Sta cookies toe om de inhoud van Youtube te bekijken.

We gebruiken Youtube om video-content in te bedden. Deze service kan gegevens verzamelen over jouw activiteiten. Meer informatie hierover vind je in de instellingen.

Bandag

Als wereldleider in loopvlakvernieuwing combineert Bandag meer dan 60 jaar ervaring in de sector met een compromisloze toewijding aan veiligheid en betrouwbaarheid.

De challenge van Bandag 

Jos Moons, Project Coördinator bij Bandag: “Onze uitdaging was het vernieuwen van de bestaande dataroom, die was gedateerd. Het aanpassen van die ruimte zou zeer uitdagend zijn. De wanden en plafond dienden vervangen te worden door brandveilige materialen, de koeling was aan vernieuwing toe, de stroomverdelingen en de racks lieten verdere groei niet toe en het was voor bandag van cruciaal belang dat de productie gevrijwaard werd, wat door downtime tot een absoluut minimum beperkt moest blijven.”

Onze oplossing, samen met APC by Schneider Electric

Nico Sannen, Solution Advisor Datacenter bij Bechtle direct: “We hebben samen met Schneider Electric een externe dataroom ontworpen, die eigenlijk voorziet in de algemene Bridgestone vereisten. Daarbij hebben we ook gekeken naar de specifieke noden voor de lokale site. We hebben Bandag meegenomen naar de productiesite in Barcelona, om hen daar een goed beeld te geven van wat ze kunnen verwachten, hoe alles er precies uit gaat zien en om alle mogelijkheden in detail te kunnen bespreken.”
Arne Ruttens, Key Accountmanager bij Bechtle direct: “Het was voor dit project vanaf het begin duidelijk dat we moesten partneren met een fabrikant die een totaaloplossing biedt. Schneider Electric biedt naast hun standaard portfolio ook de nodige flexibiliteit in hun 

gamma, wat het verschil heeft gemaakt in dit project. Daarnaast hebben we doorheen het project ook kunnen rekenen op de volledige support van Schneider Electric en dat is echt wel cruciaal in een complex project zoals een modulaire dataroom.”

Meerwaarde van de oplossing 

Nicolas Torisaen, Solution Architect Data Centers bij Schneider Electric: “De meerwaarde voor Bandag aan deze zaal zit hem voornamelijk in het feit dat ze een nieuwe dataroom hebben die we volledig kunnen ontwikkelen volgens de laatste nieuwe specificaties: volledig up to speed naar rendement van de UPS, de koeling die we gebruiken, de brandveiligheid en dan zeker ook de monitoring op afstand van de zaal. Bovendien hebben we dat volledig kunnen doen zonder onderbreking in het continu productieproces van de plant. Het is een futureproof oplossing waar de klant naar de toekomst toe de ruimte heeft om nog te groeien maar ook op zeer comfortabele manier kan werken in de zaal.”

Relatie van Bechtle en APC by Schneider Electric

Thomas Van Tricht, IT Channel- & Alliances Manager Belux bij Schneider Electric: “Ik denk dat het succes van de samenwerking lag in de relatie die Bechtle heeft met Bandag. Het feit dat ze samen aan tafel zaten om te praten over de toekomst van de IT-infrastructuur illustreert dat ook. Anderzijds natuurlijk de samenwerking tussen Bechtle en Schneider Electric. Bechtle is, als premier partner van Schneider Electric, getraind en gecertificeerd in onze oplossingen en is dus ook heel goed in staat om daarover te praten met hun klanten. Het feit dat wij als Schneider Electric zo vroeg in dit traject betrokken zijn geweest, heeft ook tot het succes van het resultaat geleid.”

Wil jij meer weten over de Datacenter oplossing bij Bandag? Download hier het whitepaper:

DOwnload