Enterprise networking – de ruggengraat van elk bedrijf.

Bedrijfsnetwerken moeten alle interne en externe communicatie sturen, met elkaar verbinden en analyseren. Met het groeiende aantal mobiele medewerkers moet ook een groeiend aantal apparaten worden geïntegreerd en beheerd. Daarbij speelt de veiligheid van het netwerk een belangrijke rol. Tenslotte wordt er waardevolle bedrijfsinformatie in het netwerk opgeslagen en aan de medewerkers ter beschikking gesteld. Omdat veel cyberaanvallen onbewust mede door toedoen van interne medewerkers gebeuren, is het des te belangrijker dat er veiligheidsprotocollen zijn. Deze garanderen dat alleen diegenen, die daartoe gemachtigd zijn, ook daadwerkelijk toegang krijgen tot uw netwerk.

Heeft u vragen over enterprise networking?

Mail vrijblijvend naar networking@bechtle.be of bel ons op:

+32 11 39 79 00. We helpen u graag verder.

 

E-MAIL STUREN

LAN switching – meer dan alleen een netwerk.

Local Area Network (LAN) wordt steeds belangrijker in de netwerkinfrastructuur van bedrijven. Bandbreedte-intensieve applicaties, zoals videocommunicatie en het gebruik van WLAN-technologieën hebben invloed op het LAN. De LAN switching infrastructuur verbindt veel apparaten met elkaar, zodat ze in een bedrijfsnetwerk met elkaar kunnen communiceren. Het gaat dan natuurlijk om de connectiviteit met bijbehorende prestaties (bandbreedte). Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de beveiliging van de communicatie en het voorkomen van ongeoorloofde toegang. LAN switching zorgt er onder andere voor dat de gegevens van bedrijfskritische toepassingen met prioriteit worden overgedragen (Quality of Service). Zo wordt de communicatie binnen het netwerk geoptimaliseerd.

Geavanceerde LAN switches leveren niet alleen stroom (via PoE) aan aangesloten apparaten; ze scheppen ook mogelijkheden om het netwerk op een andere manier te gebruiken. Bijvoorbeeld voor de integratie van gebouwtechniek en sensoren. Dit soort apparaten kan via switches worden aangestuurd en beheerd.

 

Bij flexibele IT-netwerken komt de focus steeds meer te liggen op Software Defined Networking (SDN).Virtualisatie en centraal beheer van hardware, controle-software en applicaties maken het IT-beheer een stuk eenvoudiger.

 

Network Abstraction: besturing en infrastructuur worden van elkaar gescheiden. Het grote voordeel daarvan is dat u het netwerkbeheer, inclusief systeemconfiguratie, daarmee kunt automatiseren en vereenvoudigen. Ook kunt u de datastromen voor de bedrijfskritische toepassingen naar behoefte sturen en optimaliseren.

 

Uw voordeel – een netwerk dat klaar is voor de toekomst:

  • Innovatieve, robuuste, schaalbare en beveiligde switch-oplossingen
  • De beste IT-prestaties voor alle bedrijfsprocessen
  • Beveiligde netwerktoegang voor medewerkers en klanten
  • Eenvoudig en kostenefficiënt beheer van de LAN-infrastructuur
  • Nieuwe toepassingen zijn mogelijk door innovatieve switches
Tomas Kreemers

 

Tomas Kreemers

Solution Advisor Networking

 

Tom Meekers

 

Tom Meekers

Solution Advisor IT Security & Networking

 

 

 

Brahim Lahnachi

Solution Advisor Networking

 

WiFi – kwaliteit staat voorop.

Alle mobiele apparaten hebben een Wireless-LAN-interface. Hoe zorgt u voor de juiste implementatie van al deze apparaten in een draadloos WiFi-netwerk?

 

De kwaliteit van zo'n netwerk wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Stabiliteit van de WiFi-verbinding
  • Een goede dekking zonder ruis
  • Beveiligde toegang voor zakelijke en privé devices (BYOD) en voor klanten
  • De extra service (zoals analytics en lokalisering)
  • Eenvoudig beheer, systeemonderhoud en probleemoplossing

Heeft u vragen over WiFi?

Mail vrijblijvend naar networking@bechtle.be of bel ons op:

+32 11 39 79 00. We helpen u graag verder.

 

E-MAIL STUREN

Het juiste equipment.

Ambachtslieden gebruiken speciaal gereedschap. Ook hier zijn de juiste tools nodig voor het plannen van WiFi-oplossingen met de beste kwaliteit. Veel providers bezuinigen op investeringen in kwalitatief hoogwaardige apparatuur. Wij niet. We werken met gemodificeerde speciale apparatuur en software, zoals Ekahau Site Survey Pro. Hiermee kunnen we snel en veilig de parameters verzamelen, die relevant zijn om WiFi in uw kantooromgeving te implementeren. Zo bespaart u tijd en geld, en heeft u minimaal last van werkonderbrekingen. We kunnen deze services ook leveren tijdens de openingstijden van een winkelcentrum of bij een magazijn dat 24x7 in bedrijf is.

 

Location Based Services (locatiegebonden diensten).

Met WiFi en Bluetooth Beacons kunt u de exacte locatie van bedrijfsmiddelen bepalen en de bezetting van ruimtes, zoals vergaderruimtes en werkplekken, bijhouden. Zo kunt u bedrijfsruimtes en -middelen efficiënt inzetten. Bechtle levert diverse apps met locatie services op maat voor uw organisatie.