cw11_mainbanner_samsung-knox-de.jpg

Samsung Knox.

Verbeterde beveiliging zonder in te leveren op vrijheid en flexibiliteit van medewerkers.

Android is momenteel het populairste besturingssysteem voor mobiele apparaten.1 Veel zakelijke gebruikers zijn bang dat hun vertrouwelijke gegevens kwetsbaar zijn. Daarom heeft Samsung zich tot taak gesteld om bedrijfsgegevens op mobiele Android-apparaten van Samsung sterk te beveiligen.
 

De oplossing? Samsung Knox.


 Samsung Knox is een mobiel beveiligingsplatform dat is ontworpen om bescherming te bieden tegen aanvallen en is sinds 2015 vooraf geïnstalleerd op alle mobiele apparaten van Samsung. Naast een uitgebreide hardware-beveiliging zijn er diverse Knox software-oplossingen beschikbaar die je vertrouwelijke gegevens intelligent beschermen en flexibele opties bieden voor het implementeren van het IT-beleid en apparaatbeheer. Met Knox Configure en Knox Platform for Customization kun je ook de Android-interface individueel aanpassen en oplossingen ontwikkelen voor specifieke branche-eisen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw behoeften. 

Telefoon: +32 11 39 79-00

 

E-MAIL

 

 

Samsung Knox is gebouwd op een 3-laagse beveiligingsstrategie.

 

 

1.

Uitgebreide op hardware gebaseerde platformbeveiliging (vooraf geïnstalleerd).

 

 

 

 

2.

Werk- en privégegevens blijven strikt gescheiden met Knox Workspace of door de gebruiker gedefinieerde oplossingen met Knox Customization.

 

 

 

 

3.

Beveiligd mobiel apparaatbeheer / Mobile Device Management (MDM):

  • Gegevens verzamelen en verzenden
  • Monitoring
  • Beheer en controle
Of het nu gaat om de mobiele instellingen van individuele applicaties, kleine en middelgrote bedrijven, grote overheidsinstanties of grote bedrijven, er is een geschikte Knox software-oplossing voor iedereen die de veiligheidseisen van bedrijven ondersteunt.
 
Samsung Knox vermindert problemen en helpt je tijd te besparen. Ontdek zelf hoe Samsung Knox jouw IT ondersteunt. 
Overzicht van de software-oplossingen van Samsung Knox.

 

Knox Configure

 

Knox Manage

 

Knox Mobile Enrollment

 

Knox Platform for Enterprise

 

Knox E-FOTA

Aan de slag!
 
9.00 uur. Onboarding.

Nieuwe medewerkers moeten Samsung smartphones krijgen. Allereerst worden 100 nieuwe apparaten afgeleverd bij de IT-afdeling. Eenvoudiger kan het niet:  Dankzij het Knox Deployment Program hoeven ze niet te worden uitgepakt, want Bechtle heeft hun ID's al geüpload naar de Knox cloud server.

09.30 uur. Tijd voor de configuratie. 

De apparaten worden geconfigureerd door de IT-beheerder die een profiel aanmaakt op het cloudgebaseerde Knox Configure en tegelijkertijd onder andere Wi-Fi, APN, opstartprogramma's en startschermen instelt.

 

Knox Configure.
Een cloudgebaseerde service waarmee apparaten automatisch op afstand kunnen worden geconfigureerd en gesynchroniseerd. Deze service bestaat uit verschillende functies om compatibele mobiele Samsung apparaten precies volgens de richtlijnen in te stellen. 

10.00 uur. De registratie is voltooid. 

De IT-beheerder selecteert de bestaande EMM (Enterprise Mobility Management) van het bedrijf in het Knox Mobile Enrollment dashboard en registreert standaard ID's en wachtwoorden voor 100 toekomstige gebruikers. 
 
Knox Mobile Enrollment.
Hiermee kan een groot aantal mobiele apparaten van Samsung snel en eenvoudig worden gesynchroniseerd. De MDM-client wordt automatisch geïnstalleerd en de vereiste profielen worden automatisch via Wi-Fi geladen.

10.00 uur. Tijd voor IT-beheer.

De IT-beheerder maakt een EMM-profiel aan in een beveiligde container op de EMM-console van het bedrijf en uploadt dit naar de 100 nieuwe apparaten. In dit profiel zijn ook de IT-richtlijnen van het bedrijf opgenomen.


Knox Mobile Enrollment.
Automatisch en bliksemsnel: Met Knox Mobile Enrollment kun je een groot aantal nieuwe apparaten implementeren in je bedrijf. De apparaatinstallatie is eenvoudig voor IT-beheerders en gebruikers, wat een groot pluspunt is voor de beveiliging. 

11.00 uur. Nu is het tijd voor de beveiliging.

Elk apparaat wordt beheerd en beschermd door Knox Platform for Enterprise dat zeer efficiënt is voor jouw IT-afdeling. Tot de functies behoren effectieve gegevensversleuteling en een robuuste VPN-connectiviteit. Met behulp van krachtige tools kan de zakelijke apparatuur niet alleen worden beheerd en gemonitord, maar kan ook het gebruik van dataverkeer worden gecontroleerd. IT-beheerders kunnen op ieder apparaat een container instellen, zodat werk- en privégegevens strikt gescheiden blijven. 


Knox Platform for Enterprise.
Met de Knox Workspace-oplossing hebben IT-beheerders volledig toegang tot alle Knox-platformfuncties zonder dat ze een container op het apparaat moeten instellen. Het bedrijf kan ook gewoon de door Knox Workspace beheerde containers gebruiken.

 

 

11.30 uur. Klaar om te beginnen.

De nieuwe smartphones zijn nu klaar voor gebruik en kunnen aan de medewerkers worden overhandigd. Als de apparaten worden aangezet, maken ze automatisch verbinding met het netwerk en wordt het op de Knox-server aangemaakte profiel gedownload op de smartphones.

6 maanden later. Eenvoudige updates.

Is er een nieuwe Android-versie beschikbaar? De IT-afdeling controleert of de eigen apps van het bedrijf compatibel zijn. Zo ja, dan wordt de software snel en eenvoudig verzonden naar alle apparaten via het Knox E-FOTA Advanced dashboard van het bedrijf. 

 
Knox E-FOTA.
Met Samsung Enterprise Firmware Over the Air (E-FOTA) kun je de besturingssystemen op jouw zakelijke mobiele Samsung apparaten beheren, wat betekent dat je de nieuwste beveiligingspatches kunt implementeren wanneer je wilt, dat je ervoor kunt zorgen dat apps compatibel zijn en dat je tijd en geld kunt besparen. 

1Gartner 08/2017, zdnet.de/88308701/gartner-android-steigert-weltweiten-marktanteil-auf-877-prozent/ (alleen in het Duits)