Naar aanleiding van de positieve feedback over het gebruik van de tuin en de populariteit ervan voor vergaderingen, creatieve brainstormsessies en ongestoord werken, is Bechtle begonnen met de voorbereidingen om een stuk asfalt, dat vroeger werd gebruikt als parkeerplaats, terug te geven aan de natuur. Hier zal een extra tuin van 2.500 vierkante meter ontstaan. Net als in de bestaande tuin zijn er 16 eilanden gepland met zitplaatsen, banken en tafels voor twee tot zes personen. Grote parasols zullen bescherming bieden tegen zowel zon als regen. Er is overal Wi-Fi en er wordt aangegeven waar zeer stabiele verbindingen zijn. Naast het gebruik als kantoor- of vergaderruimte, zijn er gazongedeeltes gepland die door corporate health management kunnen worden gebruikt voor yoga-, ruggymnastiek- en tai chi-lessen.

 

Werken en vergaderen in de natuur

Met dit concept biedt Bechtle haar medewerkers niet alleen een uitnodigende omgeving om hun pauzes door te brengen, maar ook een afwisseling van het werken op kantoor. Tijdens de pandemie groeide mobiel werken uit tot een gewaardeerd alternatief voor het traditionele kantoorwerk, waardoor medewerkers nu ook andere werkplekconcepten willen. Bechtle wil aan deze verwachtingen voldoen en tegelijkertijd de maatregelen van de Duurzaamheidsstrategie 2030 uitvoeren. Omdat de parkeergarage aan de Bechtle Platz met 1.574 plekken genoeg ruimte biedt, werd besloten tot de herinrichting van de oude bezoekersparkeerplaats – wat volgens Bechtle de nieuwe gebouwen op het terrein enigszins compenseert. Het bedrijf hecht veel waarde aan bij-vriendelijke planten en zaait daarom – net als bij de eerste tuin – een mix van inheemse bloemen die de insecten zo veel mogelijk voedsel bieden.

 

Picknick to go

Aramark, de cateraar van het Bechtle hoofdkantoor, biedt nu speciale picknickmaaltijden aan voor outdoor meetings; dit als aanvulling op de huidige cateringservice voor vergaderruimtes, zodat er meer gebruik kan worden gemaakt van de tuinen. Er is ook een speciale event-container opgezet voor mensen die na het werk events willen bijwonen. “Als we het tegenwoordig hebben over de kwaliteit van de werkplek en het toekomstige gebruik van kantoren, moeten we vroegere denkpatronen doorbreken en verder denken dan de huidige kantoorconcepten. Het idee om bijna overal te kunnen werken, is tijdens de pandemie voor veel medewerkers aantrekkelijk gebleken. Het is voor ons belangrijk om deze positieve aspecten ook op ons hoofdkantoor te implementeren en zo de kwaliteit en de tevredenheid over de werkplek te vergroten. Mensen willen en moeten zich prettig voelen – niet alleen thuis, maar natuurlijk ook op kantoor”, aldus Dr. Thomas Olemotz, CEO van Bechtle AG.