Customer Relationship Management (CRM) – analyseer klantgegevens met succes.

B2B of B2C: Organisaties die hun klanten centraal stellen met behulp van CRM-systemen, zijn succesvoller. Ze kennen hun klanten beter en kunnen meer gefundeerd beslissen, welke klanten het belangrijkst zijn voor de organisatie. Met een CRM-systeem kunnen ze ook nadenken over hun eigen processen en deze verbeteren.
Het unieke: In het CRM-systeem kunnen niet alleen de feedback en succesvolle marketing- en promotiecampagnes transparant, maar ook de productkwaliteit en klanttevredenheid zichtbaar worden gemaakt.

De voordelen van CRM-systemen:

Herkennen van marktpotentieel.

Intelligent middel voor langdurige klantrelaties en een uitgebreid contactmanagement.

Snel de klanttevredenheid achterhalen en eenvoudig de wensen van de klant analyseren.

Het succes van marketingacties wordt meteen zichtbaar, hogere marketing-ROI.

Gemakkelijkere optimalisatie van de service.

Sales support, betere sales prognoses en after-sales service.

Precieze berekening van de Customer Lifetime Value (CLV).

Optimaal klantbeheer dankzij de integratie van CRM- en BI-oplossingen.

Los issues op, voordat ze een probleem vormen met Predictive Customer Support.

Business Manager Business Applications

Wernher von Schrader

De klantrelatie is een belangrijke factor als het erom gaat jouw business te bevorderen en de omzet te verhogen.

Daarom biedt Bechtle CRM-systemen die deze uitdagingen aankunnen. Organisaties kunnen in korte tijd hun klantrelaties optimaliseren en zodoende ook hun business. Nieuwe marktkansen worden zichtbaar. En de organisatie verkrijgt een uitgebreid inzicht in wat klanten en doelgroepen echt willen.

Onze Microsoft CRM-oplossingen op een rijtje

Om onze klanten een veelzijdig en samenhangend CRM-systeem met veel voordelen te kunnen aanbieden, focussen wij ons op één fabrikant: Microsoft.
Naast de bekende CRM-Software Dynamics 365 heeft Microsoft andere intelligente tools die veel meer mogelijkheden bieden om het klantrelatiebeheer te optimaliseren.

 

1.

Microsoft Power BI*

2.

Microsoft Cortana Intelligence* 

3.

Microsoft Azure IoT*

4.

Microsoft Dynamics 365

 • Sales*
 • Field Service*
 • Marketing*
 • Customer Service*
 • Project Service Automation*
 • Operation
5.

Microsoft Dynamics 365 Business Central*

*Bechtle Competence

Dynamics 365 is een innovatieve, modulaire tool waarmee organisaties, ongeacht hun omvang, bedrijfsprocessen kunnen digitaliseren en nieuwe zakelijke modellen kunnen ontwikkelen. Als ervaren CRM-partner ondersteunen wij jou ook hier met individuele oplossingen – of je nu een on-premise, private of Microsoft cloudoplossing wilt.

Met kleine of grote stappen de toekomst in – jij beslist.

Onze ervaren CRM-experts adviseren en ondersteunen jou op diverse gebieden:

 • Marketing
 • Sales
 • Services
 • Field services
 • Projekt Service Automation

Bovendien hebben we de juiste knowhow die tegenwoordig nodig is voor succesvolle CRM-projecten: Van consulting (conceptontwikkeling en advies), ontwikkeling en trainingen tot interfaces, systeemintegratie, onderhoud en support, ERP-integratie en BI/data warehouse.

En dat niet alleen: Ook voor toekomstige thema's als social media engagement, IoT en artificial intelligence hebben wij de juiste CRM-oplossingen en -experts.

Wat is Customer Relationship Management (CRM)?

Wordt er tegenwoordig op IT-gebied over customer management gesproken dan wordt daarmee meestal het CRM-systeem (de CRM-software) bedoeld en niet zozeer de CRM-strategie, ook al hangen ze nauw met elkaar samen.

Een CRM-systeem ondersteunt organisaties bij het opbouwen van een goede en succesvolle klantrelatie. Het is hoofdzakelijk een tool om marketing en sales te ondersteunen en optimaliseren. Daarbij is het belangrijk de wensen en behoeften van de klanten te herkennen om daaruit de juiste services en producten af te leiden. Hoe meer inzichten een CRM kan leveren, des te eenvoudiger wordt het voor de organisatie om de rentabiliteit te verhogen. Met een CRM is ook customer engagement mogelijk in de vorm van realtime communicatie met klanten via selfservice portals, customer voice, ticketing en IoT-integratie.

Het grootste voordeel: Door de uitbreiding van een CRM-systeem met andere technologieën of vakgebieden kunnen compleet nieuwe en unieke klantrelaties tot stand worden gebracht. Zo worden CRM-systemen succesvol in het contact centra geïntegreerd in combinatie met digitale assistenten om klantwensen snel te herkennen en tegemoet te komen.

Er zijn veel CRM-aanbieders op de markt. Toch zijn er maar enkele die het thema Customer Relationship Management (CRM) uitgebreid bekijken en passende verreikende oplossingen kunnen aanbieden.

Microsoft Dynamics 365 for Sales – de CRM-oplossing voor jouw business

 1. Microsoft Dynamics 365 for Sales geeft jou de belangrijkste inzichten in actuele klant- en verkoopsituaties op het juiste moment. Zo heb jij tijd voor belangrijke leads, verkoopkansen en de digitalisatie van het hele salesproces.

 2. Motiveer jouw sales team met de perfecte mix van informatie en samenwerking. Gebruikersvriendelijke dashboards helpen jou erbij om intelligente doelen te stellen en de resultaten te bewaken. De geïntegreerde hulp ondersteunt jou bij het vergelijken van de activiteiten van jouw team met best practices. Gamification-functies stimuleren ook een gezonde concurrentie tussen collega's.

 3. De eenvoudige interface en de naadloze integratie in de Microsoft Office-wereld maken bovendien efficiënt werken mogelijk – alleen of in een team, zonder daarbij steeds van applicatie te hoeven wisselen.

 4. Door de gemeenschappelijke databases die de marketing- en service-afdelingen met elkaar delen, hebben jouw salesmedewerkers altijd een totaaloverzicht van de klantrelaties en kunnen ze verkoopkansen en -risico's eerder herkennen en dienovereenkomstig handelen.

Marketing automation met Microsoft Dynamics 365 – marketing zoals de grote organisaties.

 1. Digitalisering en globalisering zijn ook voor het MKB belangrijk: de concurrentie is altijd maar één klik verwijderd en vaak maakt een doelgerichte, aansprekende marketingcampagne het verschil.

  Het goede nieuws: Moderne cloud-technologieën bieden ook kleinere marketingafdelingen economische CRM-tools op het gebied van online marketing en marketing-automation die tot nu toe alleen waren voorbehouden aan grote bedrijven en concerns.

Microsoft Dynamics 365-functies en voordelen in de marketing automation:

 • E-mailmarketing
 • Webformuleiren en landingpages
 • Campagne-automatisering
 • Eventmanagement
 • Enquêtes
 • Web intelligence
 • Lead scoring
 • SMS-integratie
 • Social marketing
 • Reporting

Complexe campagne-processen kunnen worden gepland via een grafische gebruikersinterface die, bijvoorbeeld, uiteenlopende campagne-activiteiten activeert afhankelijk van de verschillende klantreacties. Bijvoorbeeld als een potentiële klant een e-mail meer dan één keer opent binnen twee dagen, krijgt hij van de klantenservice een telefoontje of een speciale korting via een SMS-bericht. Wil je meer weten? Vraag vandaag nog een demo aan!

Microsoft Dynamics 365 for Customer Service – altijd één stap vooruit.

Met Microsoft Dynamics 365 for Customer Service en de specialisten van de Bechtle Groep als ervaren implementatie-partners ontvang je alle tools die je nodig hebt voor de beste service van één aanbieder. Online, aan de telefoon of ter plaatse – jij hebt jouw serviceprocessen altijd onder controle. De oplossingsmodules van Dynamics 365 sluiten daarbij naadloos op elkaar aan en maken jou zo tot dé service professional voor jouw klanten.

Samen met onze specialisten en met de juiste CRM-tool til je jouw service-organisatie naar een volgend klantenserviceniveau. Bied jouw klanten volledige service via alle kanalen:

 • Selfservice in het web: Via de geïntegreerde portaltechniek heeft een klant altijd toegang tot voor hem relevante artikelen en kan hij online een aanvraag doen. Als hij persoonlijke ondersteuning nodig heeft, kan hij via chat, co-browsing of terugbelverzoek hulp krijgen.
 • Contact center: Een professioneel contact center: heeft speciale eisen. Kwaliteit staat voorop, zelfs tijdens piekuren. Geperfectioneerde interfaces voor agents, de integratie van klanttevredenheidsonderzoeken en de integratie van toegangskanalen als e-mail, telefoon, social media, chat en internet maken jouw service center tot een klanttevredenheidsmachine.
 • Service meets sales: Gebruik service-aanvragen voor cross- en upselling en maak van het klantcontact een winstgevende business. Door de signaalherkenningsfuncties van Dynamics 365 kun je het serviceproces gebruiken voor de verkoop van andere producten en diensten. Het resultaat: langere en diepere klantrelaties.

ERP + CRM = meer succes.

Vanaf het eerste contact met een klant tot de facturering van een onderhoudscontract of een service level agreement jaren later; dat zijn complexe processen. Doel van veel organisaties tegenwoordig is de weergave van deze processen zonder redundantie, handmatige gegevensinvoer en andere onderbrekingen van het systeem. Daarmee worden niet alleen de productiviteit en gegevenskwaliteit bevordert, maar biedt het totaaloverzicht op het bedrijfsproces ook ongekend veel mogelijkheden en maakt het een continue verbetering mogelijk van de prestaties en producten.

Organisaties die deze aanpak volgen, moeten met de belangrijkste stap beginnen: verbind jouw Enterprise Ressource Planning (ERP) met jouw Customer Relationship Management (CRM). Het klantrelatiebeheer wordt daardoor nog eenvoudiger en succesvoller.

Klinkt dat voor jou als toekomstmuziek? Wat voor individuele organisaties een pioniersproject met ontelbaar vele uitdagingen lijkt, is voor de Bechtle-experts dagelijkse kost:

 • Welke processen geven we in het CRM weer en welke in het ERP?
 • Wat is het leidende systeem op het gebied van stamgegevens?
 • Welke extra CRM-software heb je gebruikt?
 • Hoe maak ik gegevens beschikbaar in het andere systeem?
 • Heb ik een realtime interface nodig of is een import achteraf voldoende?

Deze en andere vragen beantwoorden wij na een gemeenschappelijke workshop en vinden voor jou de zakelijke oplossing die voldoet aan jouw eisen. Daarbij gebruiken we tools en checklijsten die speciaal ontwikkeld zijn voor de CRM-ERP-integratie.

Zo worden zelfs de meeste complexe projecttaken beheersbaar en jij bereikt sneller jouw doel: een optimaal customer management voor een succesvollere business.

Ons CRM-portfolio voor een gemakkelijk begin. Download nu onze brochures over diverse CRM-thema's.

Bechtle Dynamics Connector.

Efficient merging of critical data.

DOWNLOAD PDF

 

Perfect services with Dynamics 365 and the Bechtle SmartService package.

Download PDF

Successful sales with Dynamics 365 and the Bechtle SmartSales package.

Download PDF

 

Microsoft Dynamics CRM.

Customer relationship setup and management made easy with the right CRM system.

Download PDF

Dynamics xRM – meer dan alleen CRM-software.

De focus van de standaard CRM-module ligt op de klant, maar hoe overtuig je nieuwe klanten? Hoe kan bedrijfsrelevante informatie uit de hele organisatie worden geïntegreerd? Een goed CRM kan daarom meer en biedt veel meer mogelijkheden dan alleen maar een Customer Relationship Management (CRM).

xRM-oplossingen baseren weliswaar ook op CRM-systemen, bieden echter ook de mogelijkheid om alle relaties binnen en zelfs buiten een organisatie te registreren en beheren.

Een xRM-oplossing kan bijvoorbeeld de omgang met partners, medewerkers, leveranciers, cursusdeelnemers, sollicitanten of investeerders regelen. De mogelijkheden zijn zeer divers en kunnen net als bij traditionele CRM-projecten verregaand worden afgedekt met de beschikbare standaard functionaliteiten van Dynamics 365. Voor xRM-oplossingen op maat hoeft er dus geen dure “eiland-oplossing” geïnstalleerd te worden. Jij beheert alles, van de eigen contacten en klantgegevens tot elke activiteit met externe partijen in jouw geoptimaliseerde CRM-systeem.

Best practices & branche expertise.

De markt is bezaaid met kant-en-klare oplossingen en producten van diverse aanbieders. Ze bieden weliswaar de meest veelzijdige oplossingen aan, maar die laten zich weer lastig aanpassen aan de eisen in de organisatie. 

Wij bieden jou daarom geen inflexibele oplossingen aan, maar gaan af op beproefde best practices uit alle branches. Veel eisen en uitdagingen zijn doorgaans ook te vinden in andere organisaties en al vele malen gerealiseerd. Uit deze hoeveelheid aan oplossingen bieden wij jou betrouwbare modules en bouwstenen aan die eenvoudig en flexibel kunnen worden aangepast aan jouw specifieke eisen.

Dankzij onze jarenlange expertise adviseren wij veel organisaties uit de volgende branches:

 • Werktuigbouwkunde & industrie
 • Educatie
 • Gezondheid
 • Publieke sector
 • Services
Wil je productadvies van één van onze experts?

Heb je vragen over CRM? Of wil je meer weten over onze services en diensten? Wij adviseren je graag hierover.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.

MODUS CONSULT, Duitsland.

Als sterkste ERP-partner van Microsoft in Duitsland dragen wij al twintig jaar bij aan jouw succes.

 

smartpoint IT, Oostenrijk.

Met Microsoft Dynamics CRM 2016 en Dynamics CRM online heb je de beste voorwaarden voor een succesvolle marketing, sales en klantenservice.