Datacenter networking – vereenvoudigen en moderniseren met Bechtle.

Nieuwe eisen aan zakelijke netwerkinfrastructuren ten aanzien van simplificering, automation, nieuwe intelligentie en ondersteuning van de cloudstrategie luiden de volgende ontwikkelingsfase in datacenter networking in. Door de trend naar “any workload – any location – any cloud” veranderen de verwachtingen aan de infrastructuur, namelijk in een snelle beschikbaarstelling van applicaties, in altijd en overal de hoogste beschikbaarheid, in programmeerbaarheid en automatisering, evenals in beveiliging. 

In de datacenter-netwerken nemen nieuwe concepten hun intrek. Traditionele hiërarchische switching-architecturen veranderen in datacenter fabric-architecturen, waarbij de traditionele architectuuraanpak van “core, distribution en access” aan betekenis verliest. Een voorbeeld hiervoor is Cisco ACI, de Application Centric Infrastructure. 

De voordelen van geavanceerde datacenter networking op een rijtje:

Provisioning binnen minuten in plaats van uren of dagen.

 De hoogste beschikbaarheid “anywhere, anytime”.

Voorspelbare prestaties.

Automatisering met behulp van API's.

Macro- en microsegmentatie in het netwerk.

Centraal “applicatie gecentreerd” beheer.

Multicloud ready

Business Manager Networking

Roland Schön

Vertrouw op Bechtle als ervaren partner op het gebied van datacenter networking en maak jouw organisatie fit voor de toekomst.

Datacenter switching – eenvoud door nieuwe architecturen.

Hoe kunnen complexe configuraties binnen korte tijd worden gerealiseerd? Hoe kan de inbedrijfname en het beheer van een datacenter-netwerk worden vereenvoudigd? Software-Defined Networking, netwerkvirtualisatie en ook converged infrastructuuroplossingen helpen bij de ontwikkeling van nieuwe architecturen. Kenmerkend voor deze architecturen zijn een hoge stabiliteit, een hoge beschikbaarheid en hoge prestaties. De basis daarvoor zijn overeenkomstig krachtige datacenter switches die zich onderscheiden door voldoende prestaties, programmeerbaarheid, arbeidsgeschiktheid in gevirtualiseerde en geautomatiseerde omgevingen, beveiliging en een hoge beschikbaarheid evenals door een gepaste prijs-kwaliteitverhouding, d.w.z. betaalbaar in de aanschaf (CapEx) en laag in bedrijfskosten (OpEx). Technisch krachtige datacenter-switches hebben daarom:

  • een hoog prestatievermogen en hoge poortdichtheden voor alle bandbreedtes;
  • lage latentie evenals een hoge beschikbaarheid en schaalbaarheid;
  • convergentie van Ethernet en Fibre Channel;
  • switch-virtualisatie, automation en cloud-readiness.

Datacenter networking.

Een goed geconfigureerd en eenvoudig te beheren datacenter-netwerk is de basis van elke IT-infrastructuur. Maar hoe bespaar je nu tijd met de nieuwste datacenter networking-oplossingen? De configuratie van netwerk-resources moet snel, gemakkelijk en liefst automatisch gebeuren.

Door het gebruik van innovatieve datacenter networking-oplossingen kun jij de huidige uitdagingen van datacenters aan. Dankzij moderne technologieën, zoals SDN, Software-Defined Datacenter (SDDC), netwerkvirtualisatie, fabric-compatibele datacenter switches en automatisering, profiteren bedrijven en organisaties van meer flexibiliteit evenals van enorme kosten- en tijdsbesparingen. En dat betekent weer meer tijd voor zaken waarop het uiteindelijk aankomt.

Converged infrastructures – altijd daar waar jouw gegevens zijn.

Converged en hyper-converged infrastructures brengen high-performance opslag-, processor-, virtualisatie- en netwerk-componenten samen in een zeer kleine ruimte. Je profiteert op meerdere niveaus:

 

De installatie en configuratie duurt minder dan 1 uur;

 

Hoge bedrijfsefficiëntie door consolidering;

 

Lineaire schaalbaarheid en lage energiekosten;

 

Te gebruiken in gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde omgevingen;

 

Geprefabriceerd voor verschillende workloads en eenvoudig beheer van componenten;

 

Hoge graad van standaardisering.

Zo'n gebruikers georiënteerde netwerkoplossingen voor het datacenter krijg je bijvoorbeeld met de Application Centric Infrastructure en de Hyperflex-oplossingen van Cisco. Bovendien betekenen onze sterke partnerships met andere technologieleiders op het gebied van hyper-converged oplossingen – zoals HPE, Dell EMC en VMware – extra flexibiliteit en meer service voor jou. Bijvoorbeeld met onze volledig beheerde oplossing “Hyper-converged as a Service”, waarbij we een efficiënt hyper-converged platform op basis van de technologie van HPE Simplivity verrijken met de Managed Services van Bechtle. Wij zorgen voor procurement, financiering, implementatie en beheer.

Modernisering in het datacenter.

Nieuwe manieren van werken en de toenemende zakelijke digitalisering stelt het datacenter, zoals je het kent, voor geheel nieuwe uitdagingen. Lees hoe onze partner Cisco reageert op deze gewijzigde eisen met zijn Datacenter Architecture Stack en lees ook hoe Bechtle jou ondersteunt bij de modernisering van jouw datacenter.

LEES MEER

Een drie-eenheid van moderniteit: software-defined, gevirtualiseerd, geautomatiseerd.

Bij het datacenter networking van de toekomst gaat het vooral om virtualisatie, want pas door Software-Defined Networking, virtualisatie en automation kun je van voordelen profiteren die echte concurrentievoordelen zijn:

  • Hoge flexibiliteit en configuratie van workflows en resource-pools binnen minuten;
  • Multitenancy en optimalisatie van processen;
  • Virtualiseren, visualiseren en standaardiseren van omgevingen, workflows en processen;
  • Te gebruiken in gevirtualiseerde en niet-gevirtualiseerde omgevingen;
  • Template gebaseerde workflows voor het afhandelen van terugkerende taken;
  • Toegang tot de infrastructuur via open interfaces (API's).

In deze drie-eenheid van het moderne datacenter networking ondersteunt Bechtle jou met zijn jarenlange ervaring, de hoogste certificeringen en een toonaangevende technologie.

Zo'n gebruikers georiënteerde netwerkoplossingen voor het datacenter krijg je bijvoorbeeld met de Application Centric Infrastructure en de Hyperflex-oplossingen van Cisco. Bovendien betekenen onze sterke partnerships met andere technologieleiders op het gebied van hyper-converged oplossingen – zoals HPE, Dell EMC en VMware – extra flexibiliteit en meer service voor jou. Bijvoorbeeld met onze volledig beheerde oplossing “Hyper-converged as a Service”, waarbij we een efficiënt hyper-converged platform op basis van de technologie van HPE Simplivity verrijken met de Managed Services van Bechtle. Wij zorgen voor procurement, financiering, implementatie en beheer.

Neem contact met ons op. Wij bieden jou een uitgebreide analyse van jouw bestaande infrastructuur en ontwerpen de beste datacenter networking-oplossing voor jou.


* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.