cw15_mainbanner_bechtle-blog2-be

Voor velen kan dit lijken op een lease model, maar er is zeker een verschil. Bij DAAS draait het niet zo zeer om het device, maar wel om de services die erbij komen kijken. Want met DAAS staan we bij Bechtle in voor de gehele lifecycle van de devices.

Met DAAS wordt het IT-team volledig ontzorgt doordat devices volledig gebruiksklaar bij de werknemer thuis of op kantoor worden geleverd. Dit houdt in dat het lokale IT-team zich niet moet bezighouden met tijdrovende taken zoals de installatie van onder andere securitysoftware op ieder device. Beeld je maar eens in dat er een volledige renewal van devices nodig is voor een bedrijf met 300 werkplekken. Veel IT-managers krijgen het vast al benauwd bij het lezen van de voorgaande zin.

Toen we een jaar geleden van de ene op de andere dag met z’n allen vanaf thuis werkten, was er plotseling een enorme vraag naar laptops. Hierdoor is de shift naar een as-a-service-model enorm gegroeid. Want het werd al snel duidelijk hoe tijdrovend het was om toestellen volledig te configureren en klaar te maken om bij werknemers thuis te krijgen.

Het aankooppatroon van organisaties is sindsdien veranderd, men wil liever snel, veilige en gebruiksklare toestellen voor werknemers, zonder dat er inhouse nog naar moet omgekeken worden. Organisaties zijn vandaag de dag op zoek naar services die hun manier van werken makkelijker maken. Want uiteindelijk draait het voor de eindklant om het volgende: ze willen ontzorgd worden. Is er een defect bij een laptop? Dan willen ze dat de werknemer de dag erna verholpen is met een nieuw gebruiksklaar device, zodat er zo weinig mogelijk downtime is. Met DAAS kan dat. Door de proactieve monitoring krijgen wij een melding als er een defect gevonden is op een device. Met onze swap service zorgen wij er dan voor dat de werknemer in kwestie de dag erna een nieuw, gebruiksklaar toestel in huis heeft. Zo’n zaken zijn erg waardevol voor organisaties, zeker omdat inhouse IT’ers zich hier niet mee moeten bezighouden.

De pandemie heeft er dus voor gezorgd dat de interesse in DAAS enorm gegroeid is. Heeft jouw organisatie er al over nagedacht? 

Heb jij nog vragen over Bechtle’s DAAS-oplossing? Contacteer dan onze DAAS-expert Kristof Neubauer.

Kristof Neubauer 

Consultant Workspace

 T +32 11 39 78 10
printing.direct-be@bechtle.com

Kristof Neubauer 

Consultant Workspace

 T +32 11 39 78 10
printing.direct-be@bechtle.com