij denken met je mee. Merkonafhankelijk. Zo bestel je precies wat je nodig hebt!

 

Behoud overzicht op gebruikte software

Het beheer van software en licenties is voor ieder bedrijf of organisatie van cruciaal belang. Effectief beheer zorgt namelijk voor kostenbesparing en dankzij de proactieve en tijdige renewal is de continuïteit en productiviteit van de gebruikers verzekerd. Onze Solution Advisors gaan niet alleen aan de slag met nieuwe contracten en op maat gemaakt advies, de experts bieden je ook ondersteuning bij het behouden en opvolgen van lopende contracten. Zo word je steeds tijdig op de hoogte gesteld als de licenties toe zijn aan verlenging. Uiteraard bent u ook verzekerd dat het aantal licenties aansluit bij het aantal gebruikers.

Expertise van uiteenlopende softwareoplossingen

Dankzij een jarenlange samenwerking met diverse gespecialiseerde software partners profiteert jouw organisatie van de beste prijzen én merkonafhankelijk advies. Zo ontvang je meer dan enkel advies en de oplevering van softwareproducten. Bechtle ondersteunt bij:

 • het implementeren van servers
 • het uitrollen van software op grote schaal.

 

De voordelen van correct licentiebeheer en software

 • Compleet overzicht in licenties, contracten en kosten
 • Altijd up-to-date inzicht
 • Zakelijke processen eenvoudig stroomlijnen

 

Uw Software en Licentieteam

 

jan_convents.png

Jan Convents

Teamlead Solutions

elianne.png

Elianne Raets

Business Development

emiel.png

Emiel Vancampfort

Solution Advisor Software

Jeroen Huylebroeck

Cloud Consultant Microsoft

Alexander Janssen

Solution Advisor Software

Petra Coenegrachts

Sales Support Software

 

Onze aanpak

Behoeftebepaling

Waar heeft je organisatie nood aan? Elk bedrijf is anders, zo kan een non-profit organisatie totaal andere noden hebben dan een overheidsinstantie of een privébedrijf. Zelfs binnen de verschillende sectoren en tussen bedrijven liggen de noden soms lijnrecht tegenover elkaar. Om je goed van dienst te kunnen zijn, is het belangrijk om te bepalen wat jouw organisatie specifiek nodig heeft op het gebied van software. Door te analyseren en inventariseren vinden we de oplossing, passend bij jouw noden.

Advies

Je ontvangt van onze Solution Advisors een merkonafhankelijk advies. Je bent er dus van verzekerd dat alle opties besproken zijn en je uiteindelijk de beste oplossing ontvangt. Of het nu om een kleine, specifieke vraag gaat of juist om een grote, algemene vraag: we staan voor je klaar.

Implementatie

Bechtle werkt samen met gespecialiseerde partners met verschillende expertises. Met deze partners gaan we voor jou verder dan alleen het adviseren en leveren: denk bijvoorbeeld ook aan het implementeren van server software tot het uitrollen van software op grote schaal. 

Beheer van software

Niet alleen het adviseren en implementeren van software is belangrijk voor iedere organisatie, ook het beheer ervan is cruciaal. Daarom krijg je van ons bericht wanneer de software toe is aan verlenging. Zoek je nog meer ontzorging? Laat het volledige Software Asset Management (SAM) aan ons over. Compliance verzekerd!

 • Analyse van de huidige omgeving;
 • compliance check;
 • advies op rapportage;
 • software lifecyle management;
 • software Asset Management tool selectie;
 • software Asset Management as a service.

Het software aanbod is eindeloos

In totaal heb je de keuze uit meer dan 500 soorten software en software partners. Onze Solution Advisors zijn gecertificeerd voor alle grote merken, waaronder Microsoft, VMware, Citrix, Veritas, Veeam, Kaspersky en Intel Security. Daarnaast kan je bij ons terecht voor de inkoop en levering van alle soorten en maten van exotische software. Denk hierbij aan de minder bekende merken als LanSweeper, Think-Cell en Mindjet.

Onze oplossingen op maat

Licentie Consulting en Procurement

 • Licentie Consulting en Procurement
 • Behoeftebepaling
 • Product advies
 • Licentie consulting
 • Internationale licenties
 • Raamwerkcontracten

Software Asset Management (SAM)

Onze service stopt hier niet. Wij bieden u het volledige Software Asset Management (SAM) aan, denk hier aan:

 • Analyse van de huidige omgeving
 • Compliance check
 • Advies op rapportage
 • Software lifecycle management
 • Software Asset Management tool selectie
 • Software Asset Management as a service.

Kortom: voor alles wat zich tussen advies, implementatie en het beheer van software bevindt, zijn wij uw partner.

Bekijk meer software oplossingen.

Jouw softwarevraag is de start van het advies op maat. Met welke vraagstelling is jouw bedrijf of organisatie momenteel bezig? Kan je hulp gebruiken bij het beheren van jouw software en licenties? Neem contact op met onze gecertificieerde Solution Advisors.

Ook samenwerken met ons? Neem contact op.

* verplichte velden
Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.

Bekijk meer software oplossingen.
Microsoft.

Als leverancier van licentieoplossingen biedt Bechtle expertise op het gebied van licenties om kosteneffectieve oplossingen mogelijk te maken. Voor alle apparaten die zowel on-premises als cloud-gebaseerde software gebruiken.

Virtualization.

Deel jouw uitdaging met ons! Virtualisatie vermindert vaak aanzienlijk de kosten, waardoor u kunt besparen op energie en schaalvoordelen.
 

BITAM.

BITAM brengt zowel de hardware als software in een organisatie in kaart. Het maakt de IT Asset Portfolio inzichtelijk én beheersbaar. 

Ontdek meer Bechtle Assessments.