ERP – succesvolle bedrijfsplanning en bedrijfsactiviteiten.

Hoe groter organisaties worden, des te lastiger is het voor het management om het overzicht en de controle te behouden over de verschillende afdelingen. Zijn er vertragingen in de leveringen of downtime in de IT? Hoeveel medewerkers zijn er? Hoe ontwikkelt zich de afzet? Het kleinste zakelijke probleem of probleem in de productie kan al voor miljoenen aan schade aanrichten.

De oplossing: Bechtle ERP (Enterprise Resource Planning).

Moderne ERP-systemen vormen tegenwoordig de basis voor een succesvolle business-IT. Als cloud ERP of als lokale software-oplossing – dankzij de verkregen gegevens en inzichten kunnen strategische beslissingen worden genomen die voor jouw organisatie waardevolle concurrentievoordelen veiligstellen.

De voordelen van een ERP-systeem met Bechtle:

Compleet overzicht van alle resources.

Lagere kosten door minder beheer.

Een gemeenschappelijke database voor alle afdelingen.

Veiligstellen van de bedrijfscontinuïteit.

Productiever dankzij geoptimaliseerde processen.

Verbeterde samenwerking.

Business Manager Business Applications

Wernher von Schrader

Ons doel: de optimalisatie van bedrijfsmatige en operationele processen met ERP, zodat jij tijd hebt voor jouw business.

Andere voordelen

 • Eenvoudig beheer van alle afdelingen
 • Verhoging van de toegevoegde waarde in de hele organisatie
 • Meer vrijheden door middel van cloud ERP
 • Optimale belasting van alle afdelingen dankzij het ERP-systeem
 • Minder fouten door inconsistente informatie
 • Eenvoudige beschikbaarstelling van informatie door de ERP cloud
 • Tijdsbesparing, omdat redundante processen niet nodig zijn
 • Meer informatie en zakelijke inzichten
 • Digitale analyses in realtime
 • Lokale of cloud ERP-oplossing
cw41_image-erp-de-05

Cloud ERP als Software as a Service (SaaS).

Een ERP-systeem hoeft niet per se een on-premise oplossing te zijn. Steeds meer leveranciers bieden cloud ERP-systemen aan die door organisaties eenvoudig als SaaS afgenomen kunnen worden. Extra administratie, onderhoudswerkzaamheden en updates zijn hierbij niet nodig. Je betaalt slechts een maandelijks vast bedrag voor de service.

Maar hoe zit het met de veiligheid? Natuurlijk willen organisaties hun bedrijfsrelevante gegevens niet graag op een vreemde server opslaan. De angst is te groot dat hackers deze zouden kunnen stelen of dat de concurrentie zakelijke inzichten verkrijgt die belangrijke concurrentievoordelen opleveren. Om deze reden worden tegenwoordig traditionele ERP-systemen altijd nog liever on-premise in het eigen datacenter beschikbaar gesteld en veel minder als ERP cloud-oplossing.

Het verschil tussen on-premise ERP en cloud ERP. Welk systeem is beter?

ERP cloud-oplossingen kunnen eenvoudig als service in de cloud worden afgenomen. Het voordeel bestaat uit een grotere flexibiliteit. Organisaties kunnen wisselen tussen verschillende eenvoudig schaalbare oplossingen en betalen ten slotte alleen voor de ERP-oplossing die ze echt nodig hebben. 

Een ander voordeel: Omdat steeds meer medewerkers thuis of onderweg werken, is het beschikbaar stellen en delen van gegevens via de cloud aanzienlijk eenvoudiger en effectiever.

Wie daarentegen een ERP-systeem aanschaft voor het eigen datacenter, krijgt doorgaans het "grote pakket” – of je het nu nodig hebt of niet. Cloud gebaseerde ERP-systemen bieden daarom meer vrijheden en mogelijkheden.

Wat is ERP (Enterprise Resource Planning)?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Hierbij gaat het om de planning van zakelijke middelen. Dit betreft bijvoorbeeld kapitaal, administratie, installaties, personeel, inventarisbeheer, orders, productie enz. Maar een ERP-systeem stuurt niet alleen de zakelijke processen, maar beheert en analyseert deze ook met als doel om een compleet overzicht te krijgen van alle bedrijfsrelevante posities en transacties.
Een ERP-systeem werkt holistisch, maar kan ook worden gebruikt voor speciale gebieden. Hiertoe horen bijvoorbeeld financiële administratie, inventarisbeheer, productieplanning, onderzoek, orderverwerking en meer.
In de IT-branche zijn er talrijke ERP-aanbieders die geschikte ERP-systemen en oplossingen aanbieden voor zowel kleine bedrijven als voor Enterprise. Hiertoe horen bijvoorbeeld Microsoft, SAP-oplossingen, SAGE, Oracle en dergelijke.

Bechtle ERP-oplossingen met Microsoft Dynamics.

Microsoft Dynamics is de moderne en flexibele software voor de weergave van jouw zakelijke processen op het gebied van financemanagement, purchasing, marketing, HRM, productie en resourcemanagement. Naast een uitgebreide functionaliteit en internationale oriëntatie met meer dan 1,2 miljoen gebruikers in meer dan 42 landen staan een hoge investeringszekerheid evenals eenvoudige implementatie, bediening en administratie op de voorgrond.

Of je nu kiest voor Microsoft Dynamics 365, NAV, AX of CRM, voor on-premise of cloud ERP – wij hebben de juiste oplossingen voor de branche-specifieke eisen van het MKB tot internationale bedrijven en organisaties. Wij geven jou advies op basis van jouw zakelijke eisen. Zo vinden we samen de optimale IT-oplossing voor jouw organisatie of bedrijf.

Branche-oplossingen met ERP – individueel en op maat.

Onze prestaties, ervaring en uitgebreide kennis drukken een stempel op onze branche-oplossingen voor de verwerkende industrie. Vooral door de holistische beschouwing van jouw organisatiestructuur leveren wij ERP-oplossingen op maat die jou optimaal wapenen tegen de individuele uitdagingen van jouw branche en jouw bedrijfsprocessen versnellen.

Met onze branche-oplossingen gebruiken we de bijzondere sterktes van Microsoft Dynamics en dekken met extra functionaliteit de behoeften en eisen van de productiebedrijven af bij opdrachtverwerking, inkoop, productie en logistiek.

De branche-oplossingen zijn vooral gericht op productiebedrijven op het gebied van de:

 • Bouw
 • Elektronica
 • Kunststofverwerking
 • Werktuigbouwkunde en installatiebouw
 • Metaalproductie
 • Meubelproductie
 • Voedings- en genotmiddelen
 • Toeleveringsindustrie

Welk ERP-systeem past het beste bij jouw branche?

Download nu onze brochures over ERP (Enterprise Resource Planning):

MODUS BAUVISION.

ERP software for the construction industry?

PDF Download

MODUS CONFIGURATOR.

Fully map individual customer wishes automatically.

PDF Download

MODUS ENGINEERING.

ERP software for machinery and plant engineering.

PDF Download

MODUS FOODVISION®.

The ERP software for the food industry.

PDF Download

MODUS FURNITURE.

Software for the furniture industry.

PDF Download

MODUS INDUSTRY.

Software for suppliers.

PDF Download

MODUS MultiCAD CONNECTOR.

ERP and CAD systems in one.

PDF Download

MODUS PLASTICS.

Software for the plastics industry.

PDF Download

cw41_image-erp-de-04

Microsoft Dynamics + Azure = dubbele prestaties, dubbele voordelen.

Microsoft Dynamics als cloud ERP: In het kader van het aanbod van Dynamics 365 bieden wij onze klanten een veilige manier om de ERP-omgevingen met Azure te hosten en om de infrastructuur voor jou te beheren.

Dankzij onze ervaring en ons goede partnership kun je het geschikte licentie- en servicemodel voor jouw organisatie uitkiezen – of je nu wilt huren of kopen, alles naar de cloud wilt overzetten of diverse applicaties wilt gebruiken. Wij adviseren je graag uitgebreid.

Steeds met het doel om de kwaliteit van jouw infrastructuur en de werking van de applicaties te verbeteren.

Microsoft Dynamics biedt jou in combinatie met Azure Services van Microsoft het voordeel dat je toegang hebt tot de veiligste en de best geteste infrastructuur in Europa. Microsoft Azure biedt een eenvoudig gebruikers- en licentiebeheer en de mogelijkheid om de prestaties te verhogen of naar behoefte te verlagen. Wij nemen dit graag van je over. Vraag het ons.

cw41_image-erp-de-02

Optimaal geïntegreerd.

In combinatie met Office 365 en Dynamics 365 for Sales kunnen jouw medewerkers de meeste taken vervullen vanuit hun vertrouwde hoofdapplicatie: Outlook, CRM of ERP. En dat betekent voor jou nog meer productiviteit in de organisatie.

Van analyse tot realisatie: Bechtle.

Wij implementeren toekomstbestendige zakelijke oplossingen op basis van Microsoft Dynamics en geven samen met onze klanten en partners vorm aan de digitale transformatie. Bovendien stimuleren we de groei en de verdere ontwikkeling van jouw organisatie om optimaal tegemoet te komen aan de eisen van jouw klanten.

Wij verbinden mensen, machines, gegevens en processen en dragen bij aan jouw aanhoudende zakelijke succes. Op basis van beproefde standaard software ontwikkelt Bechtle moderne en individuele toepassingsoplossingen, terwijl we jouw bedrijfsorganisatie en bedrijfsstructuur holistisch bekijken.

Al meer dan twintig jaar leveren wij onze services aan middenstandsbedrijven en internationale bedrijven: van analyse en samen uitgewerkte oplossingen tot implementatie en ondersteuning – kortom: alles wat nu wordt verlangd op het gebied van economische oplossingen. Ervaren projectleiders ondersteunen en adviseren je bij de organisatie, bedrijfsprocessen en passende IT-oplossingen. Ons doel is een langdurige samenwerking als partners met gedeelde successen.

Onze pragmatische aanpak en klantgerichtheid in combinatie met een efficiënte en gestructureerde werkwijze leveren een aanzienlijke bijdrage aan de tevredenheid en het succes van onze klanten. We weten ons ook gesteund door onze jarenlange ervaring, de competenties van onze teams en de verdere ontwikkeling van onze medewerkers die continu plaatsvindt.

Wij staan altijd voor jou klaar.

Ons getrainde supportteam, bestaande uit ervaren toepassingsadviseurs en ontwikkelaars, is altijd het eerste aanspreekpunt voor jouw vragen en verzoeken die ontstaan tijdens dagelijkse routineprocessen. Om jou met de hoogste prioriteit doeltreffend en snel te kunnen helpen, hebben we voor elke klant een eigen support-webportal ingericht.

ERP op maat voor kratten vol groente en fruit.

In 1990 stapten Günter en Ilse Achleitner over naar biologische landbouw met hun boerderij die in de vruchtbare beemden van de Donau in het Eferdinger Becken (Oostenrijk) ligt. Ze waren meer dan overtuigd van de zin van de natuurlijke groente- en fruitteelt. Hoeveel succes ze zouden hebben door deze beslissing, konden ze toen niet vermoeden.

LEES HET BLOG

 

cw41_image-erp-de-07

ERP-oplossingen met SAP.

SAP is intussen één van de grootste oplossingsproviders voor ERP-systemen. Met SAP S/4HANA bieden wij een intelligent, geïntegreerd ERP-systeem dat uitgevoerd wordt in de krachtige in-memory database SAP HANA. Dankzij intelligente automation en ondersteund door kunstmatige intelligentie en procesautomatisering versnel jij jouw bedrijfsprocessen.

SAP is 's wereld grootste aanbieder op het gebied van zakelijke applicaties met meer dan 355.000 klanten in 180 landen. Tot de bedrijfstoepassingen behoort onder andere de succesvolle databasetechnologie SAP HANA die de basis biedt voor realtime-analyses. Met de nieuwe Business Suite S/4HANA zet SAP een grote mijlpaal in de digitalisering van organisaties en ondersteunt hen bij bijvoorbeeld Big Data en Industrie 4.0.

Welke SAP-toepassingen zijn er voor jou?

Een cloud-oplossing, hybride oplossing of een on-premise installatie – SAP heeft voor elke zakelijke eis de juiste oplossing.

Om jouw IT-afdeling te ondersteunen bij de administratie en het onderhoud  of om het S4/HANA transformatieproject succesvol te realiseren, levert Bechtle diverse servicepakketten in het SAP Competence Center. Hierbij kun je worden begeleidt door ervaren consultants of deze taken compleet uitbesteden. Daardoor heb je je hoofd en handen weer vrij voor bedrijfsrelevante taken.

SAP COMPETENCE CENTER.

In ons Competence Center bieden we jou alle antwoorden op jouw vragen over SAP ERP en cloud ERP. Ervaar hoe je het sturen van jouw bedrijfsprocessen optimaliseert en zo jouw business nog sneller bevordert.

Innovative Managed Services van Bechtle.

SAP? ERP-systemen? Of een alternatieve oplossing uit de cloud? Bechtle biedt diverse mogelijkheden om ERP-systemen van SAP, Microsoft Dynamics NAV en Microsoft Dynamics 365 te hosten en levert eveneens innovatieve Managed Services. Op deze manier krijg je altijd de infrastructuur die bij je past: De beste beschikbaarheid, gegevensbescherming en gegevensveiligheid zijn zodoende gewaarborgd.

Tegenwoordig worden de eisen aan medewerkers en het IT-landschap veel hoger en complexer. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare partner te vinden die een hoge servicekwaliteit biedt. Het Bechtle SAP Competence Center garandeert op basis van ITIL-processen en beproefde methodes een hoge klanttevredenheid. In combinatie met 24/7-support, 365 dagen per jaar, kun jij je bezig houden met wat er echt toe doet.

Klantgerichtheid staat bij Bechtle hoog in het vaandel. Daarom biedt het SAP Competence Center individuele serviceconcepten op maat aan.

Alle ERP-projecten zijn uniek en complex en vergen veel van alle betrokkenen. Vandaar dat het des te belangrijker is om de doelstellingen helder en duidelijk te definiëren en om een goed doordachte structuur en planning te bedenken. Om er voor te zorgen dat jouw project ook een succes wordt, gebruiken wij onze jarenlange ervaring op het gebied van projectmanagement.

Ben je van plan om een ERP in te voeren of om ERP- en CRM-systemen te combineren?

<br/>We adviseren je graag uitgebreid over ERP – of je nu de voorkeur geeft aan een oplossing in de cloud of aan een lokale software-oplossing. Vraag het ons. Wij adviseren jou graag.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.