Alles wat je moet weten over Modern Endpoint Management.

 

Als je Modern Endpoint Management zou omschrijven in één zin, dan zou dat als volgt klinken: “Modern Endpoint Management (MEM) maakt het mogelijk om alle devices – smartphones, tablets, laptops en desktops – te beheren en beveiligen vanuit één omgeving.” 

Zo gaat Modern Endpoint Management eigenlijk een stap verder dan het traditionele, gekende beheer van devices. Aan de basis van die verandering liggen twee belangrijke oorzaken:

  • Werknemers gebruiken steeds vaker verschillende soorten devices. Een IT-manager moet dus een IT-omgeving beheren die bestaat uit laptops, desktops, smartphones, tablets,… Daar komt heel wat bij kijken.
  • Hybride werken is in veel bedrijven het nieuwe normaal. Werknemers hebben de behoefte om flexibel te werken, waardoor het aantal zakelijke apparaten dat ze buiten het kantoor gebruiken sterk toeneemt.

De toename van (mobiele) devices op en buiten kantoor betekent dat IT-managers meerdere MDM-systemen, EMM-platformen en clientmanagementtools in de lucht moeten houden. Daarnaast wordt er van hen ook verwacht dat ze oplossingen bedenken voor een continue stroom van nieuwe devices, besturingssystemen, apps en bedreigingen die deze digitale transformatie met zich meebrengt.

Natuurlijk is ook het beschermen en beveiligen van de bedrijfsdata ontzettend belangrijk. Werknemers gebruiken hun devices, naast het zakelijk gebruik, ook voor verschillende persoonlijke redenen.

E-mails worden verzonden en ontvangen via professionele en persoonlijke accounts, websites worden ook thuis geconsulteerd in bedrijfscontext en privé-context en applicaties moeten beschikbaar zijn om diverse noden toe te dekken. Daarom moeten de devices zo goed mogelijk beschermd worden en up-to-date blijven.

That’s where Modern Endpoint Management comes in!

Modern Endpoint Management kent verschillende voordelen voor zowel de gebruiker als de systeembeheerder:

  • het is een gemak voor zowel medewerkers als systeembeheerders;
  • het bespaart jouw IT-team veel tijd;
  • het maakt het mogelijk om veel taken te automatiseren, waardoor werknemers probleemloos en veilig kunnen werken en er veel tijd vrijkomt voor andere taken van onder andere de systeembeheerder;
  • de (eind)gebruikerservaring verbetert, omdat alle apparaten die jouw werknemers gebruiken, automatisch worden bijgewerkt;
  • het zorgt voor een verhoogde veiligheidsbasis zodat er minder beveiligingsincidenten plaatsvinden die verholpen moeten worden.

 

Bechtle’s Modern Endpoint Management Assessment

Het opzetten van Modern Endpoint Management kost tijd en vraagt om expertise. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit in te zetten en voor geen enkele organisatie is de oplossing hetzelfde. Om te kijken welke MEM-oplossing het best bij jouw organisatie past, ontwikkelden wij het Bechtle Modern Endpoint Management assessment. In andere woorden: wij hebben de tijd én expertise om hierin jouw IT-partner te zijn.

 
 
 

 

Download het e-book 

In het e-book “Modern Endpoint Management (MEM)” geven we je meer inzicht inzake MEM, de voordelen ervan en een compleet overzicht van de oplossing zodat jij helemaal op de hoogte bent.

DOWNLOAD E-BOOK

 

 
 
 

 

Bechtle’s Modern Management Assessment

Wij hebben de tijd én expertise om jouw IT-partner te zijn. Want het opzetten van Modern Endpoint Management kost tijd en vraagt om expertise. Bovendien bemoeilijken de uiteenlopende mogelijkheden de keuze. Want welke oplossing kies je? Het Bechtle Modern Endpoint Management assessment helpt je aardig op weg.

LEES MEER