12 apr. 2021

Hybride werken: dé IT Trend voor samenwerken

De wekker gaat af en je klautert uit bed. Met kleine ogen strompel je de trap af. De scherpe geur van verse koffie dringt je neusgaten binnen terwijl je je laptop opent om aan de werkdag te beginnen. De pyjamabroek? Die blijft aan, want als je niet naar kantoor moet, wil je het jezelf toch comfortabel maken? Je zet een kalmerend muziekje op en gaat aan de slag. Voor je het weet is het al 9 uur 's morgens en is het tijd voor de eerste video meeting. Je start de Zoom- of Teams-applicatie op en zet de digitale achtergrond aan, niemand hoeft immers te weten dat je kleren van gisteren nog aan de stoel achter je hangen.

cw15_mainbanner_bechtle-blog1-be

Voor veel mensen is de situatie hierboven het afgelopen jaar realiteit geworden. Kantoren hebben een verplichte minimale bezetting, dus werknemers werken massaal van thuis uit. Communiceren via video calls is de norm geworden en dat gaat gepaard met zowel voordelen als nadelen. Het voordeel is uiteraard dat je je pyjama kan aanhouden, het nadeel is dat je het menselijke contact begint te missen.

Evolutie uit noodzaak

Voor het eerst in jaren hebben we te kampen met een globale crisis die impact heeft op de volledige wereldbevolking. We zijn ondertussen een tumultueus jaar verder sinds de allereerste lockdown. Woorden als "het nieuwe normaal" klinken ons alom bekend. Ik ben van mening dat we altijd de status quo moeten uitdagen, doch zien we in de bedrijfswereld bepaalde trends die deze woorden kracht geven. Zo zien meer en meer bedrijven dat thuiswerken niet garant staat voor mindere kwaliteit of inspanning van de werknemers en dat met deze werkwijze de bedrijfsactiviteiten perfect kunnen blijven draaien. Maar wat als de pandemie gaat liggen en we terug naar kantoor mogen gaan? Het is nu duidelijker dan ooit dat we, net zoals in het midden van de 19de eeuw, aan de rand staan van een nieuwe technologische revolutie.

Hybride werken met Audio-Visual oplossingen

Binnenkort mogen we (hopelijk) terug naar kantoor, maar voor veel bedrijven zal het nooit meer zijn zoals vroeger. "Twee à drie dagen van thuis uit en de rest van de dagen op kantoor", is een gedachte die we veel ondernemingen horen roepen. Voor onze levenskwaliteit is dit natuurlijk zeer voordelig, maar hoe pakken we dat aan zodat iedereen nog steeds kan communiceren met elkaar? 

Het antwoord op deze vraag is: het gebruik van de juiste Audio-Visual hardware en software; camera's, microfoons, speakers en een geschikt communicatieplatform. Zowel thuiswerkplekken als vergaderruimtes zullen meer en meer ingericht worden met hoge kwaliteit AV-apparatuur, zodat mensen die thuis werken perfect in een video conference met mensen op kantoor kunnen samenwerken.
 

Vragen over AV-oplossingen? Contacteer onze AV-specialist Yenthe Meeus.

Yenthe Meeus

Solution Advisor Audio Visual

 T +32 11 39 78 98
audiovisual.direct-be@bechtle.com

Yenthe Meeus

Solution Advisor Audio Visual

 T +32 11 39 78 98
audiovisual.direct-be@bechtle.com

Bijdrage delen

Deze bijdrage is gepubliceerd op 12 apr. 2021.