De moderne meeting room: conference rooms, huddle rooms, creatieve meeting rooms en meer

Met moderne vergaderoplossingen maak je het jouw medewerkers gemakkelijker om samen te werken. Vergaderruimtes zijn dé plek waar ideeën ontstaan en waar communicatie plaatsvindt. De technische inrichting is daarbij slechts één pijler van een goed ruimteconcept. Organisaties willen innovatieve ideeën, zoals huddle rooms, synergiën tussen afdelingen en zo efficiënt mogelijke meetings. Dit vereist nieuwe manieren van samenwerking en vergadercultuur. De technische uitrusting en hoogwaardige inrichting van vergaderruimtes moet teams ondersteunen bij hun werk – voor creatieve ontmoetingen en een goede onderlinge uitwisseling.

De voordelen van moderne meeting room-oplossingen op een rijtje:

Efficiënt samenwerken tussen afdelingen.

De optimale technische inrichting voor kleine, middelgrote en grote ruimtes.

Gemotiveerde medewerkers dankzij een moderne inrichting.

Business Manager Modern Workplace

Christian Malzacher

 

Moderne meetingroom-concepten op kantoor zijn de basis voor productieve en vooral efficiënte meetings, zowel persoonlijk als online.

De technische inrichting van vergaderruimtes – diverse oplossingsmogelijkheden.

De tradities van de afgelopen decennia zijn nog steeds van invloed op waar we vergaderen in een professionele context. Het ontwerp en de inrichting van veel vergaderruimtes baseren nog op traditionele functies: plek voor tientallen deelnemers en een duidelijke focus op een spreker met een beamer of display. Voor creatieve sessies is dat niet altijd ideaal. Sommige vergaderruimtes zijn net een communicatieve eenrichtingsstraat en te groot voor spontaan werken aan een project.

Er zijn vele kleine uitdagingen rondom de perfecte ruimte voor een meeting. Een vergaderruimte zou een duidelijke functie en bepaalde regels moeten hebben: Reserveringssystemen zorgen voor planbaarheid, maar gaan spontane bijeenkomsten tegen. Een veelzijdige vergaderruimte zonder reserveringssysteem wordt daarentegen al gauw tot een constant bezette extra kantoorruimte als er geen tijdslimieten zijn. Het is allebei belangrijk: een grote vergaderruimte voor workshops en meetings met de klant én plekken voor spontane brainstormsessies tijdens een kopje koffie.

 

modern workplace

Vergaderruimtes en hun inrichting – hoe wij jouw conference room inrichten.

Bechtle zorgt met bekende partners en een jarenlange ervaring voor de technische inrichting van vergaderruimtes. Zo verandert een bijzaaltje in een productieve huddle room en een traditionele vergader- en presentatieruimte in een individueel ingerichte meeting room met moderne mediatechniek. Alleen met het juiste concept en de juiste technische inrichting worden vergaderruimtes dé perfecte oplossing voor zowel een snelle uitwisseling van ideeën als grote conferenties.

Technische zaken zoals het betrouwbaar inrichten van een beamer of conference call kosten veel tijd. WiFi voor alle deelnemers, een goed leesbaar display en een krachtige beamer zijn de basis voor productieve meetings. Een goede mediatechniek zou niet centraal moeten staan, maar een decente en effectieve ondersteuning moeten bieden.

Meeting rooms in elke maat — van kleine creatieve ruimtes tot schitterende vergaderzalen.

In veel kantoorgebouwen hebben vergaderruimtes creatieve namen, maar het ruimteconcept stamt nog uit het verre verleden. Als organisaties hun kantoorruimtes indelen, moeten ze rekening houden met de diverse vergadermogelijkheden. Niet elke vergaderruimte is in feite een aparte ruimte. Start-ups en nieuwbouw bieden de luxe om de werkomgeving compleet nieuw vorm te geven. In navolging van coworking spaces zijn hier vloeiende overgangen tussen koffiecorners en werkplekken, loungeruimtes om te netwerken, echte ruimtes en plekken om rustig te werken. Dit versterkt de motivatie, de onderlinge uitwisseling en de cohesie binnen het team. Wij plannen het technische concept voor alle ruimtes: van grote vergaderruimtes voor formele gelegenheden tot kleine trefpunten voor medewerkers die onder het genot van koffie met gebak spontane creatieve meetings houden. Wij hebben oplossingen voor alle klantbehoeftes.

Wat is eigenlijk een huddle room en welke voordelen levert deze op voor medewerkers?

Niet iedereen kent de begrippen huddle room en huddle space, maar bijna iedereen heeft wel al eens zoiets gezien. Dit zijn tendentieel kleine vergaderruimtes die niet bedoeld zijn voor lange vergaderingen met een grote groep, maar voor spontane en informele samenkomsten in een klein groepje. De techniek staat hier niet altijd voorop. Een flipover of whiteboard kan al genoeg zijn ter ondersteuning voor deze meetings. In zo'n ruimte hoort vaak wel de elektronische uitrusting aanwezig te zijn om online besprekingen te kunnen houden. Huddle room is de Engelse term voor een teambespreking in de sportwereld.

 

Hoe Bechtle voor jou de deur opent naar de werkruimte van de toekomst.

De werkplek verandert. In de strijd om nieuwe ideeën spelen de cultuur en omgeving op kantoor een belangrijke rol. Meetings worden ook altijd op de proef gesteld als communicatiemiddel. Welk vergaderformat is ideaal en hoe zou een ruimte ingericht moeten worden? Bechtle ondersteunt jou op weg naar het ideale kantoor en naar de perfect ingerichte meeting room. Geschikt voor jouw behoeften. Organisaties die een nieuwe vergaderruimte willen inrichten, vinden in ons de perfecte partner met allround-service. Neem hiervoor contact met ons op.

Wil je advies van één van onze experts over meeting rooms?


Maak nu gratis een afspraak en werk efficiënt samen. Je kunt moderne technologieën ervaren in één van onze digital workplace-ruimtes.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.