Workplace Security

Workplace security naar een modern workplace.

Gebruikers moeten tegenwoordig snel en veilig toegang hebben tot gegevens en apps, zowel binnen als buiten het bedrijfsnetwerk. Daarbij wordt snel duidelijk hoe belangrijk een modern workplace security-aanpak is, want het aantal cyberaanvallen neemt voortdurend toe. Voor organisaties is het essentieel om het belangrijkste te beschermen: jouw netwerk, vertrouwelijke gegevens...  IT-security vormt de basis voor compliance in organisaties, moet onderdeel zijn van elke strategische overweging en de kern van wat jouw medewerkers doen.

Workplace Security: Waarom je nu moet handelen. De voordelen op een rijtje:

Veilig, modern werken verkleint de kans op gegevensverlies en aanvallen. 

 

De identiteit van jouw medewerkers en dus de toegang tot bedrijfsgegevens is optimaal beschermd.

 

Modern workplace security-concepten verhogen het beveiligingsniveau in jouw organisatie. IT-middelen worden ontlast.

 

Oneindig veel wachtwoorden behoren tot het verleden. Medewerkers kunnen zich eenvoudig en veilig aanmelden.

 

Medewerkers kunnen overal veilig en snel werken en toegang hebben tot bestanden en applicaties. De efficiëntie stijgt.

 

Business Manager Modern Workplace

Christian Malzacher

De digitale transformatie verloopt steeds sneller en met haar veranderen bedrijfsprocessen, manieren van werken en technische processen. Het is belangrijk de IT-security rondom de werkplek van begin af aan serieus te nemen en het hoogste goed van de medewerkers te beschermen — hun identiteit.

Een veilige toegang tot gegevens – waar je ook bent.

Gebruikers willen altijd en overal toegang tot gegevens, maar dit opent de deur voor potentiële aanvallers en daarom zou er van meet af aan rekening gehouden moeten worden met workplace security. Door gebruik van nieuwe beveiligingstechnologieën bescherm jij jouw organisatie in haar geheel. Wij helpen je erbij om IT-security als onderdeel van de moderne werkplek te bekijken en begrijpen jouw uitdagingen in deze bewogen wereld. Bescherm jouw hele organisatie, zodat je ontspannen kunt werken.

Wat betekent een moderne IT-security-aanpak?

Het principe van afscherming door firewalls en tactische deeloplossingen schiet tekort bij modern workplace security. Je kunt jouw IT-beveiliging niet langer waarborgen door een fort te maken van jouw organisatie. Jouw medewerkers moeten apps van verschillende locaties uit kunnen gebruiken en overal veilig toegang kunnen hebben tot bedrijfsgegevens. Daarom zou jouw organisatie de huidige beveiligingsstandaarden, zoals biometrische gegevens en gegevensversleuteling op een geavanceerd niveau, moeten integreren in jouw veiligheidsconcept.

Workplace Security: one identity in plaats van oneindig veel wachtwoorden!

Een oneindig aantal wachtwoorden, diverse beheer- en gebruikersportals – dankzij een moderne aanpak behoort dit tot het verleden, want moderne, cloudgebaseerde architecturen gebruiken uniforme rechten- en rollenconcepten die alle services en toepassingen dekken. One identity in plaats van oneindig veel wachtwoorden luidt het nieuwe motto. Jouw medewerkers hebben zo met één account (gebruikersnaam en wachtwoord) toegang tot alle diensten en applicaties.

Profiteer van Multi-Factor Authenticatie (MFA) voor nog meer zekerheid. Wachtwoord en gebruikersnaam alleen zijn niet voldoende. Het gebruik van wachtwoorden vormt nog altijd een hoofddoel van hackers. Kies in plaats daarvan een modern alternatief: Multi-Factor Authenticatie. Het systeem controleert de plausibiliteit van de aanmelding door meerdere, onafhankelijke factoren, zoals de locatie en de tijd van de toegang. Bovendien kan de identiteit van de gebruiker worden vastgesteld door een telefoontje, sms of Authentificator App.

Moderne cloud-technologieën bieden nog meer zekerheid door toegangsbeheer tot documenten en bestanden. Een voorbeeld: Een organisatie kan zijn medewerkers toegang geven om op privé computers en laptops e-mails te lezen, maar om ze te kunnen downloaden of printen, moeten ze een bedrijfsapparaat gebruiken.

modern workplace

Werken op afstand een veiligheidsrisico? Hoe een moderne manier van werken veilig kan.

Door het toenemende aantal telewerkplekken is het risico op malware, hacking en datalekken vanuit het oogpunt van de gegevensbescherming en de gegevensveiligheid duidelijk gestegen. Lees hoe IT-security het begin is van een nieuw begrip van een moderne manier van werken.

LEES HET BLOG

 

Workplace Security: Hoe bewaar je het overzicht?

Hoe vind je jouw weg in het oerwoud aan technische oplossingen en kies je de juiste oplossing uit talloze mogelijkheden? Je hebt een partner nodig aan jouw zijde die het moderne werken en de digitalisering begrijpt en veel ervaring heeft op het gebied van security. En die partner dat zijn wij! Samen met jou werken we jouw persoonlijke modern workplace-concept op maat uit, waarvan workplace security onderdeel is. Wij bieden oplossingen voor on-premise, hybrid en cloud-IT en helpen je met de realisatie van jouw modern workplace-concept op maat. Onderneem nu actie om modern en veilig te werken.

De Bechtle aanpak van advies: Workplace Security Assessment.

Workshop vereisten

Een definitie van de vereisten met alle relevante betrokkenen incl. een definitie van het gewenste resultaat.
Een definitie van relevante informatie (die aangeleverd moet worden).

 

Gesprekken met stakeholders

Het voeren van gesprekken met de stakeholders van het project resp. verantwoordelijke medewerkers van de verschillende afdelingen om de huidige situatie en, in voorkomend geval, bestaande vereisten te begrijpen.

 

Analyse en evaluatie

Analyse van de bestaande infrastructuur/processen/documenten.
Consolidering, analyse en evaluatie van de verzamelde gegevens.

 

Analysebericht / -resultaat

Er wordt een rapport gemaakt, inclusief resultaten en aanbevelingen voor actie, op basis van het analyseresultaat en best practises.

 

Presentatie/bespreking van het resultaat

Het resultaat wordt gepresenteerd en vervolgens besproken met alle betrokkenen. Indien nodig, volgt later een gedetailleerde uitleg.

Wil je meer weten over beveiliging van de moderne werkplek?

Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek met één van onze experts.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.