sd-wan

Software-Defined Networking – het nieuwe tijdperk van netwerkverbindingen.

De digitale transformatie biedt jouw organisatie grote kansen, maar verhoogt tegelijk de complexiteit, verwondbaarheid en veranderingssnelheid van het IT-landschap en de daarmee gerelateerde zakelijke eisen.  Software-Defined Networking (SDN) – al sinds enkele jaren bekend uit datacenter-netwerken – vestigt zich daarom toenemend in moderne en flexibele netwerkinfrastructuren. En de volgende evolutiefase op weg naar een “zelflerend netwerk” is al af te zien: het intent-based networking. Met de zo genoemde fabric-aanpak en de automation in Software-Defined Networking profiteren organisaties niet alleen van centraal beheer en overkoepelende zichtbaarheid in het netwerk, vooral in gevirtualiseerde omgevingen. Ook wordt het efficiënt beschikbaar stellen van nieuwe services, het standaardiseren en vereenvoudigen van processen evenals het snel reageren op nieuwe zakelijke eisen vergemakkelijkt. Ze versnellen eveneens de uitrol van nieuwe workloads en het uitvoeren van een organisatiebreed beleid – op jouw weg naar een flexibele IT.

Voordelen van een Software-Defined Networking-architectuur:

Een multi client-infrastructuur zorgt voor een optimaal gebruik van bestaande middelen.

Uitvoering van een uniform netwerkbeleid en vereenvoudiging door een wereldwijde centrale configuratie.

Realisatie van het gangbare beleid ten behoeve van de Quality-of-Service en netwerkveiligheid.

Programmeerbaarheid van netwerkmiddelen en eenvoudige koppeling met overkoepelende orkestratie-tools.

 

Verhoging van efficiëntie van het beheer en definitie van bedrijfsstandaards. 

 

 

 

Netzwerk-Basis-Check: optimale Risikobewertung anhand von 50 Fragen.

Der Bechtle Netzwerk-Basis-Check (NBC) ist ein effizientes Instrument zur Beurteilung Ihrer aktuellen Netzwerkinfrastruktur. 50 Fragen mit 7 Indikatoren decken die wichtigsten Schwachstellen in wenigen Stunden auf.


Wenn Sie Interesse am Netzwerk-Basis-Check haben, rufen Sie uns einfach an oder schreiben Sie uns eine E-Mail. Gerne beraten wir Sie hierzu und senden Ihnen den Basis-Check zu.

 

 

Whitepaper Downloaden

Director Technology & Innovation

Kai Welsch

Bechtle SD-WAN biedt jou een totaaloplossing van één partner. Deze oplossing maakt het mogelijk om overal ter wereld efficiënt, flexibel en snel veilige bedrijfsnetwerken beschikbaar te stellen. Centraal beheerd, hoog gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Een SD-WAN as a Service van Bechtle!

Bechtle SD-WAN – innovatie, beveiliging en een solide connectiviteit in het netwerk.

Het verbinden van apparaten, vestigingen, gebruikers en voorwerpen via het internet verandert het samenspel van mensen, middelen en processen.  Netwerkstructuren moeten dynamisch meegroeien met de eisen van de applicaties en ook de veiligheid waarborgen van de overgedragen applicaties en gegevens. De nieuwe standaard hiervoor is SD-WAN dat als software gebaseerd Wide Area Network moet voldoen aan jouw zakelijke eisen:  vestigingen met elkaar verbinden, het toenemend gebruik van clouddiensten vereenvoudigen, het veranderde gebruikersgedrag, mobiel werken en de groeiende eisen aan bandbreedtes beheren. 

Bechtle heeft daarvoor de platform gebaseerde aanpak gekozen – de Bechtle “SD-WAN as a Service”-oplossing, een totaaloplossing van één partner: hoog geautomatiseerd, schaalbaar, met een wereldwijd bereik en wereldwijde SLA's. We maken dit mogelijk door een betrouwbaar en veilig wereldwijd ecosysteem van serviceproviders dat gebaseerd is op onze partnership met ngena (Next Generation Enterprise Network Alliance). Bechtle is de eerste partner van ngena in Duitsland.

Wil je zelf een SD-WAN-infrastructuur bouwen en beheren?

Onze toonaangevende technologiepartner maakt het mogelijk voor jou de juiste sterke punten van verschillende technologieën uit ons brede SD-WAN-portfolio te combineren en efficiënt hoog gestandaardiseerde bedrijfsnetwerken te bouwen. Daarbij ligt de focus op de applicaties, de routing, de beveiliging, de WAN-optimalisatie en het beheer van een SD-WAN-oplossing, in samenwerking van technologieleiders zoals Silverpeak, VMware Velocloud, Cisco, Cisco-Meraki, Fortinet en Palo Alto Networks. Veilig en sterk: Bechtle solutions partner voor de transformatie van jouw WAN-infrastructuur, zodat clouddiensten zoals SAAS, IAAS en PAAS eenvoudig en veilig geïntegreerd kunnen worden in de zin van:

  • “easy configuration”, bijv. via Velocloud by VMware – met Velocloud Edge, Gateway, Orchestrator en een eenvoudige configuratie van beveiligingsmiddelen;
  • “one click integration”, bijv. via Silverpeak, de oplossing met cloudportal voor de licensering, orkestratie van de edge connectivity; 
  • “een snelle configuratie van SD-WAN overlays” door middel van Cisco vManage Configuration Templates voor de realisatie van gangbare richtlijnen en voor de beste weg om te bewandelen.

Wat is SD-WAN?

SD-WAN baseert op de aanpak van Software-Defined Networking voor een flexibele en betrouwbare netwerkverbinding van vestigingen. Het belangrijkste voordeel van een Software-Defined WAN is de intelligente routing van het dataverkeer via meerdere parallel gebruikte WAN-verbindingen. Het soort verkeer wordt daarbij doorlopend geanalyseerd en bedrijfskritische applicaties krijgen voorrang bij de gegevensoverdracht. Hierbij kunnen verschillende overdrachtstechnologieën zoals xDSL, Ethernet-services, LTE en zelfs bestaande MPLS-services als underlay network worden gebruikt om een schaalbaar overlay network eroverheen te spannen. Wat het beheer en gebruik van overdrachtsbandbreedtes aangaat, biedt SD-WAN in tegenstelling tot andere processen een hoge mate aan flexibiliteit en zowel extra transparantie van de applicaties-prestaties alsook veel geïntegreerde, centraal te beheren veiligheidsfuncties. Op deze manier zorgt het netwerk ervoor dat altijd de beste prestaties beschikbaar gesteld worden aan gebruikers en applicaties in de organisatie. 

sd-wan

Eenvoudig profiteren van diverse voordelen.

Bij de platform gebaseerde aanpak van “Bechtle SD-WAN” profiteer je van verschillende voordelen: One-stop-shop;

  • Beste automatisering;
  • Eenvoudige en flexibele schaalbaarheid;
  • Beste beveiligingsfuncties;
  • Wereldwijd bereik en SLA's.

Met zijn multi-vendor portfolio levert Bechtle ook diverse andere oplossingen, als je de transformatie van jouw bedrijfsnetwerk zelf wilt doorvoeren. Wij helpen jou bij de beslissing en werken samen met jou de oplossing uit, die het beste past bij jouw zakelijke eisen en wensen.

modern workplace

Bechtle is de nieuwe partner van ngena.

Bechtle is een partnership aangegaan met Next Generation Enterprise Network Alliance (ngena). Bechtle completeert daarmee het networking-portfolio met een volledig beheerde SD-WAN-as-a-Service, gebaseerd op ngena. Deze oplossing maakt het mogelijk om efficiënt en snel hoog gestandaardiseerde bedrijfsnetwerken op te bouwen op basis van de SD-WAN-technologie van Cisco.

PERSBERICHT

 

sd-wan

Bechtle & ngena – partners voor jouw zakelijke transformatie.

Door een veilig overlay network-niveau stellen wij een betrouwbare WAN-connectiviteit aan jou beschikbaar, nemen we het provider-management van je over en vereenvoudigen we het beheer van de WAN-infrastructuur door middel van ons centrale beheerplatform. Een cloudgebaseerde portal maakt het voor ons mogelijk om de controle te waarborgen over flexibiliteit, prestaties, bandbreedte en veiligheid in een nieuwe dimensie. Het concept en het beheer van grote c.q. multinationale SD-WAN-omgevingen kan belastend zijn voor de IT-afdeling. Hier biedt de Bechtle SD-WAN-oplossing uitkomst door toegang tot een wereldwijde partner-alliantie, geconsolideerd als “fully-managed solution” en met ngena als aanspreekpunt. Daarmee minimaliseert zich het risico op downtime en kan jouw IT-afdeling zich toeleggen op het beschikbaar stellen van zakelijke toepassingen – met Bechtle Support (24/7/365). Vertrouw op een sterke partner, op een samenwerkingsverband van internationale serviceproviders die de flexibele beschikbaarstelling van WAN-services wereldwijd stimuleren. Profiteer van de voordelen, want bij Bechtle krijg je vergeleken met andere aanbieders op de markt een eenvoudiger, meer schaalbaar, stabieler en veiliger Wide Area Network (WAN), gebaseerd op de nieuwste SD-WAN-technologie.

Vragen?

Graag laten we je tijdens een eerste adviesgesprek de voordelen zien van SD-WAN en ook welke SD-WAN Cisco oplossing het beste bij jouw organisatie past.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.