Artificial Intelligence 

We komen steeds meer in contact met Artificial Intelligence (AI) op manieren die voor velen als vanzelfsprekend worden beschouwd. We maken er dagelijks gebruik van. Denk maar aan Siri, Netflix aanbevelingen, zelfrijdende auto’s, videogames, chatbots, … 

Ook voor organisaties zal AI in 2023 realiteit worden. Dankzij no-code AI zal elk bedrijf in staat zijn om die kracht te benutten om intelligentere producten en diensten te creëren. Ook consumenten kunnen dankzij AI op een makkelijkere manier goederen en diensten betalen en ontvangen. 

Sustainable technology

Technologie heeft een grote impact op het milieu. Daarom moet de IT-wereld stappen vooruit zetten om hier verandering in te brengen. Dé oplossing hiervoor is sustainable technology. 

De technologie die bedrijven vandaag gebruiken, laat een grote CO2-voetafdruk achter. Denk maar aan gebruiksapparatuur, datacenters en netwerken. Het is wereldwijd verplicht voor IT-bedrijven om hun CO2-voetafdruk te verkleinen en positieve klimaatmaatregelen mogelijk te maken voor de hele organisatie. Ze moeten transformeren naar sustainable technology. Dit gaat verder dan enkel structureel aan te passen in consumptiegewoonten en de manier van werken. Ze moeten sustainable technology omarmen en zorgen dat alle medewerkers de verandering ondersteunen. 

Bechtle heeft een sustainable strategie voor 2030 waarin doelen werden vastgelegd vanuit een ecologisch, economisch en sociaal oogpunt. Ben je benieuwd naar de toekomst van Bechtle op vlak van sustainability? Lees hier meer over Bechtle’s Sustainability Strategy 2030.

Internet of Things

Internet of Things kent een belachelijk snelle groei. In 2019 waren er ± 26 miljard apparaten wereldwijd geïnstalleerd. IoT is, net zoals AI, overal in de moderne wereld te vinden. Elke persoon had in 2020 gemiddeld 4 apparaten en in 2030 zouden dit al 15 apparaten zijn. Het is dus geen verrassing dat Internet of Things ook een trend is voor bedrijven. 

IoT-apparaten zijn vandaag de dag vooral terug te vinden in slimme huizen: slimme lampen, koelkasten, thermostaat, deurbel, … Ook erg populair zijn draagbare technologieën zoals activity trackers. Daarnaast gebruiken steden IoT-technologieën zoals verkeers- en afvalbeheer, stedelijke veiligheidsmonitoring en waterdistributie.

De hoofdzorg van IoT is veiligheid. Hacks, datalekken, informatielekken zijn allemaal zaken waar IoT-gebruikers mee in aanraking komen. Het probleem met deze apparaten is dat de meeste niet uitgerust zijn met beveiligingsfuncties. Gebruikers nemen best extra stappen voor beveiliging om ervoor te zorgen dat deze technologie gebruiksvriendelijk en plezierig blijft.  

Cybersecurity

Een trend die waarschijnlijk nooit zal verdwijnen: cybersecurity. Er worden elke dag nieuwe soorten cyberbedreigingen ontdekt. Zolang we gebruik maken van internet zullen er bedreigingen op komst zijn, waardoor de cyberbeveiligingsindustrie altijd zal blijven groeien. 

Er is nog veel werk voor verbetering: het duurt gemiddeld 6 maanden voor ze een datalek ontdekken. Dat is veel te lang en het zou beter zijn als dit ingekort wordt. Daar staat tegenover dat er de dag van vandaag nieuwe technologische ontwikkeling rond cyberbeveiliging zijn, bijvoorbeeld technologieën om deepfakes en open source kwetsbaarheden te bestrijden. Ook op het gebied van blockchainbeveiliging, homomorfe encryptie en zero-knowledge proofs zijn er vorderingen.  

Performance Optimization

2023 zal voor bedrijven een economisch uitdagend jaar worden. Organisaties zullen moeten zoeken naar manieren om kosten te besparen en hun prestaties te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat hun oplossingen de voorziene bedrijfswaarde opleveren, zullen ze steeds de KPI’s en andere normen blijven opvolgen. Als de oplossingen niet de juiste resultaten opleveren, zullen ze moeten verfijnen en meetgegevens gebruiken om ze te verbeteren. Dankzij een goede performance optimization kan er dus efficiënter en sneller gewerkt worden. 

Zo, nu weet u met welke vijf trends u al zeker rekening moet houden in 2023. Beschikt u niet over de juiste vaardigheden om op deze trends in te spelen? Laat Bechtle uw partner in crime zijn om al uw bedrijfsdoelstellingen te behalen in 2023!