Collaboration & Communication Solutions

Communication & Collaboration:

Eén in de wereld van de moderne communicatie

Efficiënte communicatie in tijden van gefragmenteerde teams, op afstand werken en flexibele projecten is één van de grootste uitdagingen voor organisaties. Medewerkers zouden altijd intern en voor klanten bereikbaar moeten zijn. Onafhankelijk van plaats en eindapparaat. Het moet ook herkenbaar zijn, wie wanneer te contacteren is. Collaboration-tools breiden deze bedrijfscommunicatie uit en zorgen ervoor dat alle projectteamleden dezelfde versie van een bestand gebruiken. Afdelingssilo's en gefragmenteerde tools voor de bedrijfscommunicatie belemmeren de samenwerking en afstemming tussen medewerkers. Een inefficiënte interne communicatie is vergif voor elk project. Moderne collaboration-tools zijn daarom een belangrijke bouwsteen van de digitale transformatie.  

De voordelen van communicatie- & samenwerkingsoplossingen op een rijtje:

Efficiëntere manieren van werken en een transparantere communicatie.

Sneller, afbouw van silo's, flexibele manieren van werken worden ondersteund.

Eenvoudig kennis en documenten delen.

Gestructureerde en snelle samenwerking in projecten.

De basis van bereikbaarheid en Unified Communications (UC) is het doorschakelen van vast naar mobiel en digitale IP-telefonie en softphones om gesprekken ook via de laptop aan te kunnen nemen. Het gaat bij deze nieuwe mogelijkheden echter om zeer veel meer. Efficiënte communicatie-oplossingen zijn niet alleen in organisaties die veel inkomende gesprekken hebben belangrijk. Met de juiste groupware maakt de IT flexibele, nieuwe werkmodellen mogelijk. Dit betekent nieuwe vormen van samenwerking, een betere productiviteit en een hogere medewerkerstevredenheid. Modern groupware brengt afdelingen samen en bouwt bruggen.

Business Manager Modern Workplace

Christian Malzacher

 

Moderne technologieën helpen jou bij het nog productiever samenwerken en nog transparanter communiceren, niet alleen tussen de verschillende afdelingen, maar ook buiten de grenzen van jouw organisatie.

Unified Communication — collaboration tools voor al jouw eisen.

Wij gebruiken dagelijks allemaal communicatiemiddelen die meer kunnen dan de tools die we op kantoor aantreffen. Elke instant messenger met geïntegreerde telefonie, videochat, bestandsoverdracht en aanwezigheidsstatus biedt meer dan de meeste moderne zakelijke communicatie-oplossingen. Daar komt nu verandering in met de geavanceerde communicatie-oplossingen van Bechtle. Want interne bedrijfscommunicatie is meer dan alleen maar telefoon en e-mail. Moderne zakelijke communicatie-tools stimuleren door een betere bereikbaarheid de directe samenwerking tussen medewerkers. Ze bieden ook de integratie voor collaboration tools en Office-software. Waarom zou je tijd verliezen met e-mails als je kunt werken aan jouw project?

Wat is Unified Communications?

Unified Communications is het proces waarbij alle communicatiemiddelen, communicatieapparatuur en media zijn geïntegreerd. Een communicatie-oplossing is “unified” als ze bereikbaarheid op elk apparaat en meer dan één vorm van communicatie mogelijk maakt én beschikbaar is voor alle medewerkers. Dit is het tegendeel van tools die gebruikt worden door de ene afdeling, maar niet door de andere. UCC beëindigt deze vorming van silo's.

Een transparante beschikbaarheid door een zichtbare aanwezigheidsstatus zoals bij een messenger-service vergemakkelijkt de samenwerking en aanvragen. Dit heeft voor medewerkers het voordeel dat ze, indien nodig, ongestoord geconcentreerd kunnen werken.

Het “collaboration”-aspect, de tweede “C” in “UCC” bestaat eruit dat teams niet alleen berichten kunnen schrijven, maar ook de volgende afspraak kunnen plannen en bestanden kunnen delen. Ze moeten over alle grenzen heen samen kunnen werken. De integratie van communicatie en productiviteit levert dan Unified Communications & Collaboration op, oftewel: UCC.

modern workplace
UCC-groupware – ervaar communicatie binnen de organisatie anders.

Bechtle helpt organisaties om over te schakelen naar Unified Communications en zodoende de communicatie uniform te houden. Als iedereen altijd onderling van gedachten kan wisselen, verdwijnen silo's tussen de diverse afdelingen of vestigingen. Met de juiste communicatie, organisatie en collaboration tools worden niet alleen bestaande afdelingen productiever. Deze groupware laat flexibele projectteams en nieuwe werkgroepen voor belangrijke thema's ontstaan. Met groupware uit de cloud organiseren organisaties de samenwerking en communicatie. Voor teams, afdelingen en projecten.

Strong Communication
De partners van Bechtle: sterke merken voor een sterke communicatie.

Bechtle biedt erkende communicatie- & samenwerkingsoplossingen die wereldwijd al concerns en het MKB ondersteunen. Deze oplossingen maken een ongecompliceerde samenwerking tussen collega's mogelijk, gepaard met een perfecte integratie in het vertrouwde Office-landschap. Een van de meest duidelijke sterke kanten van clouddiensten is de mogelijkheid van het samenwerken aan documenten binnen teams. Gevestigde kantoorsoftware wordt daardoor met de juiste integratie tot een echte collaboration tool. Toepassingen zoals bijvoorbeeld Outlook, Sharepoint en Office groeien digitaal naar elkaar toe. Door talrijke apps en interfaces naar andere plannings- en productiviteitstools laten zich collaboration-tools vrijwel naar behoefte uitbreiden.

De markt biedt diverse oplossingen voor digitale meetings, team georiënteerde communicatie en videoconferenties. Veel organisaties gebruiken al eindapparaten en communicatie-oplossingen van verschillende fabrikanten. De juiste groupware verbindt virtuele teams en een gezamenlijke planning in de interne bedrijfscommunicatie, inclusief groepsberichten, het delen van bestanden en online meetings. Uitgebreide en uniforme Unified Communications & Collaboration-oplossingen zijn innovatief, veilig en betrouwbaar.

Bechtle ondersteunt jou niet alleen wat betreft strategie, implementatie en integratie in jouw bedrijfsprocessen, maar leert jouw medewerkers ook met de nieuwe cloudoplossingen om te gaan, zodat ze efficiënt kunnen worden gebruikt. Dit doen we met behulp van interactieve tools, trainingen op maat en projectmarketing.

modern workplace

Flexibel werken: Welk platform past het beste bij jou?

Microsoft Teams, Cisco Webex en Google Meet zijn de drie grote fabrikanten van collaboration tools. Ze bieden suites aan die voldoen aan de eisen aan moderne manieren van samenwerken. Hiermee kun je de uitdagingen van werken in verspreide teams aan. Welke oplossing past nu het beste bij jouw eisen? Wij zorgen voor een eerste overzicht.

LEES HET BLOG

modern workplace
Onze groupware in jouw organisatie: obstakels overwinnen.

Hoe kunnen organisaties efficiënte teams organiseren die niet constant in één ruimte zitten? Hoe gaan meetings en langlopende projecten in zijn werk zonder elkaar te zien? De systeemoplossingen van Bechtle pakken het concept van de samenwerking van alle kanten aan. Het niet met elkaar in één ruimte zitten, is geen belemmering voor de productiviteit of communicatie. Het werken op andere plekken dan op kantoor leidt zelfs aantoonbaar tot een productiviteitsstijging. Technologie laat afdelingen naar elkaar toegroeien, zelfs aan de andere kant van de wereld en onderweg. Dat is de magie van moderne groupware-systemen. Er zijn geen afstanden meer door online meetings met gedeelde schermen, oneindig veel ruimtes en het online inplannen van afspraken.

Wij ondersteunen klanten met doelgericht advies en analyseren samen met hen de ideale oplossing voor hun eisen, voordat we een passende integratiestrategie uitwerken. Daarbij is het belangrijk te beseffen dat efficiënte bedrijfscommunicatie niet gewoon ontstaat door een extra tool in te voeren. Het vergt namelijk extra werk. Wij analyseren welke oplossingen passen bij jouw eisen en zorgen voor de integratie in bestaande systemen. Want het doel zou moeten zijn om met minder tools meer te bereiken en niet om extra oplossingen toe te voegen aan bestaande.

modern workplace
Communicatie in organisaties: Communicatie-oplossingen zijn de wegbereiders naar een nieuwe vorm van samenwerken.

Unified Communications & Collaboration tools brengen de dagelijkse communicatiecultuur naar kantoor. Gebruikers weten privé wat het voor de communicatie uitmaakt als ze familie en vrienden via één app kunnen bellen en berichten en bestanden kunnen sturen. Groupware en collaboration tools voegen deze vertrouwde bereikbaarheid toe aan bedrijfscommunicatie, via alle kanalen, in realtime en asynchroon, zonder groepsmails en “niet storen”-bordjes. Voor een goede samenwerking. Met het juiste communicatiemanagement zorgen bedrijven en organisaties voor een hogere medewerkerstevredenheid.

Wil je advies van één van onze experts?


Maak nu gratis een afspraak en werk efficiënt samen. Je kunt moderne technologieën ervaren in één van onze digital workplace-ruimtes.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.