Documentmanagementsystemen (DMS) en Enterprise Content Management (ECM) van Bechtle.

Heb je een overzicht van de documenten in jouw organisatie? Beheer en archiveer je deze inhoud digitaal om snelle en efficiënte processen mogelijk te maken? Bij alle bedrijfsprocessen en zakelijke toepassingen zijn er veel documenten waartoe je toegang moet hebben. De mate van automatisering kun je daarbij herkennen aan hoe deze inhoud kan worden opgeslagen en opgevraagd. Dankzij documentmanagementsystemen (DMS) en Enterprise Content Management (ECM) gaat het bewerken van dossiers nu nog sneller en wordt het tegelijkertijd betaalbaarder. De digitale archivering en de digitale workflows bieden jou in de hele organisatie veelzijdige voordelen. We adviseren jou met betrekking tot geschikte oplossingen en begeleiden je bij de implementatie van jouw documentmanagementsysteem (DMS) of Enterprise Content Management (ECM)-oplossing. Lees meer!

De voordelen van documentmanagement en ECM op een rijtje:

Inhoud beheren en delen, en knowhow snel toegankelijk maken.

Eenvoudig documentbeheer.

Archivering en workflows digitaal weergeven.

Business Manager Business Applications

Wernher von Schrader

ECM – de oplossing voor informatiemanagement in organisaties.

Het Enterprise Content Management (ECM) koppelt bedrijfsinformatie uit de bestaande IT-applicaties in een gemeenschappelijke kennispool. Deze levert holistische archiveringsstructuren en diverse zoekfuncties. Het unieke: De beleidsgebaseerde procesverwerking maakt een snellere verwerking mogelijk, brengt direct alles in kaart en is eenvoudig te begrijpen dankzij het protocol.

Een systeemtechnische en ook proces georiënteerde integratie in reeds bestaande ERP-systemen (Microsoft Dynamics NAV/AX, SAP enz.) evenals applicaties zoals CAD en CRM hoort er voor ons vanzelfsprekend bij.

ECM Business Solutions.

Bij de invoering van documentmanagementsystemen is het zinvol om terug te vallen op best practices voor typische eisen. Onze experts van MODUS ECM Business Solutions en het Bechtle Competence Center DMS/ECM in Keulen (Duitsland) bieden diverse voorgeconfigureerde zakelijke toepassingen aan op basis van hun jarenlange ervaring. De oplossingen omvatten o.a.:

 • Bewerken van binnenkomende facturen
 • Contractmanagement
 • Kwaliteitsmanagement
 • E-mail-management
 • Personeelsmanagement
 • Kennismanagement
 • Digitale dossiers voor verschillende toepassingen
 • Publicatie-workflows en goedkeuringsflows

ECM: onze services voor compliant, end-to-end content management.

Onze ECM service omvatten advies, ontwerp, planning, projectmanagement, implementatie, ondersteuning en onderhoud van de gebruikte toepassingen. De implementatie gebeurt op basis van toonaangevende ECM-applicatieplatforms:

 • ELOprofessional en ELOenterprise van ELO Digital Office GmbH,
 • Microsoft Office 365-services (incl. SharePoint) en
 • in de praktijk beproefde SharePoint solution add-ons.

Door holistische systeemtechnische concepten profiteer je ook van de beschikbaarstelling van noodzakelijke IT-infrastructuurcomponenten en een uitgebreide IT-systeembeveiliging.

Wat betekent documentmanagement en Enterprise Content Management?

Een documentmanagementsysteem helpt bedrijven en organisaties bij het beheer van documenten. Daarbij bestaat het DMS uit het maken, bewerken en slim verdelen van documenten evenals het archiveren van en zoeken naar documenten en inhoud. Enterprise Content Management omvat methodes voor een eenvoudige registratie, beheer, opslag en verwerking van inhoud en documenten in bedrijven en organisaties. Hierbij draait het niet om één technologie of software, maar om een dynamische combinatie van verschillende soorten van aanpak. Het doel: processen en workflows in organisaties ondersteunen en vereenvoudigen.

cw41_image_plm-de-05

Elektronische dossiers – op weg naar de paperless desk.

Een belangrijke stap in de richting van de paperless desk is het aanleggen en beheren van digitale dossiers. Daarin kunnen alle relevante documenten worden bewaard die ook systematisch kunnen worden opgevraagd. Het geïntegreerde rechtenbeheer zorgt ervoor dat je rechten-concepten kunt migreren vanuit andere applicaties. Onze ECM Business Solutions leveren voor veel branche-eisen voorgeconfigureerde ordeningsplannen en tags die zich integreren in de betreffende IT-systeemmodules. Daartoe behoren bijvoorbeeld:

 • in de werktuigbouwkunde: apparaat- en machinebestanden met CAD-elementen;
 • in de bouw en installatiebouw: bouwdossiers en objectbeheer;
 • in de voedingsmiddelenindustrie: recepten, specificaties en ook huisdierenpaspoorten;
 • in de gezondheidszorg: verzekerings- en patiëntendossiers.

Branche-overkoepelend kun je op alle afdelingen.

 • Personnel files
 • Contract files
 • Customer and supplier files

Een eenvoudige “DropZone”-interface vergemakkelijkt het importeren van gerelateerde bestanden en content, waaronder e-mails, contracten in Office- en PDF-bestanden, kwitanties, protocollen en informatie uit andere bronnen. Dat vereenvoudigt jouw interne workflows – het eenvoudige beheer van digitale dossiers staat op de voorgrond.

DMS: digitaal en makkelijk. Voor archivering die voldoet aan de wet- en regelgeving.

Een centrale bouwsteen van elk documentmanagementsysteem (DMS) is de archivering van alle documenten die voldoet aan de wet- en regelgeving. Met de juiste hardware- en software-concepten leveren wij jou een archiveringsoplossing die voldoet aan alle wet- en regelgeving. Gescande papieren documenten kunnen tijdens het proces worden vernietigd, omdat digitale kopieën deze vervangen.

Kosten besparen dankzij cloudgebaseerde services.

Veel taken in het documentmanagement kunnen tegenwoordig betaalbaarder worden weergegeven met cloudgebaseerde services. Zo kunnen storage en back-up op zeer beschikbare cloudservers plaatsvinden. Krachtige OCR-services kunnen ook in de cloud worden gebruikt voor het DMS. Je kunt digitale documenten per e-mail versturen en hebt hier dus geen papier meer nodig. Vertel ons jouw eisen en wij doen graag een aantal passende voorstellen.

Onze productpartners:

 • ELO Digital Office GmbH
 • Kofax
 • ecspand – d.velop AG
 • Microsoft
 • Nintex
 • PCS Portal Systems GmbH
 • Saperion
 • Foxit
 • Iternity

Door onze jarenlange ervaring met ERP-, ECM-, DMS-, BI- en Portal-projecten bij middelgrote bedrijven en concerns kunnen wij de beste oplossing voor jou realiseren voor jouw specifieke zakelijke setting en eisen. Zo kunnen we samen de beste resultaten boeken. Of anders gezegd: onze kennis – jouw voordeel! Neem contact met ons op en neem de beslissende stap in de richting van de digitalisering.

Wil je meer weten over dit onderwerp?

Neem ook dan contact met ons op.

*verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.