Bechtle Product Lifecycle Management (PLM) – snel klaar voor de markt.

Tegenwoordig moeten producten steeds sneller op de markt worden gebracht om zich te verzekeren van waardevolle concurrentievoordelen. Het Bechtle Product Lifecycle Management (PLM) versnelt deze processen in organisaties, want Bechtle PLM is een advies- en serviceconcept dat een uitgebreide variëteit aan hardware en software biedt. Het doel: Afdelingen moeten beter met elkaar worden verbonden en de samenwerking moet worden geoptimaliseerd.

De voordelen van Product Lifecycle Management op een rijtje:

Eenvoudig beheer van jouw productgegevens.

Creëren van processynergieën.

Verhoging van de prestaties en efficiëntie van jouw organisatie.

Business Manager Business Applications

Wernher von Schrader

Wij bieden met Bechtle PLM veel meer dan traditionele PLM-kerncomponenten die slechts van ontwerp tot productie en vervangende onderdelen reikt, want wij bekijken jouw organisatie compleet als eenheid.

Efficiëntere processen. Meer ROI.

De tijd tussen het eerste idee tot het op de markt brengen, moet steeds korter worden. Efficiëntere processen en daarmee de snellere invoering van een product in de markt zijn de verklaarde doelen. Alleen wie zijn innovaties voor de concurrentie op de markt brengt, is een succesvolle trendsetter en verzekert zich van concurrentievoordelen. De Bechtle PLM-omgeving helpt bij de uitdaging om de tijd tussen idee en het op de markt brengen aanzienlijk te verkorten.

Een overzicht van ons PLM-systeem: want alleen een holistische aanpak levert jouw organisatie wat op.

Met Bechtle PLM bekijken wij de organisatie compleet en wel als één eenheid, één systeem. Daarmee bieden wij substantieel meer dan traditionele PLM-kerncomponenten die slechts van ontwerp tot productie en vervangende onderdelen reikt. De uitgebreide Bechtle-oplossing biedt organisaties ook alle andere voor het business- en IT-proces noodzakelijke componenten, inclusief de juiste hardware en infrastructuur.

cw41_image_plm-de-01

Bereik met Bechtle PLM sneller jouw doel!

Snelle reacties op marktschommelingen en betrouwbare klantgerichtheid zijn bepalende succesfactoren. Waarom niet realtime reageren op klantaanvragen? Met Bechtle PLM bereik je sneller je doel en kun je ook in tijden van digitalisering, automatisering en Industrie 4.0 voorop blijven lopen.
Bevorder en verdicht processynergieën om de prestaties en efficiëntie van jouw organisatie significant te verhogen. Wij versnellen jouw gehele bedrijfsproces – vanaf het eerste idee tot aan de markt. De kwaliteit van de informatie verbetert zich, de ontwikkelfases lopen parallel, fysieke prototypes zijn niet meer nodig en de reactietijden worden korter. Meer flexibiliteit is niet mogelijk.

PLM of "Product Lifecycle Management" – wat is dat eigenlijk? Een definitie.

Tijdens de levenscyclus van een product komen ontelbaar veel producten voor. Hierbij kan een PLM-software organisaties ondersteunen bij het beheer om zo de levenscyclus van jouw producten te beheren en productgegevens te automatiseren. 
Product Lifecycle Management bestaat meestal uit drie fases:

 • Beginning of Life: met productontwikkeling en de ontwikkeling van ontwerpprocessen
 • Middle of Life: samenwerking met leveranciers en aanbieders, garantiebeheer en productinformatiebeheer
 • End of Life: recycling, verwijdering of vervaardiging van producten

Om productgegevens en levenscycli van producten te beheren, gebruiken veel organisaties een PLM-software om de efficiëntie te verbeteren, om projecten te versnellen en afval te vermijden. Het Product Lifecycle Management kan namelijk een grote invloed hebben op het economische resultaat van een product. Bechtle Product Lifecycle Management gaat echter nog een belangrijke stap verder. Wij bekijken jouw hele IT-landschap en creëren zo een geïntegreerde oplossing voor jouw organisatie.

Bechtle Product Lifecycle Management: gebundelde competenties van één aanbieder.

Bechtle PLM biedt advies, planning, implementatie en ondersteuning. En dat allemaal van één aanbieder. Wij leveren de IT-, business- en productontwikkelingsoplossingen om jouw digitale bedrijfsproces uitgebreid te helpen realiseren. Onze ervaren toepassingsadviseurs integreren naast de software ook de hardware – snel, eenvoudig en veilig. Wij beschermen jouw investeringen, doordat we de nieuwe componenten met het bestaande hardware- en software-landschap verbinden en zo een uniform systeem creëren.

Haal meer uit grondstoffen met de juiste PLM-oplossing.

De informatie die gegeneerd wordt op diverse plekken binnen en buiten de organisatie moet correct worden gekoppeld en verwerkt, en altijd toegankelijk zijn om het beheer te vereenvoudigen en de voordelen te benutten. Zo kan iedereen altijd over actuele en juiste gegevens beschikken. Dat zorgt voor concurrentievoordelen. De bron van grondstoffen zit in elke organisatie. En Bechtle PLM zorgt ervoor dat deze bron winstgevend is.

Het unieke:

Bechtle PLM denkt aan begin en einde, houdt rekening met details, kent de richting en heeft maar één doel: het aanhoudende succes van jouw product. Eén oplossing voor iedereen:

 • Marketing
 • Purchasing
 • Production control
 • Accounting
 • Product documentation
 • Sales
 • Production
 • Personnel management
 • IT infrastructure
 • Service
 • Product development
 • Design
 • Controlling
 • Quality assurance
 • Logistics

Beheers complexiteit.

Bechtle PLM begint altijd met een procesanalyse. Resultaat van het systematische procesadvies is een concept dat de Bechtle PLM hardware- en software-oplossingen op maat beïnhoudt.

Verbindingen systematisch veiligstellen.

Door Bechtle PLM worden afdelingen met elkaar verbonden om de communicatie van alle procesdeelnemers te waarborgen. Samen met jou geven we jouw processen vorm, opdat er in gelijke mate voldaan wordt aan klant- en markteisen.

Doelgericht ageren tijdens de hele product lifecycle.

Bechtle PLM creëert door optimale processen vrije ruimte voor kerntaken en innovatie. Gebruikersvriendelijke interfaces en duidelijke regels zorgen ervoor dat de informatiestroom te volgen blijft.

Het resultaat dankzij Product Lifecycle Management:

Meer flexibiliteit en productiviteit.

Wil je direct advies over onze producten en software-oplossingen?


Neem dan contact op met één van onze experts. Wij delen best practices met jou en werken de juiste PLM-oplossing uit.

*verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.