Virtualisatie in het Modern Datacenter

– met de juiste aanpak lukt het.

Drijfveren van de modernisering van datacenter architecturen zijn de noodzakelijkheid om Business Innovation zo goed mogelijk te ondersteunen en de productiviteit te verhogen. Hieruit ontstaat de behoefte aan consolidatie, een eenvoudigere administratie en een verbeterde kostenefficiëntie. Want traditionele datacenters zijn vaak inflexibel en vergen veel beheer. Van virtualisatie en automatisering tot aan dynamisering – hierbij ondersteunen de ervaren Bechtle-consultants en datacenter experts jou met de juiste concepten, zodat jouw IT stabiel, efficiënt, schaalbaar en altijd beschikbaar is. 

De virtualisatie van netwerken, servers en storage is een belangrijke voorwaarde op weg naar het datacenter van de volgende generatie. Hoewel een belangrijke stap, het is er slechts één, want steeds meer resources kunnen naar de cloud worden verplaatst en naar wens als on-demand service worden aangevraagd. Het datacenter wordt hiermee als on-premise oplossing uitgebreid naar de cloud en het gebruik van datacenters wordt flexibeler en efficiënter. Hybride scenario's zijn de toekomst van het moderne datacenter van de volgende generatie.

Managing Director, Bechtle Munich and Regensburg
Head of Virtualisation Bechtle AG

Roland König

Virtualisatie betekent moderniseren – fundamenten en toekomstplatforms van Bechtle.

Door snel groeiende datahoeveelheden door trends als Big Data, kunstmatige intelligentie, Industrie 4.0 en IoT komen IT-verantwoordelijken voor steeds complexere vragen te staan als het gaat om de server en storage architectuur van de toekomst. Er zijn steeds krachtigere servers en moderne opslagsystemen nodig die krachtig en schaalbaar zijn en voldoen aan de eisen wat betreft efficiëntie, automatisering en centraal beheer. Niet in de laatste plaats migreren tegenwoordig bijna alle organisaties gegevens en applicaties naar de cloud, maar dat is slechts een gedeeltelijke oplossing. Er blijven nog veel vragen: Welke server architectuur is de beste voor ons? Passen Hyper Converged Infrastructures bij onze organisatie? In hoeverre kunnen hybrid storage-oplossingen of software defined storage-oplossingen (bijv. vSAN) bijdragen? Want niet alle servers en opslagmogelijkheden zijn hetzelfde. Moderne processors moeten ontworpen zijn voor kritische workloads, realtime-analyses en machine learning. Efficiënte storage architecturen moeten de beste schaalbaarheid en flexibiliteit bieden. Het gaat om de juiste mix van krachtige systemen, virtualisatie van servers en storage in het Software Defined Datacenter, hyperconverged-oplossingen en het juiste cloud-gebruik. 

Een toekomststerke partner aan jouw zijde.

De IT-consultants en datacenter experts van Bechtle beantwoorden al jouw vragen. Ze hebben jarenlange ervaring, zijn uitgebreid gecertificeerd en technologisch op de hoogte van de nieuwste stand van zaken. Ze ondersteunen jou met gegevensanalyses en -classificaties inclusief compliance-checks, server en storage assessments, netwerkchecks, het bekijken van de energie-efficiëntie en kosten evenals met het identificeren van zinvolle services. Leg met ons het juiste fundament – voor de volgende stap in de toekomst van jouw datacenter:

  • Strategieontwikkeling en advies over architectuur
  • Assessments voor datacenter, storage, server, virtualisatie, back-up
  • Optimaliseren van de datacenter-infrastructuur
  • Monitoring en disaster recovery-oplossingen
  • Inkoop, installatie, virtualisatie, automatisering en het in gebruik nemen van de netwerk-, server en storage structuur
  • Integreren van back-up en archiefoplossingen

Ook bij ons begint beschikbaarheid in het datacenter natuurlijk al bij het advies. Zo min mogelijk downtime is en blijft een centraal thema, zowel voor middelgrote ondernemingen als concerns. Want onderbrekingen door bijvoorbeeld defecte of fouten in de hardware, cyberaanvallen, stroomuitval of milieurampen zijn duur en remmen het hele bedrijfsproces af. Redundanties in de IT-architectuur en de hersteltijd moeten daarom ook van meet af aan worden ingepland. Bechtle berekent vanaf het begin de “Recovery Point Objective” waarde met de klant, bekijkt de benodigde services, ontwerpt disaster recovery-plannen en verricht een overkoepelende RZ-monitoring.

Kleine ruimte, veel kracht – hyperconverged brengt dynamiek in het datacenter.

Hyper Converged Infrastructures (HCI) combineren kracht en virtualisatie, consolideren software en hardware in één apparaat, voor high performing taken in een kleine ruimte. Toenemend complexe administratiekosten en het IT-beheer voor het beschikbaar stellen van steeds meer applicaties worden vereenvoudigd. Desgewenst levert Bechtle HCI ook als Managed Service, een complete oplossing “Hyper-Converged as a Service” die bestaat uit inkoop, financiering, implementatie en gebruik. 

Vraag ons als het erom gaat het datacenter overal daar heen te brengen waar data zijn en applicaties worden gebruikt, dus als er nieuwe dynamiek gebracht moet worden in jouw datacenter. Want moderne datacenters moeten zich naadloos integreren in cloud architecturen en services overal beschikbaar stellen waar data worden gegenereerd, bewerkt en gebruikt. Ook met de nieuwste technologie van Cisco, d.w.z. hyperconverged en geautomatiseerde systemen als Cisco HyperFlex en Cisco Application Centric Infrastructure (ACI) ondersteunt Bechtle jou bij de transformatie. 

Krachtige voordelen:

De kosten verlagen en de transparantie verhogen: altijd weten wie welke resources gebruikt.

De efficiëntie vergroten en de flexibiliteit verbeteren: services en processen automatiseren en IT-resources naar behoefte beschikbaar stellen.

De beschikbaarstelling vereenvoudigen en de prestaties verhogen: eenvoudiger en veiliger toegang tot gemeenschappelijke resource pools.

Wil je advies van één van onze next generation datacenter experts?

Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.