Chris en Kristof, kunnen jullie eens kort schetsen waar team Workspace dagelijks mee bezig is? 

Kristof: “Workspace en de werkplekdiensten zijn hoofdzakelijk geïnitieerd vanuit een marktvraag. De IT-markt is altijd in beweging en in de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de verwachtingen van onze klanten veranderen. IT-teams worden kleiner waardoor ze met minder resources, meer werk moeten verzetten. De klassieke manier van het stagen van een client voor een nieuwe collega wordt op de lange baan geschoven of kan gewoonweg niet uitgevoerd worden. 

Met het team zijn wij continu op zoek naar manieren om onze klanten te ondersteunen en processen te optimaliseren. Dit kan gaan van iets simpels, zoals het aanbrengen van een screenprotector tot de volledige uitrol van devices via zero-touch-deployment.”

Chris: “Dat is waar wij graag de efficiëntieslag willen maken. Als je met je huidig IT-team en weinig resources voor een grote uitrol van verschillende devices moet zorgen, zijn onze services een meerwaarde om daarmee om te gaan. Zo kunnen wij bijvoorbeeld ook extra werkkrachten op locatie voorzien om te helpen met de uitrol van dergelijke projecten.”

De moderne werkplek is één van jullie grootste focuspunten. Wat is voor jullie persoonlijk de perfecte moderne werkplek de dag van vandaag? 

Kristof: “Kort gezegd: ‘work from anywhere efficiently’. De moderne werkplek draait om flexibiliteit en efficiëntie. Het omvat het gebruik van laptops in plaats van desktops, ergonomische voorzieningen zoals zit-sta-bureaus, grotere schermen, ergonomische muizen en toetsenborden. Of je nu op kantoor, thuis of onderweg werkt, de moderne werkplek moet steeds dezelfde functionaliteit bieden. Het draait allemaal om het creëren van een omgeving waarin werknemers overal en altijd productief kunnen zijn.

Chris: “Hybride werken is vooral van groot belang. Er is een shift gebeurd naar thuiswerk. Die werkplek is goed voorzien en daar hebben mensen ook nood aan. Je wilt overal zo efficiënt en goed mogelijk kunnen werken en dankzij de juiste tools en componenten is dat mogelijk. De essentie ligt erin om de mogelijkheid te hebben om altijd en overal te kunnen werken, wanneer het jou uitkomt.”

Welke services zijn daarbij belangrijk? 

Chris: “Het is aan IT om ervoor te zorgen dat die flexibiliteit voor werknemers de realiteit wordt. Vaak moeten ze dat doen met minder middelen dan voorheen, dus alle hulp die ze hierbij kunnen krijgen is meer dan welkom. Ik denk dan aan extra voorbereidende diensten die worden uitgevoerd op devices. Zo kan een IT-team zijn deel doen voor de competitieve jobmarkt, gaat de customer satisfaction rate omhoog en zijn de eindgebruikers tevreden. Als bedrijf kan je daar onmogelijk in achterblijven. Wij kunnen dat vereenvoudigen en faciliteren door de juiste diensten aan te bieden bij het aankopen van hardware voor de moderne werkplek.”

Kristof: “Op die manier zijn wij een verlengde van het IT-team en ontzorgen wij hen zodat zij zich kunnen focussen op de organisatie van morgen.”

 

Wij bieden ook een Service Catalogus aan. Wat kunnen we hierin terug vinden? 

Kristof: “Eigenlijk is het een samenvatting van alle diensten die wij vandaag de dag aanbieden. De catalogus laat in één opslag zien wat wij extra kunnen aanbieden bij het aanschaffen van een vaste of mobiele werkplek. Het is als een menukaart waarin we oplossingen aanbieden voor veelvoorkomende vragen uit de markt.”

Chris: “We lichten ook alle diensten toe en geven een beschrijving van wat ze inhouden. Daarnaast hebben we zelf bundels samengesteld die bestaan uit combinaties van vaak afgenomen diensten. De bundels zijn afgestemd op de behoeften die wij terugzien in de markt en zijn flexibel genoeg om op de noden van diverse klanten te antwoorden.”

 

Onlangs lanceerden we de nieuwe versie: de Service Catalogus 2.0. Wat maakt deze versie new and improved? 

Kristof: “Aan de Service Catalogus 2.0 zijn twee extra elementen aan toegevoegd die het aanbod nog krachtiger maken en waarmee we nog meer willen inspelen op de behoeften van onze klanten. Het eerste element is Logistics on Demand. We merken, bij grotere en complexere projecten, dat klanten devices aankopen over een langere periode omdat ze de ruimte niet hebben om de goederen te stockeren. Daarnaast worden de IT-teams kleiner, waardoor ze goederen in grotere volumes niet altijd verwerkt krijgen. Met Logistics on Demand kunnen ze goederen in grote aantallen aankopen en ze op verschillende momenten afroepen. Zo bieden we extra flexibiliteit en geven we de klant de mogelijkheid om de uitrol van devices in stappen uit te voeren, bijvoorbeeld met tussenpozen van zes maanden. 

Chris: “Het tweede element dat is toegevoegd, zijn de Replay Services. Dit is gericht op de end-of-life fase van devices. Dit kan bijvoorbeeld gaan over apparaten die vaak in de kast of lade worden gestockeerd omdat er verder geen duidelijke bestemming of plan voor is. Wij kunnen die apparaten dan ophalen en gecertificeerd wissen of in sommige gevallen vernietigen. 

Dat past ook binnen onze sustainability-strategie. Samen met de klant kijken we naar de mogelijkheden om de devices zo goed mogelijk te verwerken. Na het wissen kan de klant er bijvoorbeeld voor kiezen om ze aan een goed doel te schenken, maar er kan ook gekeken worden naar de restwaarde van de toestellen.”

Kristof: “Met de introductie van Logistics on Demand en Replay Services in de Service Catalogus 2.0 spelen we dus in op een flexibele uitrol en op het duurzaamheidsaspect.” 

 

Bieden we naast diensten voor vaste en mobiele werkplekken ook nog andere services aan?

Kristof: “We focussen ook op employee choice. We stellen portalen beschikbaar voor werkgevers én werknemers waarmee we hen willen ondersteunen. Bij de uitrol van een cafetariaplan kan dat van groot belang zijn om te ondersteunen bij het uitrollen van deze voordelen voor je werknemers. Voor grote klanten met meerdere bedrijfslocaties en interesse in bijvoorbeeld DAAS of een mogelijkheid tot device swaps hebben we ook verschillende oplossingen. We bieden bijvoorbeeld lokale lockers aan waar devices 24/7 gewisseld kunnen worden.”

 

Wat zijn de voordelen van de IT-services en onze Service Catalogus? 

Chris: “Er zijn verschillende voordelen, maar je kan ze het beste samenvatten als 4 grote voordelen: efficiëntie, flexibiliteit, schaalbaarheid en duurzaamheid.”

 

Lees meer over de voordelen van IT-services in onze infographic

Wil jij meer weten over IT-services? 

Laat je gegevens achter en neem contact met ons op.

Kristof Neubauer

Consultant Workspace 

+32 11 39 78 10

Chris Schildermans

Solution Advisor Workspace 

+32 11 39 78 15