Device as a service: Latest hardware including lifecycle services

Met het mogelijke einde van de huidige crisis in het achterhoofd, denken veel organisaties na over de manier van (samen)werken na de huidige pandemie. Dat zal een combinatie worden van remote en on-site werken: een hybride, virtueel samenwerkingsmodel dat ervoor zorgt dat zowel individuen als kleine teams kunnen profiteren van meer productiviteit. Voor jouw organisatie kost deze manier van werken minder en het nieuwe model belooft ook meer flexibiliteit naar je medewerkers toe. Dat laatste verhoogt ook nog eens de medewerkerstevredenheid. Klinkt goed, toch?

 

Wie behoort tot de mobile workforce?

2021 is het jaar van de mobile workforce. Wie behoort er tot deze groep? Medewerkers die niet werken vanaf één fysieke, vaste plek, maar vanuit welke locatie dan ook. Deze groep werkt (apart) samen met behulp van technologie: via laptops, smartphones of andere mobile devices. Het is belangrijk om deze groep van uitstekende devices te voorzien. Door gebruik te maken van de Device as a Service-oplossing hoef je je hier geen zorgen over te maken. Je medewerkers beschikken met deze oplossing altijd over de nieuwste devices.

 

Wat verwachten medewerkers in 2021 van hun werkgever?

Nu iedereen gewend is aan remote werken, zijn de beslissingsfactoren om voor een organisatie te werken veranderd. Uit een studie van Gartner blijkt hoe belangrijk het is dat medewerkers de keuze krijgen om te werken op een locatie naar keuze.  

graphic 6

Door de shift naar virtueel werken, is ook de werkcultuur binnen veel organisaties veranderd. Met de flexibiliteit die virtueel werken met zich meebrengt, is er een switch gemaakt van presenteïsme (fysiek op kantoor zijn van nine-to-five) naar een resultaatgericht model dat gebaseerd is op vertrouwen en empathie. Het model focust op business-outcomes en is meetbaar. Bij het kiezen van een nieuwe baan wordt een organisatie die flexibele uren aanbiedt vaak de winnaar.

graphic7

We evolueren dus naar een model waarbij  de mobile workforce het ook na de pandemie overneemt van traditionele medewerkers op kantoor. Als organisatie is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Met onze DAAS oplossing kun voorzie jij jouw medewerkers: of het nu gaat om een laptop, notebook, tablet of smartphone - onze Device as a Service-oplossing biedt jouw medewerkers de juiste tools om waar dan ook te werken.

 

Wat zijn de voordelen van de mobile workforce?

Waarom deze groep medewerkers ook na de pandemie interessant blijft voor jouw organisatie? We zetten het voor je op een rij.

  • Betere communicatie en samenwerking

Eén van de grootste voordelen van mobiele medewerkers is de verbetering op het gebied van communicatie en samenwerking. De reden? Medewerkers die altijd in dezelfde ruimte werken, hebben het gevoel dat er gedurende de dag zeeën van tijd is om onderling te communiceren. Maar wanneer teams vanuit verschillende locaties samenwerken, moeten medewerkers rekening houden met elkaars agenda’s. Hierdoor verloopt de communicatie en samenwerking vaak efficiënter, doordat de tijd om zaken te bespreken wordt ingekort.

  • Meer continuïteit door gelukkigere medewerkers

Meer continuïteit door gelukkigere medewerkers
Medewerkers die een uur minder lang in de file staan, beginnen automatisch gelukkiger aan hun werkdag. Remote werken vereenvoudigt de balans tussen werk en privé. De optie om te werken van waar je wilt, biedt medewerkers meer flexibiliteit, vrijheid en betrokkenheid tot de organisatie. Het vertrouwen dat medewerkers krijgen van hun werkgever wordt gewaardeerd, waardoor ze gemotiveerder en loyaler zijn. Ze melden zich minder vaak ziek, wat zorgt voor meer continuïteit in jouw organisatie.

  • De mobile workforce kost minder

Remote medewerkers helpen de druk op vaste kosten verminderen. Bij de groei van een organisatie is het soms nodig om van bedrijfspand te switchen of om bij te bouwen. Met een mobile workforce is die kost niet nodig. Wanneer medewerkers 1 à 2 dagen thuiswerken en 60% van de werknemers wel op kantoor is, zal het niet snel nodig zijn om te investeren in een grotere werkruimte. Verder kun je ook besparen op kantooruitgaven zoals office supplies of zaken zoals eten of koffie.

  • Aantrekkelijker voor nieuw talent

Door remote werken als standaard aan te bieden (ook post-COVID) wordt jouw organisatie aantrekkelijker voor nieuw talent. Je bent minder afhankelijk van de locatie, wat betekent dat je zoekregio naar talent uitgebreid kan worden. Belangrijk hierbij is dat je jouw medewerkers voorziet van efficiënte en veilige devices. Met onze Device as a Service-oplossing kan dit heel eenvoudig en maken jouw medewerkers altijd gebruik van de nieuwste modellen. Dat laatste maakt jouw positie als organisatie op de arbeidsmarkt ook aantrekkelijker.

Kan DAAS ook iets voor jouw organisatie betekenen?

Meer weten over hoe Device as a Service jouw organisatie kan helpen in het versterken van de mobile workforce? Neem dan contact op met onze DAAS expert.

 

Kristof Neubauer

Consultant Workspace

T +32 11 39 78 10
workspace.direct-be@bechtle.com

 

Kan DAAS ook iets voor jouw organisatie betekenen?

Meer weten over hoe Device as a Service jouw organisatie kan helpen in het versterken van de mobile workforce? Neem dan contact op met onze DAAS expert.

 

 
 
 
 
 
Kristof Neubauer

Consultant Workspace

T +32 11 39 78 10
workspace.direct-be@bechtle.com