enterprise networking

Enterprise Networking –
de ruggengraat van je bedrijf.

Ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en analytics laten nieuwe eisen zien, zoals programmeerbaarheid, geautomatiseerde set-ups, wijzigingen en zichtbaarheid in het netwerk evenals Network Access Control en regel gebaseerde netwerksegmentatie. Nieuwe software gebaseerde consumptie-modellen en Software-Defined Networking evenals cloudgebaseerde networking en edge computing of ook zelflerende netwerken vereisen dat enterprise networking wordt “omgedacht”, zodat de ruggengraat van jouw organisatie duurzaam wordt versterkt.

Netwerken moeten eenvoudig, geautomatiseerd en compatibel met de cloud zijn. Je hebt en nieuwe intelligentie nodig om de hele communicatie in de organisatie te beheren, verbinden en evalueren – alles natuurlijk liefst “always on”. Het groeiende aantal eindapparaten en mobiel werkende medewerkers moet veilig worden geïntegreerd en beheerd. Voor de IT-security van organisaties speelt netwerkbeveiliging een grote rol, omdat bedrijfsrelevante informatie via het netwerk wordt overgedragen en aan medewerkers ter beschikking gesteld. Alleen diegenen die alle daarvoor vereiste rechten hebben, mogen toegang krijgen tot het netwerk.

Voordelen van een toekomststerk bedrijfsnetwerk:

Gegarandeerde beveiliging.

Voortdurende monitoring en snel aanpassingen als het zakelijke beleid niet wordt vervuld.

Vereenvoudigd netwerkbeheer.

Geautomatiseerde inventarisatie en lifecycle-management door health-monitoring en realtime informatie.

Eenvoudigere implementatie van Quality-of-Service.

Realtime prioritering van bedrijfskritische toepassingen, virtualisatie en automatisering van netwerkbrede configuraties.

Verbeterde toegangscontrole.

Regel gebaseerde segmentatie, definiëren van gedragsregels en uitgebreide intelligentie voor bescherming, analytics en cloud-security in de infrastructuur.

enterprise networking

Wi-Fi planning and coverage assessment.

Request your own personal Wi-Fi simulation package as a Bechtle service.

Learn more

 

Bechtle has a comprehensive network of experts who have planned and implemented a multitude of Wi-Fi installations. Benefit from this professional, simulated coverage assessment of your Wi-Fi infrastructure and their experience.

Business Manager Networking

Roland Schön

Netwerken moeten eenvoudig, geautomatiseerd en compatibel met de cloud zijn. Wij helpen jou graag bij het moderniseren van jouw netwerk. Vertrouw op onze tientallen jaren aan ervaring.

LAN-switching – moderne en intelligente networking.

Moderne LAN-switching is meer dan alleen een netwerk. De LAN-switching-infrastructuur verbindt veel systemen en apparaten met elkaar, zodat ze in een bedrijfsnetwerk met elkaar kunnen communiceren. Hoog beschikbare en veilige LAN's zijn van groot belang voor de organisatie – door toenemend bandbreedte-intensieve applicaties, zoals bijvoorbeeld videocommunicatie en het sterk gestegen gebruik van WiFi-technologieën. De focus ligt niet langer alleen op connectiviteit met bijbehorende bandbreedte. Netwerken nemen steeds meer taken over om de beveiliging en beschikbaarheid van de communicatie te verhogen en om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Het zorgt er onder andere voor dat gegevens van bedrijfskritische applicaties met prioriteit worden overgedragen, dat Quality-of-Service dus gewaarborgd is. 

Daarmee zijn ook moderne LAN-switches allang de basis voor nieuwe mogelijkheden in het netwerk, bijvoorbeeld als het gaat om de integratie van gebouwentechniek of diverse sensoren. Zulke apparaten kunnen via switches intelligent worden aangestuurd en beheerd. Door virtualisatie en centraal beheer van hardware, control-software en applicaties wordt Software-Defined Networking het nieuwe paradigma, wat het voor de IT mogelijk maakt om bedrijfskritische toepassingen naar behoefte te kunnen beheren en optimaliseren. LAN-switching wordt modern en intelligent enterprise networking.

cw48_image-enterprise-networking-de-02

Wireless LAN – de kwaliteit en stabiliteit tellen.

De vraag is allang niet meer óf LAN in de organisatie wordt gebruikt, maar waar overal en onder welke voorwaarden. WiFi-netwerken zijn niet meer weg te denken bij bedrijven en organisaties. Ze maken het mogelijk dat diverse apparaten mobiel met elkaar communiceren. Van notebooks, tablets, smartphones en intelligente systemen voor het beheer en de bewaking van gebouwen tot productiemachines. Kwaliteit en stabiliteit worden dus tot een centrale succesfactor voor de WiFi-infrastructuur.

 • Stabiele, high-performance WiFi-dekking in het hele land
 • Beveiligde toegang voor zakelijke en privé apparaten (BYOD) en voor gasten
 • Gebruik van services met meerwaarde (UC/video, analytics, lokalisering)
 • Netwerktoegangscontrole in LAN- en WiFi-omgevingen (NAC, 802.1x)
 • Eenvoudig beheer, transparantie, diagnose/analysemogelijkheden en foutopsporing

Wij ondersteunen jou op deze gebieden met oplossingen van toonaangevende fabrikanten, aangevuld door controller gebaseerde, controllerloze en zelfs cloudgebaseerde oplossingen uit ons portfolio. Wij hebben de juiste oplossing voor al jouw wensen. Natuurlijk voeren we ook de vereiste WiFi- dekkingsbeoordeling (site surveys) voor jou uit. Bechtle Network as a Service-offertes completeren ons WiFi-portfolio. 

AssenheimerMulfinger – stabiel WiFi-netwerk voor gasten.

Bechtle installeerde bij AssenheimerMulfinger een WiFi-oplossing die een snelle beschikbaarstelling en eenvoudig beheer waarborgt. Deze netwerkoplossing wordt beheerd via de cloud.

REFERENCE CASE

Network security – de toegang tot jouw bedrijfsnetwerk controleren.

Met de meest uiteenlopende toegangswegen en diverse apparaten wordt Network Access Control (NAC) tot hoofdbestanddeel van netwerkveiligheid om te bepalen wie via het netwerk mag communiceren en wie niet. Op rollen gebaseerde richtlijnen beschermen het netwerk tegen schadelijke software en niet-geautoriseerde toegang, zodat alleen richtlijnconforme apparaten en gebruikers toegang hebben tot bedrijfsgegevens en -middelen. Intelligente enterprise networks zijn tegenwoordig in staat om gedragsgebaseerde analyses te gebruiken om afwijkingen van de norm te herkennen en direct maatregelen te treffen. Het gebruik van geavanceerde next generation firewalls is essentieel, want ze beschermen het bedrijfsnetwerk door uitgebreide functies, zoals URL-filtering en advanced malware protection, en reageren ook op “zero day”-aanvallen.

Als het gaat om het samenspel van geïntegreerde veiligheidsfuncties – network security van de volgende generatie – vertrouw dan bij routers, switches, firewalls, WiFi-controllers, access points en cloudgebaseerde netwerkcomponenten en services op de meest geavanceerde technologie. Kijk voor meer informatie rondom de beveiliging van bedrijfsnetwerken onder IT-security.  

cw48_image-enterprise-networking-de-03

Beschikbare veiligheidsoplossingen zijn:

 • Perimeter Security met next-generation firewall-oplossingen
 • Deep Packet Inspection
 • Intrusion Prevention/Intrusion Detection methodes
 • Netwerktoegangscontrole in LAN- en WiFi-omgevingen (NAC, 802.1x)
 • Versleuteling op MAC layer level (MacSEC)
 • Versleuteling van WAN-verbindingen (IPSec/AES)
 • Signalering van afwijkingen (malware, DDoS- en DeOS-aanvallen)
 • Uitgebreide zichtbaarheid en analyse van het dataverkeer (Netflow, sFlow), om bedreigingen op tijd te herkennen
 • Geïntegreerde beveiligingsfuncties in netwerkcomponenten, die bijvoorbeeld beschermen tegen IP spoofing, identiteitsfraude en man-in-the-middle-aanvallen
 • Continue implementatie van beveiligingsrichtlijnen in het hele bedrijfsnetwerk
 • Uitgebreid Security Management voor een overzicht van de netwerkbeveiliging 

De juiste IT-security-architectuur zorgt voor een uitstekende beveiliging!

WAN en SD-WAN – think local, act global.

Zodra de landelijke of wereldwijde verbinding van verschillende vestigingen en productielocaties veilig en efficiënt moet worden gewaarborgd, zijn moderne en flexibele WAN-concepten noodzakelijk. Deze moeten er rekening mee houden dat een toenemend aantal mobiele medewerkers toegang hebben tot bedrijfsmiddelen via een remote access VPN-verbinding en dat kleine kantoren en home offices ook geïntegreerd kunnen worden in het bedrijfsnetwerk. Ze moeten bovendien de cloudstrategie van een organisatie zo goed mogelijk ondersteunen en rekening houden met de eisen rondom het gebruik van clouddiensten (zoals bijv. SAAS).

Geschikte concepten daarvoor zijn: een Wide Area Network in eigen beheer, de aanschaf van deze dienst bij een WAN-serviceprovider of het bouwen van een internet gebaseerd Virtual Private Network. Een WAN in eigen beheer betekent dikwijls hoge netbeheerkosten en vereist veel technologische kennis. Thema's zoals monitoring en WAN-optimalisatie of extra encryptietechnologieën verhogen deze complexiteit nog.

cw48_image-enterprise-networking-de-05

Wie tijd en kosten wil besparen, kan met Managed Services op maat alles goed inrichten: operationele services, WAN-routers en overeengekomen SLA's worden beschikbaar gesteld als totaalpakket. 

Steeds meer organisaties kiezen daarom bij het verbinden van vestigingen voor Software-Defined Networking. Deze bieden flexibele netwerkstructuren, gecentraliseerde beheer- en controlemechanismes, een hoge beschikbaarheid, uitgebreide geïntegreerde beveiligingsfuncties en applicatie-optimalisatie evenals vereenvoudigde bedrijfsactiviteiten. Ze ondersteunen ook cloudgebaseerde applicaties optimaal en verbeteren zo de gebruikerservaring.

Heb je vragen over Enterprise Networking?

Met Bechtle SD-WAN as a Service (powered by ngena) bieden wij jou een totaaloplossing van één partner aan. Dit levert niet alleen bovengenoemde voordelen van een SD-WAN-oplossing op, maar spreekt ook de “serviceprovider services” aan door onze partnership met ngena.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.