Device as a Service Mobile

Bechtle introduceert DAAS Mobile

Vanaf nu ook zakelijke telefoons en tablets als complete service
 

Pelt, 30-04-2021 - Vandaag heeft Bechtle het product- en serviceassortiment uitgebreid door mobiele devices toe te voegen aan het DAAS-aanbod. Smartphones en tablets zijn inmiddels onmisbare communicatiemiddelen op de werkvloer, zeker nu we steeds vaker altijd en overal werken. Het is belangrijk dat organisaties hiervoor een centraal beleid voeren. In de praktijk zien we echter dat dit niet altijd even goed geregeld is. Met DAAS Mobile wordt een complete oplossing aangeboden inclusief hardware, accessoires en services tegen een vast maandelijks bedrag. Dit bespaart tijd voor de IT-manager, maakt het gemakkelijker om het aantal producten te schalen en het geeft werknemers meer keuzevrijheid in de apparaten die ze willen gebruiken.

Steeds meer mensen werken onderweg of vanaf een (thuis-)locatie en gebruiken een smartphone of tablet om hun werk te kunnen doen. Voor sommige sectoren werkt dit gemakkelijker en sneller dan het vervoeren en gebruiken van een laptop. Bovendien vereisen Millennials en Gen Z flexibiliteit, ze willen overal en altijd kunnen werken en daarvoor verschillende mobiele apparaten gebruiken. Dit moet door de werkgever worden beheerd vanuit zowel service- als veiligheidsoogpunt, maar ook om overzicht te houden op de beschikbare apparaten binnen het bedrijf.

Met DAAS Mobile is het beheer van mobiele apparaten van A tot Z geregeld, wat het IT-beheer van de organisatie helpt drastisch te vereenvoudigen en te centraliseren. Er zijn verschillende hardware bundels (smartphones en tablets), accessoires en IT-lifecycle services beschikbaar, zodat elke medewerker precies krijgt wat hij of zij wil en nodig heeft. Of ze ervoor kiezen om met een tablet of mobiele telefoon te werken, de keuze is aan hen. Dit leidt tot een efficiënte workflow en meer blije gezichten.
 

Werken vanaf je telefoon of tablet

De smartphone is een integraal onderdeel van ons leven. We gebruiken het om te werken en te ontspannen. Vooral de nieuwe werkplekgeneratie hecht veel belang aan extra voordelen zoals een smartphone van de zaak. Welk merk en type smartphone dat moet zijn is heel persoonlijk, ieder heeft zijn eigen voorkeur en wil het toestel dat bij hem of haar past.

Bechtle zorgt ervoor dat privé- en zakelijke gegevens gescheiden blijven en dat alle bedrijfsspecifieke informatie veilig is bij het gebruik van DAAS Mobile. Wanneer je de smartphone of tablet ontvangt, is alles vooraf ingesteld. De apparaten blijven up-to-date dankzij automatische software-updates. Bij problemen wordt eindgebruikersondersteuning geboden en bij een defect kan er eenvoudig gebruik worden gemaakt van de 24-uurs swap service. Dit resulteert in een hoge productiviteit en tevreden medewerkers.
 

DAAS (Device as a Service)

Device as a Service is vergelijkbaar met het afsluiten van een abonnement: je hoeft niet meer op voorhand te investeren in de aanschaf van diverse devices, maar betaalt een vast bedrag per werkplek per maand. Hierdoor betalen bedrijven nooit teveel. Naast de hardwarekosten omvat het maandelijkse bedrag ook IT-lifecycle services zoals swap, data wiping, reverse services en desk-to-desk support. Apparaten worden gebruiksklaar geleverd en het apparaatbeheer wordt volledig verzorgd.
 

Europese mogelijkheden

DAAS Mobile wordt eerst enkel in Nederland gelanceerd en daarna in België, Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Portugal, Italië, Ierland, Hongarije, Tsjechië en Polen. Doordat Bechtle internationaal opereert, is een efficiënte samenwerking in dienstverlening tussen verschillende landen mogelijk.