Business intelligence – efficiënter, meer geoptimaliseerd, intelligenter. Voor slimme organisaties.

Wil je bestaande gegevens en informatie van je eigen organisatie beter gebruiken en externe bronnen strategisch erbij betrekken? Business intelligence ondersteunt je erbij om nieuwe inzichten te verkrijgen. Zo kun je dagelijks op een gefundeerde basis operatieve en strategische zakelijke beslissingen nemen. Hoe je tot eenvoudig beheer van gegevens voor jouw business komt? Wij ondersteunen jou daarbij. Bechtle ontwikkelt voor jou op basis van beproefde standaard software van marktleidende fabrikanten – zoals bijvoorbeeld Microsoft, Qlik of Tableau – een business intelligence-oplossing op maat die precies aansluit bij jouw organisatie en eisen – of je nu een paar medewerkers in dienst hebt of leiding geeft aan een grote multinational.

De voordelen van business intelligence voor jouw organisatie op een rijtje:

Bechtle business intelligence-oplossingen vervangen vermoedens door kennis en informatie en maken veel positieve effecten mogelijk die jouw organisatie doorslaggevende concurrentievoordelen opleveren. Daartoe behoren onder andere:

Verlaging van de kosten door optimalisatie van interne zakelijke processen. 

Een stijging van de omzet door het aanboren van nieuwe verkoopmogelijkheden. 

Het verminderen van zakelijke risico's. 

Vergroting van de flexibiliteit door versnelling en verbetering van beslissingsprocessen. 

Verbetering van de marktpositie door vroegtijdige herkenning en gebruik van trends. 

Vergroting van de zakelijke efficiëntie en daarmee de toegevoegde waarde. 

Toekomstzekerheid door een gefundeerde planning in jouw organisatie.

Business Manager Business Applications

Wernher von Schrader

Bechtle en business intelligence:
een overzicht van de modules en mogelijkheden

“Hoe gaat het met de verkoop in de regio's, met de verschillende producten en services, met onze concurrenten? Wat zijn de trends?”, “Hoe ontwikkelen zich de kosten – van het materiaal, van het personeel, van de distributie?”, “Hoe ontwikkelt zich onze liquiditeit in de loop van de tijd?”, “Welke offertes zijn winstgevend?”, “Welke marketing-/reclamecampagne had het meeste succes?", “Welke doelgroepen hebben geantwoord via welke kanalen?", “Hoe hoog waren de downtime en kosten van machines, installaties voertuigen – wat zijn de trends?”, “Wanneer moeten we onderhoudswerkzaamheden doorvoeren?”, "Hoe hoog is onze fluctuatie?”, “Welk effect hebben herstructureringen op de kosten, de omzet en de opbrengsten?”, “Hoe is het betaalgedrag van onze klanten?”, “Welke klanten zijn het meest winstgevend?”, “Hoe betrouwbaar zijn onze leveranciers en partners?”, “Welk distributiekanaal biedt de hoogste marges, het hoogste volume, wat zijn de trends?”
Wie de antwoorden op deze en miljoenen andere zakelijke vragen heeft, neemt betere beslissingen dan iemand die alleen maar is aangewezen op vermoedens of zijn buikgevoel. Daarom belooft het gebruik van Bechtle business intelligence-oplossingen een hoge gebruikswaarde. Profiteer van BI voor een strategische gegevensanalyse!

cw41_image-business-intelligence-de-04

Dit bieden moderne Bechtle BI-oplossingen:

Flexibiliteit voor de cloud of het eigen IT-systeem. 

Je beslist zelf of je jouw BI-oplossing: in jouw organisatie installeert of liever een cloud-variant wilt met de volgende bijkomende voordelen:

 • Direct beginnen zonder IT-investeringen
 • Willekeurige schaalbaarheid helemaal naar persoonlijke behoefte
 • Altijd de nieuwste versie dankzij automatische updates

 

Investeringsbescherming door de modaliteit van de BI-oplossing en het integratievermogen van de oplossingscomponenten.

Bechtle business intelligence-oplossingen combineren jouw bestaande IT-infrastructuur met moderne BI-tools tot één compleet systeem. Jouw reeds gedane investeringen in hardware, software en gebruikerskennis blijven daarbij beschermd.

cw43_image-microsoft-azure-ai-de-05
Doelgerichte verkenning van willekeurige gegevensbestanden in het dialoogvenster door interactieve analyse en BI-reportings.

Moderne visualisatietools zoals bijvoorbeeld Tableau maken een snelle visuele verkenning van jouw gegevensbestanden mogelijk vanuit verschillende oogpunten en op willekeurige aggregatieniveaus – heel eenvoudig middels filterinstellingen of drag & drop in het dialoogvenster. Zo herken je snel BI-trends en krijg je een gedetailleerde weergave van uitzonderingen en de reden hiervoor.

 

Koppeling en analyse van willekeurige gegevensbronnen (SQL-server, Excel, Hadoop, SAP, Navision, CSV, … – lokaal of in de cloud).

Gebruik alle beschikbare informatie en gegevens voor het inwinnen van kennis. Krijg met moderne analysetools dankzij intelligente connectoren toegang tot willekeurige gegevensbestanden in jouw ERP-systeem, databases en individuele bestanden. Combineer interne en externe gegevensbronnen bij jouw analyses om invloeden van buitenaf op jouw resultaten te ontdekken en te verklaren.

Diverse BI-infographics en kaarten voor elke doelstelling – daarvan profiteert ook jouw organisatie.

Probeer per muisklik verschillende soorten diagrammen uit om heel snel de gewenste inzichten te verkrijgen. Visualiseer automatisch berekende kerncijfers op kaarten om bijvoorbeeld omzetten, kosten en opbrengsten van jouw vestigingen in één oogopslag aan de hand van de grote, vorm of kleur te registreren en vergelijken. 

 

Intuïtieve bediening zonder speciale kennis van BI-tools.

Door het eenvoudige gebruik van krachtige visualisatietools krijgen gebruikers van alle afdelingen zonder speciale training of programmeur-vaardigheden snel waardevolle inzichten binnen hun individuele werkgebied. Daarmee democratiseer je de bedrijfskennis, verhoog je de motivatie van medewerkers en ontlast je tegelijkertijd jouw centrale IT-resources.

cw41_image-business-intelligence-de-07

Gratis en snelle probleemoplossing door online resources en een community.

Na de eerste snelle succesvolle resultaten nemen bij de gebruikers, zo leert de ervaring, snel de eisen toe en stijgt de complexiteit van hun analyses. De vele online video's, documentaties, opgenomen seminars en hulpvaardige gebruikers van andere organisaties helpen jou snel over de volgende drempels, zodat jij je blijft doorontwikkelen. Natuurlijk ondersteunen Bechtle en partners jou altijd als daar behoefte aan is. 

 

Veilige selfservice reporting met continu rechtenbeheer.

Vroeger verlieten medewerkers van verschillende afdelingen zich op de centrale IT om hen te helpen met speciale berichten en analyses. Dat duurde vaak lang vanwege achterstanden en overwerkte IT-medewerkers en leidde tot veel frustratie. Dankzij moderne analysetools kunnen collega's nu hun eigen berichten, zoekopdrachten, analyses en gegevensbestanden genereren en beheren. Een verfijnd en veilig rechtenbeheer zorgt ervoor dat niemand informatie verkrijgt die niet voor hem bestemd is.

cw41_image-business-intelligence-de-06

Report-automatisering en ad hoc-zoekopdracht door live-koppeling van gegevensbronnen (eenmaal aangemaakt, altijd met actuele gegevens hergebruiken).

Met traditionele toepassingen moesten organisaties voor een rapportage of een ad hoc-zoekopdracht eerst gegevens extraheren en handmatig invoeren in een spreadsheet, voordat men kon beginnen met de analyse en visualisatie. Dat was tijdrovend en foutgevoelig. Bovendien herhaalde dit proces zich bij elke wijziging in de gegevens. De oplossing: Moderne BI-tools maken reporting mogelijk met een directe koppeling met de gegevensbron(nen). Rapportages hoeven dan nog maar één keer te worden gemaakt en leveren direct actuele resultaten met één muisklik, na afbakening van de gewenste periode of regio.

 

Mobiel gebruik van digitale analyses en dashboards ook met een tablet of smartphone.

Analyses kunnen binnen enkele seconden online worden gemaakt. Eén link is voldoende om de actuele inzichten beschikbaar te maken voor alle geïnteresseerden. De responsieve diagrammen en dashboard kunnen ook altijd en overal worden gebruikt met een smartphone of tablet. De tijden waarin grote PDF- of PowerPoint-bestanden moeizaam samengesteld en naar uitgebreide distributielijsten verzonden moesten worden, behoren tot het verleden.

Wat is business intelligence? Een definitie en een kijkje in de wereld van de data driven bedrijfsoptimalisatie.

Het begrip business intelligence (BI) omvat tools, applicaties en methodes ter verzameling, verwerking, analyse en visualisatie van gegevens. Het is niet nieuw, want reporting, kritieke prestatie-indicatoren (KPI's), financiële analyses enzovoort bestaan al lang. In tijden van Big Data en IoT (Internet of Things) is men echter tot het inzicht gekomen dat processen die voorheen slechts door enkele finance en controlling specialisten gedaan werden, intussen relevant zijn voor elke afdeling en elke medewerker die bevoegd is om beslissingen te nemen. 

Het Bechtle BI-product- en oplossingsportfolio: wij hebben de oplossing voor al jouw zakelijke eisen

Zakelijke analyse voor Microsoft Dynamics-gebruikers: de Microsoft BI-oplossing. Alleen Microsoft Dynamics-gebruikers.

Wij bieden jou een gestandaardiseerd data warehouse systeem gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV dat de gegevens van jouw ERP-systeem verwerkt, voor evaluatie- en analysedoeleinden kwalificeert en beschikbaar stelt in een standaard format.

Daarbij bieden wij de volgende modules aan:
 • Financial management
 • Controlling
 • Sales
 • Purchasing
 • Warehouse / logistics
 • Production
 • Service

Bovendien stellen wij jou KPI's en standaard evaluaties ter beschikking in Microsoft Excel, Microsoft Power BI of als PDF-bestand.
De vorm en presentatie van jouw gegevens en analyses kan geheel naar wens worden vormgegeven. Daarom stellen wij door het Bechtle Data Warehouse gestandaardiseerde, meerdimensionale OLAP-cubes ter beschikking die met een visualisatietool naar keuze, bijv. Tableau, kunnen worden weergegeven.
Als je al een reporting-tool ter visualisatie gebruikt, is dat überhaupt geen probleem voor ons data warehouse, want Online Analytical Processing (OLAP) is een standaard die ook de meeste andere BI- of reporting-tools ondersteunen.

Voorgeconfigureerde BI-oplossing voor Microsoft Dynamics- en SAP-analyses: MODUS view.

Een andere bouwsteen van business intelligence van Bechtle is MODUS view. Het baseert op het bekende en beproefde analyse- en reporting-systeem QlikSense. Het levert waardevolle zakelijke inzichten op dankzij de associatieve in-memory search-technologie die jouw gegevens analyseert. Bij Bechtle krijg je belangrijke rapportages en evaluaties vanuit jouw ERP-systemen, Microsoft Dynamics en SAP, die al voorgeconfigureerd zijn voor de primaire categorieën:

 • Financial view
 • Operational excellence
 • Sales view
 • Purchasing view en meer

Wij zijn bekend met de belangrijkste bronsystemen en weten waar en hoe we de meest relevante gegevens kunnen verkrijgen.

Totaalpakketten op maat van de leider op BI-technologiegebied: Tableau

Om het BI-portfolio af te ronden, biedt Bechtle jou met Tableau een visualisatie-oplossing die wereldwijd tot de meest volgroeide BI-tools behoort en regelmatig onderscheidingen krijgt van toonaangevende vaktijdschriften en instituten. Tableau is al zeven jaar op rij Leader in het Gartner Magic Quadrant.
Met Tableau geef je jouw bedrijfsgegevens in realtime grafisch weer – ongeacht met welk ERP-systeem je werkt en welke andere interne en externe gegevensbronnen je wilt analyseren. Door zijn eenvoudige en intuïtieve interface is de hoogste kwaliteit selfservice-reporting mogelijk op elke werkplek.
Bechtle en Tableau hebben pakketten samengesteld die klant georiënteerd en aantrekkelijk geprijsd zijn. Daarmee kun je snel aan de slag met jouw Tableau BI-oplossing. Inclusief licentiepakketten voor alle noodzakelijke programma's en persoonlijke opstarthulp en professionele ondersteuning.

Wil je productadvies van één van onze experts?

<br/>Wil je meer weten over BI-tools die jouw business bevorderen? Neem contact met ons op, zodat je in tijden van Big Data de juiste tools gebruikt. Wij ondersteunen jou graag bij het duurzaam werken. Neem hiervoor contact met ons op.

*verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.