utility_mainbanner.jpg

Energie- en nutsbedrijven

De sector van energie- en nutsbedrijven focust zich de komende jaren op digitalisering. Ze zijn genoodzaakt om te investeren in digitale transformatieprocessen om een kwaliteitsvolle service te garanderen voor haar eindklanten. Oorspronkelijk was de taak van energiebedrijven om energie te verzamelen, te transporteren, om te zetten en te distribueren onder gebruikers. Maar tegenwoordig verbruiken industrieën, huishoudens en voertuigen niet alleen energie, maar winnen ze deze ook, slaan ze deze zelf op en leveren ze deze ook terug aan het net. Energiebedrijven hebben overal verspreide energievoorraden en moeten het laadvermogen voortdurend in kaart brengen. De nood aan digitalisatie is groot. Cloudoplossingen, IoT en big data spelen een grote rol in deze transformatie.

Beveilig je netwerk en data voor cyberaanvallen

Digitalisering heeft veel voordelen, maar het is erg belangrijk dat veiligheid hoog op de agenda blijft. Steeds meer organisaties krijgen te maken met cyberaanvallen, ook energie- en nutsbedrijven zijn hier slachtoffer van. Cybercriminelen infiltreren systemen waardoor ze duizenden huishoudens kunnen blootstelen aan een gecontroleerde black-out. Bij Bechtle kijken we samen met jou hoe we jouw netwerk en datacenters het best kunnen opzetten en beveiligen. 
 

IT Security  Data Centre  CLOUD

 

 

Digital Economy and Society Index (DESI) 2020:

De Belgische autoriteiten – op zowel federaal als regionaal niveau – werken hard aan de ontwikkeling van digitale overheidsdiensten op diverse gebieden. Ondanks meerdere realisaties is het percentage e-Overheid gebruikers erg laag en significant lager dan het EU-gemiddelde. Niettemin, er is een stijgende trend.
 

 

Bechtle Sustainability Strategy 2030.

Bechtle is a future-oriented company. We are driven by solid objectives, manifested in a quantifiable vision. Discover more about sustainability at Bechtle.

LEES MEER

 

Cloudoplossingen.

De veranderende rol van energie- en nutsbedrijven versterkt de nood aan cloud oplossingen. Energie- en nutsbedrijven staan volop in de schijnwerpers. De energieprijzen stijgen en ook de nood aan milieuvriendelijke oplossingen voor energievoorziening brengt heel wat veranderingen en uitdagingen met zich mee. Het is duidelijk dat de taak van energie- en nutsbedrijven niet langer beperkt is tot het voorzien van stroom, water of gas alleen. Wie bijvoorbeeld zonnepanelen geeft, produceert zelf ook stroom. Data hierover en over andere aspecten van energievoorziening moeten als het ware in real time beschikbaar zijn voor eindgebruikers. Hiervoor moet je als bedrijf in de energie- of nutssector de nodige opslag voor data kunnen voorzien, bijvoorbeeld in de cloud. Bechtle adviseert je graag over de mogelijkheden hierover.

 

Download het e-book (gratis)

In ons e-book bespreken we:

Dataopslag in de cloud;
Hoe maak je de digitale omslag;
Cloud oplossingen.

DOWNLOAD e-book

Digitalisering zorgt voor bedrijfscontinuïteit 

Het landschap van de sector is continu in beweging. In het laatste decennium zijn er grote stappen gezet: 

  • energiebedrijven communiceren veel transparanter met hun consumenten waardoor zij steeds meer inzicht krijgen in hun energie- of waterverbruik;
  • eindgebruikers kunnen eenvoudig omschakelen van energieleverancier;
  • daarnaast produceren eindklanten vaak eigen energie die wordt toegevoegd aan het net;
  • energie wordt groener, waardoor er verschillende soorten energie aan het net worden toegevoegd.

Deze factoren zorgen ervoor dat transport- en distributieprocessen complexer worden en er geïnvesteerd moet worden in transformatieprojecten om de bedrijfscontinuïteit te garanderen. Bij Bechtle bieden we je praktische kennis en ervaring over digitale transformatieprocessen. Je krijgt toegang tot een breed netwerk van specialisten om de juiste strategie te ontwikkelen die past bij de noden van jouw organisatie.

Investeer in een moderne werkplek

Thuiswerken is voor veel medewerkers een evidentie geworden. Bij Bechtle helpen we jou om jouw professionals te voorzien van een veilige en optimale thuiswerkplek. We adviseren jou bij het kiezen van de juiste apparatuur, maar ondersteunen je ook op vlak van software-oplossingen. Verminder jij graag het papierwerk op kantoor? Dan kunnen onze managed print services van pas komen. 


Modern Workplace  DAAS  Print services

Managed Services