Mobility Management

Werk waar je wil: werk flexibel onderweg met jouw mobiele kantoor . 

Regelmatige zakenreizen, werken onderweg, thuis of op diverse locaties; het is allemaal allang ingeburgerd op de werkvloer. Daarbij moeten een voortdurende bereikbaarheid en toegang tot gegevens en applicaties gegarandeerd zijn. Werken waar je wil onderweg is hier maar een klein aspect van. Organisaties moeten de productiviteit van hun medewerkers ook buiten kantoor en op andere plekken dan achter het bureau waarborgen. Veel werkgevers hebben tot nu toe nog maar weinig nagedacht over de mobiele werkplek. Hoe kunnen teams toegang krijgen tot gegevens, apps en systemen als ze niet achter hun bureau zitten? Deze vraag is niet alleen belangrijk als er niet op kantoor gewerkt kan worden. Medewerkerstevredenheid hangt steeds meer samen met de mate van flexibiliteit. Diverse onderzoeken tonen aan dat wie als werknemer invloed heeft op waar en wanneer hij werkt, veel gemotiveerder en gelukkiger is. Als werktijden en -locatie onderhandelbaar zijn dan geeft dat een gevoel van inspraak op het werk. Wij laten je zien hoe Bechtle jou begeleidt op weg naar een mobiele, verbonden werkplek.

De voordelen van de mobiele werkplek op een rijtje:

Moderne IT-uitrol en een optimaal IT-beheer.

 

Dezelfde prestaties binnen en buiten de organisatie.

 

De hoogste beveiligingsstandaarden bij een lokale toegang op kantoor en onderweg.

 

Meer tevreden medewerkers.

 

Productiviteit overal ter wereld.

 

Mobiele toegang tot gegevens en applicaties.

 

Business Manager Modern Workplace

Christian Malzacher

Maak het mogelijk om overal flexibel te werken. Werken waar je wil, is met de juiste aanpak zeer winstgevend voor jouw organisatie.

Bechtle begeleidt jou naar jouw mobiele werkplek.

Met slimme oplossingen voor een geavanceerd Enterprise Mobility Management (EMM) heeft de IT een antwoord op diverse actuele trends en uitdagingen. Veel medewerkers willen hun werk autonoom en liefst plaats- en tijdsonafhankelijk doen. De productiviteit van het bedrijf hangt aan een zijden draadje als personeel alleen maar op kantoor achter een bureau met desktop en vaste telefoon efficiënt kan werken. Van de ene kant willen managers dat hun teams in elke situatie kunnen werken en bereikbaar zijn. Tegelijkertijd moeten ze ervoor zorgen dat de juiste tools beschikbaar zijn die voldoen aan alle veiligheids-, gegevensbeschermings- en compliance-eisen. Bij veel bedrijven was het tot nu toe vooral de buitendienst die veel onderweg was en belangrijke documenten voor sales en/of support nodig had. Voor de rest van de organisatie stond een mobiele werkplek niet centraal. Dit verandert echter in tijden van digitalisering.

modern workplace

IT-beslissers staan tegenwoordig voor de uitdaging om werkprocessen en tools in de organisatie aan te passen aan steeds mobieler personeel dat tegelijk graag een betere balans tussen werk en privé wil. In het simpelste geval willen collega's één dag in de week thuis werken of op weg naar vergaderingen en bijeenkomsten verbonden blijven met het team. Een mobiele werkplek bestaat uit meer dan alleen een laptop en een smartphone. Mobiele productiviteit heeft vele gezichten – van onderweg in een business class-stoel tot thuis achter de keukentafel. De hele IT-infrastructuur speelt hierbij een rol. Tevens zorgen centrale rollouts van gevirtualiseerde applicaties en remote-toegangen ervoor dat de IT-afdeling minder tijd en kosten kwijt is. Het ideale mobile office abstraheert de hardware en concentreert zich op de tools en oplossingen thuis.

Mobile Working with Modern Workplace
Werken waar je wil – een overwinning voor werknemers en werkgevers.

Niet alleen de medewerkers profiteren van de flexibiliteit dankzij mobiele apparaten en remote-toegangen voor interne systemen, ook organisaties profiteren hiervan. Medewerkers die gestructureerd, flexibel werken en altijd weer thuis of onderweg aan de slag gaan, besparen ook de werkgever middelen. Met flexi-offices is er namelijk minder ongebruikte ruimte thuis. Bij traditionele kantoor-concepten stellen organisaties veel meer bureaus en kantoorruimtes beschikbaar dan nodig. Als alle collega's mobiele apparaten hebben, kan desk-sharing voor duidelijk lagere vaste kosten zorgen. Want er is altijd een behoorlijk percentage medewerkers niet op kantoor: ze zijn zakelijk onderweg, op vakantie of ziek.

The Future Workplace

Als de IT een medewerker de tools en oplossingen voor een mobile office aanbiedt die mobiel werken ondersteunen, dan levert dit directe en indirecte voordelen op. Door Enterprise Mobility Management (EMM) kunnen apparaten voor het eigen mobile office worden gebruikt. Daartoe behoren ook de mobiele apparaten van de medewerkers. Als Bring Your Own Device (BYOD) gewenst of vereist is dan wordt EMM een must. Wie met zijn privé tablet altijd bereikbaar is en veilig toegang heeft tot belangrijke documenten, kan overal werken. Door deze ideale bereikbaarheid kunnen collega's ook de apparaten gebruiken waarmee ze willen werken.

Enterprise Mobility Management maakt gebruikersbeheer duidelijk eenvoudiger voor IT-afdelingen. De onboarding van nieuwe collega's wordt kinderspel als laptop en smartphone samen met alle benodigde apps en toegangen bijna automatisch zijn geconfigureerd aan de hand van voorgedefinieerde gebruikersgroepen. Medewerkers waarderen het als ze hun werk ook naadloos van thuis uit kunnen doen en genieten van de voordelen die voorheen alleen aan een beperkt aantal medewerkers waren voorbehouden. Afdelingen kunnen eenvoudig met freelancers en externe dienstverleners samenwerken.

Mobile Workplace

Mobile working: Op afstand. Flexibel. Altijd. Op jouw apparaten.

Mobiel werken is veel meer dan een laptop op een uitklaptafeltje in een ICE of vliegtuig. Mobiele manieren van werken zijn erop gebaseerd de juiste tools en processen beschikbaar te stellen, zodat de techniek de productiviteit niet in de weg zit. Werk is dan niet meer gedefinieerd als een plek of een specifiek bureau in een kantoorgebouw. Idealiter is werken in de toekomst niet meer locatie- en apparaat-afhankelijk. Zo kunnen medewerkers bereikbaar zijn met elk apparaat, zich op elke computer veilig aanmelden bij alle belangrijke tools en overal deelnemen aan meetings.

Enterprise Mobility Management (EMM) verenigt alle aspecten die nodig zijn voor een mobiele werkplek. Daarmee zijn alle oplossingen bedoeld die mobiliteit en flexibiliteit ondersteunen: mobiel apparaatbeheer, medewerkerstoegang en levering van de applicaties. Dit kan in de praktijk een combinatie zijn uit apparaatbeheer, virtualisatie en clouddiensten.

Wat is mobiel werken en hoe werkt dit?

Autonomie is voor veel medewerkers een steeds belangrijkere factor op het werk. Flexibel werken waar je wil, betreft niet alleen zakelijke reizen en thuiswerken. Veel medewerkers willen een werkomgeving die zich meer naar hen richt en ook rekening houdt met persoonlijke behoeften. Een voorbeeld hiervoor zijn stilteruimtes om rustig te kunnen werken. Traditionele werkplekken zijn in moderne kantoren vaak alleen nog maar één van de vele elementen: Kantooromgevingen zijn vaak ingedeeld in ontmoetingsplekken, vergaderruimtes, stilteruimtes en ontspanningsruimtes.  Meetings kunnen bijna overal plaatsvinden. Desktop-pc en vaste telefoon bieden hiervoor geen ideale ondersteuning meer. Volgens een onderzoek van het Fraunhofer Institut werkt elke vijfde werknemer al zonder een vaste werkplek.   Met mobiele apparaten zoals laptops en docking stations en een eenvoudig reserveringssysteem vindt iedereen de juiste werkplek. Een ander voordeel van deze mogelijke oplossing: teams kunnen, hoeven echter niet altijd samen te zitten. Door een mix ontstaat intern netwerken voor meer creativiteit en nieuwe connecties tussen collega's. Dit is niet werkbaar voor elke medewerker of afdeling, maar kan een betrouwbare variant zijn om de werksfeer te bevorderen. Alleen EMM maakt het mogelijk om overal te werken en de manier van werken te veranderen.   

modern workplace

Met moderne oplossingen moderne eisen aankunnen: waartoe “mobile working” leidt.

Enterprise Mobility Management reikt veel verder dan alleen maar het beheer van mobiele apparaten van een organisatie. De IT beantwoord daarmee belangrijke vragen: Hoe worden applicaties beschikbaar gesteld? Hoe is de externe toegang tot interne systemen mogelijk en beveiligd? Werken op afstand maakt om vele redenen een enorme bloei door. Een ideale mobiele werkplek richt zich naar de desbetreffende eisen aan Enterprise Mobility. Bereikbaarheid en de toegang tot apps zijn met de juiste tools niet langer afhankelijk van de hardware. Werken op afstand is niet meer de uitzondering, maar een onderdeel van het dagelijkse teamwork.

Mobility management versterkt moderne teams die werken met collega's die veel thuis of onderweg werken. De werkcultuur is voor veel sollicitanten een doorslaggevend criterium. Organisaties kunnen medewerkers overtuigen met de mogelijkheid om autonoom en volgens hun eigen ideeën te kunnen werken. De mobiele werkplek kan de basis vormen voor verschillende innovaties in werk.

Wil je advies van één van onze experts over mobility management?


Maak nu gratis een afspraak en werk efficiënt samen. Je kunt moderne technologieën ervaren in één van onze digital workplace-ruimtes.

* verplichte velden

Bekijk onze privacyverklaring die je uitgebreid informeert over onze gegevensverwerking en jouw rechten inzake gegevensbescherming.