Sta cookies toe om de inhoud van Youtube te bekijken.

We gebruiken Youtube om video-content in te bedden. Deze service kan gegevens verzamelen over jouw activiteiten. Meer informatie hierover vind je in de instellingen.

AS Adventure

De groep bestaat uit een duizendtal medewerkers en heeft meer dan 60 winkels in België en Luxemburg. Yonderland is ook een gevestigde waarde in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Frankrijk.

Challenge klant

Stijn De Coen, Group IT Manager SysOps bij AS Adventure: “Onze belangrijkste database servers draaiden tien jaar geleden op de voorlopers van de NVMe-technologie. Die gebruikten we om de storage performant te maken, maar het probleem was dat die technologie enkel beschikbaar was voor één server. Er was dus maar één server waar alle data op draaide en dat was een te groot risico. Als we één server zouden verliezen, zou heel de organisatie uitvallen. Daarna, toen de NVMe-technologie meer begon op te komen, geloofden we dat de tijd rijp was voor verandering en hebben we aangeklopt bij Bechtle”.

 

Oplossing Bechtle

Arne Ruttens, Key Account Manager bij Bechtle: “Wij hebben de uitdaging meteen vanuit een praktisch perspectief bekeken. Enerzijds keken we naar de vereisten van de nieuwe oplossing, anderzijds namen we ook hun bestaande omgeving in acht. Daaruit bleek dat er een heel deel van hun bestaande cluster perfect gebruikt kon worden, zonder enig verlies van performantie voor de optimalisatie van beide systemen. Dat was het startpunt van het project.”

 

Wesley Wienen, Consultant Datacenter bij Bechtle: “Toen Stijn met de vraag naar Bechtle toekwam, heeft Arne mij direct betrokken bij het project. Na het gesprek met de klant werd duidelijk dat de kans op data- of productiviteitsverlies drastisch moest verlagen. Wij zijn dan samen gaan kijken welke technologie de beste oplossing is.

 

AS Adventure heeft een kritische, hoog transactionele database voor belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld kassatransacties. De gecentraliseerde database wordt ter beschikking gesteld voor alle internationale entiteiten.

 

Voor deze oplossing hebben wij een marktonderzoek gedaan waaruit bleek dat vSAN uitermate geschikt was om NVMe-drives redundant te kunnen uitvoeren in hun VMWare-omgeving. vSAN maakt van NVMe-drives in servers één grote storage pool. Daarbij worden de kleine stukjes van de data overal parallel geschreven met een granulair in te stellen fouttolerantie. Er is daarnaast ook high availability dankzij VMWare vSAN om de uptime van de cluster te optimaliseren.

 

Bij Bechtle hebben we voor deze oplossing samengewerkt met HPE. De klant heeft de mogelijkheid gekregen om alles uit te testen voordat ze een beslissing maakten door middel van een Proof of Concept. Uiteindelijk koos de klant voor deze oplossing en kon de uitrol van start gaan.”

 

Voordelen van de oplossing

Stijn De Coen: “Vandaag draait de organisatie op de nieuwe oplossing. De grootste voordelen die we ervaren zijn de flexibiliteit en gegevensredundantie van de enorm snelle storage. De oplossing is erg schaalbaar, door het gebruik van virtualisatie kunnen we ook gemakkelijk opschalen indien dat nodig is. We werken nu met meerdere servers om de continuïteit van deze bedrijfskritische database cluster te garanderen.”

 

Relatie met Bechtle

Stijn De Coen: “We hebben Bechtle gekozen voor dit project omdat we al meer dan acht jaar met hen samenwerken. Die samenwerking is altijd heel vlot verlopen, dus het was voor ons een evidentie om dit project bij hen voor te leggen. Na de Proof of Concept werd snel duidelijk dat Bechtle de beste partner was voor deze oplossing.”

 

Wil jij meer weten over onze Datacenter oplossing bij AS Adventure? Download dan snel onze technische whitepaper.

* verplichte velden
Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.