from paper to digital

From Paper to Digital

 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen, je hoort de term steeds vaker voorbij komen. Maar wat houdt het precies in? Het is heel eenvoudig: bedrijven die duurzaam ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke effecten van hun activiteiten. Dat is beter voor het milieu én voor de samenleving. Maar ook voor je bedrijf. Hieronder leggen we uit wat de voordelen van duurzaam ondernemen zijn en geven we je alvast een aantal tips om je printomgeving duurzaam te maken.

 

 

Win-win situatie

Met relatief kleine aanpassingen lever je al snel een grote bijdrage aan een duurzamere wereld. Maar dat is niet het enige voordeel. Door de voetafdruk van je bedrijf te verkleinen, verlaag je je kosten en krijg je ook nog eens een beter imago. Zo wordt duurzaam ondernemen een win-win situatie.

 

 

Duurzaam ondernemen is goed voor je imago

Onderzoek toont aan dat er een sterke relatie bestaat tussen duurzaam ondernemen en de winstgevendheid van een bedrijf. Werknemers van bedrijven die duurzaam ondernemen zijn meer gemotiveerd en productiever. Hun klanten zijn loyaler en bereid om iets extra’s te betalen. De loyaliteit van klanten ligt maar liefst 7% hoger bij bedrijven die een grotere maatschappelijke bijdrage leveren. Investeerders zijn hiernaast ook nog eens sneller bereid om geld in jouw bedrijf te steken. En dat allemaal dankzij duurzaam ondernemen.

Drie gouden tips om jouw printomgeving duurzamer te maken

Bij duurzaam ondernemen denk je waarschijnlijk niet meteen aan je printomgeving. Toch zou je dat wel moeten doen. Met deze tips maak je je printomgeving in enkele stappen duurzaam:

print image

1. Investeer in multifunctionele apparaten.

Kies niet langer voor een apparaat dat alleen print, scant of kopieert. Investeer je geld in een apparaat dat alles kan. Zo bespaar je op onderhoudskosten en op je gemiddelde energieverbruik. Daarnaast zijn je medewerkers hierdoor ook nog eens productiever. Klinkt goed, toch?

 

2. Print alleen als dat écht nodig is.

De gemiddelde medewerker verbruikt jaarlijks maar liefst 10.000 pagina's papier. Dit is natuurlijk niet altijd nodig. Bespaar op papier en kosten door je kantooromgeving zo papierloos mogelijk te maken.

 

3. Gebruik gerecycled papier en print dubbelzijdig.

Niets meer printen is voor de meeste bedrijven onrealistisch. Maar als je dan toch moet printen, gebruik dan gerecycleerd papier. Een kleine moeite waarmee je een grote bijdrage levert aan het milieu. Als je dan ook dubbelzijdig printen aanmoedigt voorkom je onnodig papierverbruik.

Een goed begin

Het is duidelijk dat er zowel een maatschappelijke als een financiële noodzaak is om als bedrijf duurzaam te ondernemen. Maar dit raakt vrijwel alle onderdelen van je organisatie. Maak daarom een eenvoudige start en begin bij je printomgeving. Dan volgt de rest vanzelf!

DIGITIZING IS OF GREAT IMPORTANCE.

Read in our whitepaper how simple changes to your printing environment can ensure that your company continues to lead the way in IT.

GET TO KNOW THE WORLD OF PAPERLESS WORK.

What are the benefits of working paperless? And why is it so important? With our infographic you discover the 4 benefits of paperless work!